Kassajonot eivät koske kaikkia…

Vaikka me myyjät yritämme palvella asiakkaat aina mahdollisimman hyvin ja ripeästi, joskus kuitenkin pääsee kassalle syntymään jonoja. Ihan silloinkin, vaikka kaikilla kassoilla olisi myyjä. Jonottaminenhan ei toki kaikkien arvolle sovi ja keksivät erinäisiä, ovelaakin ovelampia keinoja, joilla nämä jonot voisi välttää. Esimerkiksi onhan täysin loogista, että kun näet kassalla jonon, tulet nykimään myymälässä olevaa myyjää hihasta, että ”mä maksaisin nyt tämän”. Tällöin luonnollisestikin ohjaan asiakkaan kassan suuntaan. ”Mutku siellä on jonoa”. Eli vaikka muut ihmiset jonottavat asiallisesti, pitäisi minun juuri tämän kyseisen asiakkaan kohdalla kaivaa taskusta uusi kassa ja toisesta taskusta vaihtorahat. Sitä en sitten edes spekuloi, mistä kuitti tulee…Tämä sama ilmiö toistuu oikeastaan viikottain. Röyhkeimmät yrittävät myös maksaa myyjälle, joka on auttamassa toista asiakasta. Koska tottakai heidän asiansa on se tärkein maailmassa.

Monet vetoavat myös kiireeseen. Ihan kauhee kiire, pakko saada maksaa HETI! Mutta kun siihen kassalle päästään, kiire loppuu kuin taikaiskusta. Sitten onkin yhtäkkiä aikaa etsiä kanta-asiakaskorttia sellaisen vartin verran ja toisen vartin verran laskea parinkympin summaa viisisenttisistä. ”Kun nyt tässä kerran ollaan.” Jep. Näinä hetkinä tekisi mieli muistuttaa, että muistattekos, kun juuri äsken valititte niistä jonoista. Mistäköhän luulette, että sellaisia syntyy…Ihan vaan pienenä aivopähkinänä…

Jaa tämä tarina:

2 kommenttia

 1. Sella sanoo:

  Mua nyppi yks päivä pikakassalla. olin jo maksanut omat ostokseni ja pakkasin niitä toisella puolella, kun siihen pamahtikin toinen asiakas maksamaan omiaan. Sanoin että mä olen vielä tässä, mutta täti vaikutti ettei olis alunperin edes huomannut mua ja alkoi sönköttää, et kun hänellä on kiire ja alkoi maksaa omia ostoksiaan. Niillä kassoilla vapautuu uusi kassa ehkä muutaman sekunnin välein, että kuvittelisin jo 60-vuotiaillaolevan olevan jotain pinnaa odotella.

 2. Palveluammatissa itsekin sanoo:

  Aasikkaana otan osaa,
  en ole koskaan ollut kaupassa töissä, mutta olen nähnyt ja tyttäreni (nollasopparilla) on kertonut paljon pahempiakin juttuja….nyt positiivisisempia:
  1) Kaupassa tuli automaattikuulutus: ”Kassoille tarvitaan henkilökuntaa” Vieressäni myyjä, joka täytti hyllyjä, juoksi rullakon kanssa kassalle pöristellen ”wwrumm, wrumm, väistäkää, nyt on kiire”, tyrkkäsi rullakon sivuun ja huusi: ”Täällä on vapaa kassa!” Menin perässä, mutta edelleni oli ehtinyt jo monta muuta. En ole elämässäni nähnyt niin nopeaa kassaa! Hän purki kassajonot, ehti kuitenkin moikata ja hymyillä kaikille. Kiitin ja kysyin, ”miten sä voit olla noin nopea?”. Hymyillen: ”Tässä ammatissa on pakko olla”.
  2) Pikkukauppa, jossa kassarouvalla kädet toimivat nopeasti, mutta silti hän ehtii keskustella kaikkien aasikkaiden kanssa ostoksista, säätilasta tai milloin mistäkin. Olin aika yllättynyt, kun kassa ihasteli ostamiani pitsisukkia tai alkoi kysellä, voiko kukkasipuleita istuttaa vielä marraskuussa.
  Jostain syystä olen nyt näiden kauppojen vakioasiakas….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *