Kiinteistön vikailmoitus: Valot ovat pimeänä, etkö tajua?!

Toimin erään toimistohotellin aulapalvelussa, johon ilmoitettiin kiinteistön vikailmoitukset ja kerran sain ilmoituksen siitä, että kellarin käytävän valot eivät toimi. Monista turhista vikailmoituksista oppineena kävin itse tarkastamassa tilanteen ja totesin, että kyseessä oli taas turha ilmoitus. Käytävän valot syttyivät katkaisijasta ihan normaalisti, ja katkaisijoita oli käytävän molemmissa päissä. Sillä hetkellä käytävässä oli vain toisen puolen valot päällä. Kuvittelin, että vikailmoitus johtui siitä, että ilmoittaja luuli osan lampuista palaneen.

Samasta firmasta käytiin parin päivän päästä tekemässä taas vikailmoitus, johon yritin vastata, että valot kyllä toimivat ihan normaalisti, mutta vastaukseni ilmeisesti jätettiin kokonaan huomioimatta. Kolmannella kerralla tämän rakennusfirman johtotasoon kuuluva pukumies tulee erittäin tuohtuneena aulapalveluun, että miksi en saa vikailmoitusta eteenpäin ja miksi valoja ei ole edelleenkään korjattu. Hänen kollegansa kun olivat tehneet tästä asiasta jo useamman vikailmoituksen! Hänestä oli kuulemma ikävää kävellä autotallista pimeää kellarikäytävää pitkin toimistolle. Toimistolle olisi kyllä päässyt myös toista reittiä, eli kellarin käytävää ei olisi edes ollut välttämätöntä käyttää.

Yritin selittää pukumiehelle, että kyllä valot toimivat ja olen ne itse käynyt tarkistamassa. Pukumies ei tätä kuunnellut, vaan halusi konkreettisesti näyttää missä kohtaa valot ovat pimeänä, ja sillä asenteella, että minä tytönhempukka en muka tajuaisi mitä käytävää hän tarkoitti. Kävelin pukumiehen perässä kellariin, jossa hän suurieleisesti näytti, että tässä ne valot ovat pimeänä, etkö nyt tajua!

Kävelin mitään sanomatta käytävän suulta pari askelta ja laitoin katkaisijasta valot päälle. Kävelin käytävää eteenpäin seuraavalle katkaisijalle ja selitin tyynen rauhallisesti, että täältä löytyy seuraava katkaisija, josta saa valot päälle myös käytävän loppuosalle, vaikka tässä näkee kyllä kävellä, kun vain puolet valoista on päällä.

Pukumies selvästi nolostuneena selitti, että aina aikaisemmin käytävän valot ovat olleet automaattisesti päällä… Olisin kaivannut aasiakkaalta jonkinlaista pahoittelua, varsinkin kun hän oli raahannut minun kellariin saakka näyttämään, miten valokatkaisijat toimivat. Siinä tilanteessa oli vaikeuksia olla heittämättä nasevia kommentteja takaisin, mutta purin hammasta ja jätin asian sikseen. Teki todella mieli tarjoutua opastamaan pukumiestä ja firman koko henkilökuntaa miten valokatkaisijat toimivat ja huomauttaa siitä, kuinka paljon turhat vikailmoitukset kuormittavat kiinteistönhoitoa.

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *