Näitä riittää

Osa tapahtumista on käynyt itselleni, osa työkavereille. Puhun nyt kaikessa ”minä muodossa”

Tavallinen päivä kaupassa, mies asiakas saapuu kassalle.

Minä: ”Hei!”
Asiakas: ”minulle sanotaan PÄIVÄÄ, Hakaniemen Huo*** sanovat hei”
Minä: ”Selvä, päivää”

Mies asiakas alkaa laittaa alennusmunkkeja hihnalle ja kertoo minulle niiden maksavan 40 cnt kappale.

Minä: ”Pieni hetki, lyön ne vaan koodilla koneelle”
Asiakas: ”Älä Helv**** yritä ottaa niistä ylihintaa”
Minä: ”En tietenkään, pitää vaan lyödä aina kaikki tuotteet koneen kautta, jotta tuote menee saldoilta pois”
Asiakas: ”Minä kyllä menen ostamaan munkkini muualta, kun koitat varastaa ylihintaa niistä!!”

Hermo oli vähän kyllä joo kireellä o.O Sama asiakas useemminkin riehunu kaupassa ja aina väittää ettei koskaan tule uudestaan kyseiseen kauppaan.. Sitä onnea ei vaan olla päästy kokemaan 😀
Sitten toinen..

Meillä käy vakioasiakkaana enemmän tai vähemmän seonnut vanhempi nainen. Olin K-marketissa töissä, joten plussakortilla voi saada alennusta. Jos plussa-alennuksia alennetaan entisestään esim. viimeisen käyttöpäivän johdosta, joudutaan tuote lyömään kassalla ryhmään: Oli sitten myynnissä vaippoja, joissa ryhmänä oli muu jauheliha.

Kyseinen naishenkilö sitten osti näitä vaippoja. Tulipa sitten myöhemmin takaisin ja uhkasi haastaa asian oikeuteen, vaippoja kun ei saa myydä muu jauheliha nimellä. Kertoi olevansa tuomari. Kyseisellä naisella lienee olevan jännä elämä, koska aikasemmin oli kertonut olleensa astronautti ja käyneensä kuussa 🙂 eikä siinä vielä kaikki.. Hän on myös salapoliisi ja juuri löytänyt kidnapatun vauvan, jonka äiti oli myrkytetty ja kyseinen lapsi sattui vielä olemaan hänen lapsenlapsensa!

Ja vielä riittää….

Istuskelin siinä rauhassa kassalla, kunnes sitten mies tuli sisään puhuen puhelimeen, hänen perässään käveli mies joka jutteli puhelimessa puhuvalle miehelle tyyliin: ”haluatko sinä kirjoittaa maailman taidokkaimman kirjan” Tämän höpöttelijän päästessä myymälän puolelle alkoi kuulumaan huutoa ”haluatko sinä kirjoittaa maailman taidokkaimman kirjan” siis ihan taukoamatta ja kaikille asiakkaille. Yks asiakas tuli sitten kertomaan, että asia häiritsee. Soitin työkaverille, että tulee hoitamaan asian. Siinä odotellessa, huuteleva mies tuli mun nenän eteen, keskustelu eteni seuraavasti:

Mies: ”haluatko kirjoittaa maailman taidokkaimman kirjan?”
Minä: ”Taidan jättää väliin.”
Mies: ”Kyllä sinä haluat, minä autan sinua ja sitten.. sinä KUOLET!”

Tuijotin miestä vähä hämilläni ja suvaitsipa toinen työntekijä tulla heittämään miestä ulos. Työkaveri kehotti miestä poistumaan mikäli ei osta mitään, vastaukseksi tuli ”ostan, mutta haluatko kirjoittaa maailman taidokkaimman kirjan” alko siinä vaiheessa olla jo vähän pokassa pitelemistä 😀

Ja tilittäminen jatkukoon..

Noista plussa-alennuksista jo aikasemmin puhuinki. Ingmanin vanilja jäätelöt oli plussa-alennuksessa: normaali 1€ (norm. 2€) ja hyla 1,49 (norm. 2,5€).

Mies tuli ingmanin hyla vaniljajäätelön kanssa kassalle ja tiedusteli onko tuote alennuksessa. Vastasin myöntävästi ja mies maksoi jäätelön + muut ostokset. Tulipa sitten hetken päästä takaisin naama punaisena huutamaan, että oon ylihintaa ottanut. Katoin kuittia ja sanoin et ei siinä oo mitään virhettä. Tässäpä hän suuttui enemmän ja kertoi sen maksavan 1€. Kerroin asiakkaalle ystävällisesti, että tavallinen vanilja on 1€ ja hyla 1,49€. Noh, sitten alettiin huutamaan että olin valehdellut jäätelön olevan tarjouksessa. Vastasin vielä niin ystävällisesti kun kykenin, että kyllä se onkin, oikea hinta tuolle on 2,5€. Näytin asiakkaalle vielä mainosta, missä sanomani asiat näkyivät selvällä suomen kielellä. Hänen mielestään olen kuitenkin edelleen ottanut ylihintaa tai valehdellut jäätelön olevan tarjouksessa. Väännetään samoja asioita moneen kertaan, kunnen sitten asiakkaalla välähtää ettei ollutkaan oikeassa, suuttuu, ilmoittaa ettei koskaan enää astu tähän kauppaan jalallakaan ja kävelee ulos.

pistetään väliin kaupan palvelutiskillä tapahtunutta.

Tässä nyt joulun aikaan mies oli käynyt ostamassa meiltä kinkun, paistanut sen ja todennut sen olevan ”huono”. Tästä tietenkin tultiin valittamaan.. Katoin et kinkku näyttää ihan normaalilta ja mies kehotti maistamaan. Maistoin ja totesin et maussa ei oo mitään vikaa, tarjosin vielä työkaverillekkin maistiaisen, totesi sitten samaa kun mä. Asiakas käski leikkaamaan kinkun kahtia ja katsomaan sisältä ”koska se ei todellakaan ole hyvää sisältä”. Tein työtä käskettyä, tuijotin kahtia leikattua kinkkua, repesin nauramaan kun ei mitenkään pystyny sitä estämään, ilmoitin asiakkaalle kylmän tosiasian, että kinkku on sisältä raaka. Tuli vastaukseksi hölmistynyt katse, selvensin asiaa kertomalla että asiakas on pitänyt kinkkua uunissa liian vähän aikaa, joten se ei ole kypsä vaan sisältä jäänyt raa’aksi 😀 Asiakasta rupesi hieman hävettämään, mutta hyvitin sille sen kinkun kuitenki joulun kunniaksi.
Sitten vielä viimeinen.

Kassalla ollessa oli ehtinyt muodostua pieni jono, joten ihmiset käyttivät tietenkin välikapuloita ostosten erittelyyn. Meillä sattui olemaan semmoset painavat rautakapulat joilla yks asiakas onnistu sohaisemaan bissetölkkia. TIETENKIN siihen tuli pieni reikä ja kalja suihkusi niin mun, myös asiakkaiden päälle. Tästä sitten tämä tölkin hajoittanut asiakas suuttui mulle. Alkoi huutamaan, että kaupan pitää kustantaa sille pesuaine vaatteiden pesuun. Yritin ystävällisesti sanoa että kauppa ei tässä asiassa ole korvausvelvollinen, kun ei sitä tölkkiä hajotettu. Sitten asiakas alkaa tilittämään, että ainakin anteeksi pitäs pyytää. Ihmettelin siinä sit ittekseni et mitäköhän mä oon ees tehnyt, päädyin siihen etten mitään.. Asiakkaan mielenrauhan vuoksi päätin kuitenin pyytää anteeksi. Siitä kuitenkin suututtiin enemmän ja kerrottiin asian olevan myöhäistä ja hän on verisesti loukkaantunut.. jaaha.
Nyt ei jaksa kirjotella tän enempää, postailen lisää kuhan kerkeilen ja jaksan.. nää ei ihan heti kesken lopu :D. Tulossa vielä jonoon kuolevia mummoja, kassoja jotka varastelevat toisten koiria, viilejä heitteleviä asiakkaita, muovipussin avausta, nestehukkaa yms.

– NinskuDe –

Jaa tämä tarina:

2 kommenttia

  1. diu sanoo:

    Nyt jäi häiritsemään että miksi noin häiriintyneen oloinen nainen osti vaippoja.. 😀

  2. salla sanoo:

    Ingmannilla ei ole hyla jäätelöä, se on Valion tuotemerkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *