pakettien kuljettamisen ihanuus

Olen 34-vuotias mies ja töissä firmassa joka kuljettaa paketteja yrityksille ja myös aasiakkaille kotiin.

En keksi mitään haukuttavaa vaikka olen ollut näissä töissä yli 10 vuotta.

Muutama hassu tapahtuma tulee kyllä mieleen:

1. Aasiakkaalle soitettu aamupäivällä, että paketti tuodaan kotiin, milloin hänelle sopisi. Sovitaan että tänään klo 15-17. Olen 15.40 aasiakkaan kotiosoitteessa, mutta ketään ei ole paikalla. Soitan aasiakkalle ja varmistan että olen oikeassa paikassa, pihassa on sininen pulkka ulko-oven vieressä. Aasiakas sanoo, että paikka on oikea, mutta hän on nyt kaupassa.

2. Paketti on rikki ja ruhjotun näköinen. Aasiakas kyselee, miten oikein kuljettelen tavaroita, kun on noin nuhjaantunut. Yritän selittää, että paketti on kohdannut matkallaan tosi monta käsittelyä ja joskus tavarat rikkoontuvat.
– Silti aasiakkaan mielestä minä olen sen paketin rikkonut.
(ja koska olen niin asiakasrakas, niin minä saan kontolleni nämä kaikki rikkoutuneet paketit, 1-2 päivässä)

3. Aasiakas on tilannut pyykinpesukoneen. Saan koneen hänen kylpyhuoneeseensa asti, ja alan pyytämään allekirjoitusta. Aasiakas kysyy kimmastuneena, että meinaatko jättää homman puolitiehen, kytke se kone!

4. Saan revittyä polkupyöräpaketin 4. kerrokseen, mut aasiakas ajattelikin, että hän haluaa sen alas pyörävarastoon.

5. Vanhat mummot ja papat. Tilaavat uuden jääkaapin tai muun, mutta eivät tiedä mitä tehdä vanhalla rikkinäisellä koneella ja miten saada uusi käyttöön. – Autan parhaani mukaan jos aika antaa myöden. Vanha kone ulos ja loppuviimeksi Stenalle, uusi kone pois paketista ja paikoilleen. (Vaikken siitä palkkaa saakkaan, pullakahvit ehkä..)

6. Aasiakas haluaa välttämättä avata paketin ennen kuittausta, jotta näkee onko tuote oikea. Sitähän ei voi tehdä, koska ennen allekirjoitusta paketti on kuskin vastuulla.

7. Aasiakas on tilannut sohvat. Päästään perille ja kantamaan sohvia, niin tuulikaappi on täynnä kenkiä sikin sokin, eteisessä lipasto jonkä päällä maljakkoja, kaikkea rojua siellä sun täällä jotka olis voinu poistaa, vaikka tiesi että sohvia tuodaan.

8. Aasiakas on mitannut että uusi side-by-side jääkaappipakastin mahtuu keittiössä omaan koloonsa, muttei ole mitannut että mahtuuko se ulko-ovesta sisään.

9. Aasiakas sanoi puhelimessa, että jos ei ketään kotona, niin paketin voi jättää ulko-oven viereen. Seuraavana päivänä tuli vihaista asiakaspalautetta että usean sadan euron tavarat oli jätetty pihalle!

10. Pari kertaa myös törmännyt sellaisiin kämppiin, joissa oli kissankakkaa ympäriinsä, haju pisteli silmiä. Miten joku voi asua niin..

Noh, tässä muutama esimerkki pakettipojan arjesta. Onneksi nämä ovat vain jäävuorenhuippu tässä työssä 🙂

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *