Pari hauskaa muistoa

1.
olin vartioimassa elintarvikekaupassa, kunnes asiakas tulee kysymään ” hei missäs teillä on kassa? ” melkein teki miel sanoa hämmästyneenä, että ” nyt en kyllä tiedä ” koska 4 metriä seläntakana on kassa, kassajono ja se armoton piipitys siitä koneesta..

Opastin herran kassalle.

2.
asiakkaat eivät aina tajua, mikä on vartijan tehtävä. itseäni tämä ei henkilökohtaisesti haittaa, vaan on ihan mukavaa vaihtelua, mutta silti vartijan kuuluu vartioida eikä etsiä sinulle liimaa. – saman päivän aikana ekaksi vanhalle naiselle lasiliimaa, vanhalle miehelle pieni purkki erikeepperiä ja kolmannelle puuliimaa. muuten hyvä, mutta en kuitenkaan ole kuin vartija.

3.
Vanha nainen valittaa minulle, kun kukat ovat huonossa kunnossa ja niistä pitäisi saada alennusta. ilmoitan olevani vartija ja etten voi ottaa kantaa kukan hinnoitukseen liittyen.

Nainen ei anna periksi, jatkaa valittamista kunnes vähän ajan päästä hän tavoittaa minut ja kaupan työntekijän. työntekijä ilmoittaa, että kukat kastellaan päivittäin. Nainen suuttuu tästä ja vetoaa siihen, että hän on vanha ja hänellä on kokemusta.

Tässä vaiheessa mielessäni pyörii taas näitä aiheeseen sopivia pikku letkautuksia.

Pitäiskö vartijakurssiin lisätä vaikkapa 6 tuntia kukkein hoitoa? ” hyvä rouva, hienoa kun osaat kallistaa kastelukannua paremmin! ”

olin kuitenkin suu supussa, mutta kovin huvittuneena silti.

4. Seisoin kaupan kassojen vieressä ja suoritin näkyvää vartiointia, kunnes n. 20 metrin päästä nainen yks kaks alkaa kävelemään kohtisuoraan minua päin rivakkain askelin, nainen tuo vedettävän ostoskorin eteeni, laittaa kahvan käteeni ja tokaisee huvittuneena ” sä näytät just siltä et sul ei oo parempaakaa tekemistä ku viiä tää paikalleen ” .

Kassat hajos nauruun, minä hajosin nauruun ja asiakas käveli varmasti melkoinen voittajafiilis päällä ulos liikkeestä!

Kuitenkin ihan asiana haluisin vielä muistuttaa, vaikka itse henkilökohtaisesti koen vain mielihyvää kun voin auttaa teitä etsimään haluamanne tuotteen tai etsiä teille myyjän paikalle, tykkään auttaa teitä ja palvella hyvin.

Olen kuitenkin vartija, kyllä kanssamme voi jutella ja vastaavaa, mutta tehtävämme on kuitenkin vartioida eikä etsiä tuotteita…

Hyvä esimerkki:
Seuraan näpistelijää kaupassa, olen saanut varoituksen toiselta vartiointi liikkeeltä, että tämä henkilö varastaa aina. Henkilö tuijottaa minua herkeämättä ja odottaa oikeaa hetkeä. En silloin etsi sinulle sateenvarjoja vaikka kuinka haukut minua ilkeäksi ja laiskaksi vartijaksi, tehtävänäni on estää näpistelijää viemästä mitään, etenkin jos kyseinen henkilö on näitä ns. varmoja tapauksia.

– Vartija –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *