Pizzeriatyöskentelyä

Työskentelen pizzeriassa ja työnkuvaan kuuluu myös pizzojen kotiinkuljetus. Yhtenä vähän kiireisempänä päivänä olin töissä ja puhelimen kautta tuli tilaus, 3 pizzaa.

Kiirettä piti tuon kyseisen tilauksen jälkeen kun palvelin asiakkaita kassalla ja pääsin viemään tilauksen vasta noin puolen tunnin päästä asiakkaalle (joka on aika lyhyt aika pizzatilauksessa mielestäni)

Kun saavuin paikalle, niin asiakas (vanhempi rouvashenkilö) suoranasesti räjähti ja alkoi huutamaan päin naamaa miten hän oli tilannut ruoat jo pari tuntia sitten. Kyseli vielä, että onko työvoimapulaa teilläpäin vai ettekö osaa niitä lättyjä tehdä?

Itselläni oli työvuoro juuri loppumassa ja tiesin että lähden tämän jälkeen kaverin synttäreille. Alkoi sen verran keittämään tuon eukon käytös, että sanoin vaan ”Katsotaan mitä tässä kuitissa lukee? Olette tilannut pizzat 35 minuuttia sitten. Ja nyt se tilaus on peruttu sillä ostankin nämä itse, hyvästi” Vein sitten pizzat synttärijuhliin.

Yritti vielä huudella perään mutta sanoin vaan että opettele käytöstapoja. Ja soittihan se pomollekin joka vaan nauroi selitettyäni asian. Ja vielä on lafka pystyssä, kyseinen eukko on tilannut pari kertaa jopa uusiksi. Mitään mutinoita ei oo kuulunu.

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Joo, joku roti pitää olla sanoo:

  Kun sitä voi ihan itsekin lähteä koittamaan, että saako puolessa tunnissa väsättyä ja paistettua kolme pizzaa. Niin ja vielä kuskattua ne jonnekin muualle. Veikkaisinpa, että vähän voi tehdä tiukkaa. Paitsi jos lämmittää kolme mikropizzaa ja kelkkoo ne seinänaapurin Penalle.

  Tokihan vaihtoehtona on aina palkata kaksikymmentä lisätyöntekijää, jotta jokaiselle tilaukselle on oma hoitajansa, mutta mistä löytyy sitten se, joka haluaa maksaa lätystään sen sata euroa.

 2. Jiji sanoo:

  No nyt ei ollut kyllä asiakaspalvelu ihan kohdillaan, oli ennemminkin aasipalvelija tai sitten tätä ei vaan ole tapahtunut.
  Sen ymmärrän, että asiakkaalle voi sen näyttää, että 35min se tilaus sitten tuli tehtyä. Se on täysin OK. Muttei ei tuossa vaiheessa asiakkaan pitsoja sitten viedä..

 3. mannervi sanoo:

  Jos vääristelee asioita syytöksessään niin on välillä syytäkin saada vähän nenilleen. Oppiipahan olemaan. Pizzerian asiakkuus ei ole kansalaisoikeus ja siten firma saa valita asiakkaansa, jopa väliaikaisesti.

  Toivottavasti joutui äkäilijä häpeilemään esimerkiksi perheelleen, että kiukuttelullaan onnistui pilaamaan ruokahetken.

 4. mrt sanoo:

  Paikallisessa pizzeriassa on aina tungosta yöllä kun ihmiset lähtee baarista. Kerran eräs humalainen tyttö jäi (tilattuaan) tiskin viereen valittamaan missä hänen pizzansa viipyy.. tätä itkemistä jaksoi henkilökunta kuunnella reilun vartin verran, jonka jälkeen löivät tytölle 10 euroa kouraan ja sanoivat ”Sinulle ei pizzaa, lähde ulos”.

 5. H-Y-V-Ä sanoo:

  Minusta on hyvä, että kerrankin joku panee kampoihin näille asiakkaille, jotka eivät osaa käyttää kelloa ja jotka valehtelevat. Ihan oikein. Minusta tosin olisi voinut laittaa vielä niskaan toimituskiellon ko. osoitteeseen, kunnes ovat todistaneet miten 35 minuuttia voi olla sama asia kuin yli 2 tuntia.

 6. Jetfighteri sanoo:

  Oisko oikeasti niin, että ”ennen wanhaan” ihmiset osasi käyttäytyä paremmin, koska tuollaista äkäilyä ei tarvinnut sietää? Nykyään kaikki on pistetty individualismin ja sietämisen piikkiin niin reilulla kouralla, että aspan pitää kestää melkein mitä tahansa. Okei, paksunahkaisuus ei ole paha asia, mutta miettikääpä maailmaa jossa oikeasti saisi huonoista tavoista tuntuvat seuraukset, esim. jäisi ilman pitsaa? Veikkaan että meillä kaikilla ois vähän parempi elää.

 7. Pike sanoo:

  No jaa ehkä noin tai sitten ei. Tilattiin itse pizzat yhtenä juhlapyhän aattona ja varauduttiin itse pitkään toimitusaikaan. Sitten puolentoista tunnin päästä soitin firmaan uudelleen, varmistaakseni onko tilaus tulossa vai tilaanko uudelleen. Puhelimessa ilmoittivat, että heillä on homma ruuhkautunut, ajossa on vain yksi kuski, mutta tilauksemme on kyllä jo matkalla. No odoteltiin sitten pizzoja, joita ei sitten koskaan tullut… Hädin tuskin sain kavereita estettyä soittamasta huutopuhelua sinne lafkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *