Sairaalan kahvila

Työskentelen kahvilassa, joka sijaitsee sairaalan sisääntulon välittömässä läheisyydessä. Asioita, joita kahvilatyöntekijän pitäisi tietää ja myös hoitaa oman työnkuvion lisäksi ja tietyt asiat välillä hoidetaankin:

– Bussiaikataulut (koko kaupungin aikataulut pitäisi olla hallussa)
– Opastus poliklinikoille (ei löydetä labraa,ei osastoja, ei lääkäriä,jne)
– Missähän se sukulaismies on kun on tuotu tänne sairaalaan? (Joo, meillähän se potilasrekisteri on)
– Soita taksi ! Minä huonojalkanen ja ei mulla puhelintakaan ole, että soita se taksi. (Taksin soitto maksaa, ei se ilmaista ole ja jonossa asiakkaita…)
– Kait se kahvi on ilmaista kun tänne sairaalaan pitää tulla, stana! (Me olemme ihan oma organisaatio ja emme me kahvilantyöntekijät teitä tänne tutkimuksiin pyydetä,tai laiteta lähetteitä!)
– Witun kallista kahvia, tällä saa jo kahvipaketin! (Joo, ota se kahvipaketti mukaasi keittimen kanssa ja ala keittelemään sitä kahvia)
– Mulla ei oo koko summaa maksaa tätä, pistä omistasi,heh heh (Varastaisinko työnantajalta?)
– Jaa, täällä ei ole sitä tai tätä, täytyy siirtyä muualle kahvelle! ( Ole hyvä, ei sinun yksi kahvikupponen kaada tätä firmaa!)
– Lutteenitonta,lattoksitonta,vae mitähän se nyt onkaan? Pittää olla lattooksiton kahveleipä,van otetaan sitte kahven sekaan ihan tavan maeto! (pöh)
– Lutteeniton pittää olla, joo, esittelyä monista tuotteista, mutta!..päädytään siihen ihanaan kermaiseen viineriin joka Ei ole lutteeniton! ( Voen minä syyä tämän, ei mulla niin paha allegria ole)
– Mitähän minä voin syödä, kun se lääkäri ei kertonut sitä? (Niin, meillähän on myös tohtorin ammattitutkinto)
– Tiedot pitäisi olla lääkäreiden työajoista (Me sitä ollaan koko sairaalan tietokeskus!)
– Kyllä sinun pitää mulle piimää jostai hakea, kun minua niiiin närästää, hae jostain. (Sillätöinhän minä olen, että siitä kassalta lähden kaupunkiin sinulle piimää ostamaan)
– Ei jaksa edes kirjoittaa, mitä kaikkea kuulee ja näkee….

Kirjoita kommentti

13 Kommenttia artikkelissa "Sairaalan kahvila"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Mirin
Vieras
– Bussiaikataulut tietääkseni löytyvät edelleen paperiversiona, ja niitä yleensä saa joukkoliikenteen tms toimistosta, hyvin helposti ratkaistavissa siis kun pistää aikataulut vaikka tiskin päähän tms ja kertoo asiakkaalle että sieltä voi katsoa kun ei itse ikävä kyllä tiedä. – Opastus sairaalan eri osiin ikävä kyllä nyt vaan kuuluu hommiin, kun olette alueella töissä, kaikkea ei voi tietää, ja silloin voi ohjeistaa infotiskille, mutta kyllä sitä itsekin on lentokentällä tullut kahvilatyöntekijöltä pyydettyä neuvoa kun ei muitakaan työntekijöitä ole ollut lähettyvillä. Jos ei tiedä, ei mitään, mutta ymmärrettävää jos ihmiset pyytävät apua alueen työntekijältä, vaikka olisikin “vain” kahvilamyyjä. – Taksista voi esimerkiksi periä… Lue lisää »
Anssi
Vieras

– Totta, muttei ole _kahvilan_ vaan _infon_ tehtävä.

– Ei, ei kuulu. Infon hommia.

– Voi, mutta ei vieläkään ole kahvilan hommia, kun siellä sairaalassa on se info.

Tiedätkö mitä varten se info on ylipäänsä olemassa?

Mirin
Vieras
Mainitsin kommentissa että voi ohjata infoon, eli ei, en selkeästikään tiedä mitä varten se info on. Jos olet alueella töissä, sinulta kysytään apua, jos on niin suuri ongelma, niin kannattanee vaihtaa työpaikkaa sellaiseen missä ei ole muita liikkeitä tai alueita. Kumma kun asiakaspalvelu ja ehdotukset miten voitaisiin auttaa asiakkaita näissä nähtävästi “jatkuvissa ärsyttävissä kysymyksissä” aiheuttaa niin kovin suurta ärsytystä, jos asiakaspalvelu ei kiinnosta niin vika on teissä, ei asiakkaissa jotka pyytävät apua alueella työskenteleviltä. Pahoittelut että kehtasin ehdottaa miten voidaan helpottaa niin työntekijöiden kuin asiakkaiden mukavuutta muutamalla asialla. Pitäkää se keppi perseessänne ja jatkakaa ruikuttamista kun se kerran on niin… Lue lisää »
pumpuli
Vieras

Mutta onko ap jossain kohtaa sanonut että ei palvelisi näitäkin aaseja jotka saisivat oikean palvelun sieltä info tiskiltä? Ja ohjannut heitä juuri sinne.
Ottaa se silti varmasti päähän kun samoja kysymyksiä esitetään väärään osoitteeseen päivästä toiseen, mutta ei se ap:stä tee kyllä huonoa asiakaspalvelijaa jonka alaa tarvitsisi vaihtaa.

Anssi
Vieras

Peppukipeys ja passiivisaggressiivisuus on niin kaunis kombinaatio. <3

Hoitaja vaan
Vieras

Raskaita ihmisiä löytyy ja tyhmiä. 😀

Spiidi
Vieras

Ainakin minun kaupungissani tosiaan palvelee paperiversio bussiaikatauluista varsin mainiosti vielä.
Minun kaupungissani ainakin sairaalassa järjestetään uusille työntekijöille tutustumiskierros. Vaikka ei ole sairaalan alla suoraan toimivaa tuo kahvilatouhu, olisiko mahdottomuus päästä tuollaiselle kierrokselle mukaan? Tosin tunnustan: saattaa yksittäiset poliklinikat ja vuodeosastot mennä helpostikin sekaisin. Vielä kun pinta-alaa sairaaloilla riittää, niin ei kannata vahingossa ohjeistaa väärin sekoittamalla paria polia. Siksi tosiaan paras opastaa infoon.
Tsemppejä toivottelee sairaalan entinen toimistotantta

Celestia
Vieras

Varmasti kahvilatyöntekijä nämä asiat hoitaa ja opastaa, sekä neuvoo. Ei palveluammatissa oleva huuda kenellekkään päin naamaa noin, niinkuin nimim. Mirin kirjoittaa. Sellaisesta tulee jo potkut perseelle.
Aloittajaa ymmärtäen, siinä haluttiin tuoda esille se, mitä kaikkea pitäisi tietää ja selvittää, sekä yrittää ymmärtää kaikennäköistä asiakasta vaatimuksineen, joka ei kuulu kahvila-asiakkaan käytökseen! Ja vielä sen oman työnkuvion, eli KAHVILATYÖNTEKIJÄn ohella!

Mirin
Vieras
Celestia, olen itse ollut ulkoistettu siivooja sairaalassa ja tiedän kyllä miten paljon potilaat kyselee. Eipä ollut minunkaan tehtäväni auttaa ja opastaa, mutta autoin aina kun pystyin, ja jopa selvitin mikä sijaitsi missäkin kerroksessa, ihan vaan asiakkaiden vuoksi. Jokaisessa asiassa missä en pystynyt auttamaan, ohjasin infoon. Huuto kommentti nyt oli suunnattu Anssin valitukselle siitä kun ei kuulu tehtävään mikään niistä, kun se info. Hyvin rasittavaa kun skipataan teksti kokonaisuudessaan eikä huomioida, että myös minä sen infon mainitsin useampaan otteeseen, jos on tilanne ettei pysty auttamaan. Pääpointti kuitenkin oli siinä miten voidaan helpottaa molempien töitä/asiointia, mutta minkäs teet kun täällä ihmiset ennemmin… Lue lisää »
Minusta asiallisia
Vieras
Ihmettelen nimimerkin” Mirin” saamaa kritiikkiä, sillä mielestäni hänen ehdotuksensa pyrkivät nimen omaan siihen, ettei kahvilatyöntekijän tarvitsisi kerta toisensa jälkeen kertoa, ettei löydy esim. bussiaikatauluja. Minä ainakin tulkitsin, että hänen tarkoituksensa oli esimerkeillään helpottaa kahvilatyöntekijän arkea. Minäkin olen sitä mieltä, että bussiaikataulu tiskille/ilmoitustaululle/muuhun sopivaan paikkaan esiin, taksin soittohinnasta koskeva kyltti/ilmoitus siitä, ettei kahvilatyöntekijä saa taksia sairaalan asiakkaille soittaa selkeästi näkyville ja tutustuminen sairaalan eri osiin ja sen perusteella tarvittaessa sanallisesti vaikkapa sinne labraan opastaminen (ei oppaaksi lähteminen) ovat niitä asioita, jotka helpottaisivat näihin liittyvien jokapäiväisten kyselyiden aiheuttamaa piinaa. Lisäksi on nopeampaa sanoa, että “laboratorio on tuolla kakkoskerroksessa oikealla” kuin “nämä asiat… Lue lisää »
Epsome
Vieras

Pitäisikö vaihtaa alaa? Elektroniikan kokoonpano Kiinalaisessa tehtaassa on varmaan palkitsevampaa. Ainoa häiriö on kun Liu kysyy että ketuttaako tänään yhtä paljon kuin eilen…

Ols
Vieras

“– Soita taksi ! Minä huonojalkanen ja ei mulla puhelintakaan ole, että soita se taksi. (Taksin soitto maksaa, ei se ilmaista ole ja jonossa asiakkaita…)”

Tämä pisti vähän silmään. Taksin voi toki tilata myös ilmaiseksi puhelinsovelluksella, jolloin se maksaa ainoastaan noin 30 sekuntia työaikaasi. Toki tästäkin ongelman saa aikaiseksi, mutta kyllä tuollaisen palveluksen voisi tehdä kanssaihmiselle ihan muutenvain, eikä edes pelkästään työn puolesta.

ppp
Vieras

Itse en ainakaan omalla puhelimellani mitään asiakkaiden takseja tai muutakaan rupea töissä tilailemaan ja työpuhelimet eivät välttämättä tue mitään sovelluksia. Lisäksi monet kioskit ja kahvilat haluavat myös rahansa niistä työpuhelinten taksisoitoista jolloin peritään mkasu.

wpDiscuz