Väkisin jonottajat.

Suomalaisilla on ilmeisesti jonkinsortin viha-rakkaussuhde jonottamiseen.
(En ollut tässä tapauksessa itse työntekijänä, vaan tilanteen sivustaseuraajana. Hämmästytti kanssa-asiakkaiden toiminta.)

Olin Hki-Vantaan lentokentällä jokunen vuosi sitten, matkalle lähdössä. Koneen lähtöön oli vielä yli kaksi tuntia, mutta lähtöportin viereiseen odotustilaan saapuessamme olivat kyseiselle lennolle menossa olevat ihmiset jo jonossa porttitiskille. Varmaan lähemmäs 150 ihmistä. Seisoivat siis kaksi tuntia ennen ensimmäistäkään kuulutusta kapsäkkeineen ja lapsineen jonossa portille jossa ei ollut vielä mitään henkilökuntaakaan paikalla. Ja odotustila oli siis lähes tyhjä. Vapaita istumapaikkoja olisi ollut kaikille halukkaille, ja muutama siellä istuikin, silti suurin osa lennon ihmisistä oli pakkautunut tiiviiseen jonoon penkkirivistöjen väliin. Kyseinen lento ei edes tietääksemme ollut tulossa täyteen, ja kaikilla oli maksetut ja numeroidut paikat koneesta, joten en ymmärtänyt miksi sellaisessa tilanteessa pitäisi kilpailla siitä kuka pääsee ensimmäisenä sisälle?

Tyhmyys tiivistyi kun oman lentomme viereiselle portille rullasi lentokone. Kokonaan toisen lentoyhtiön ja toisen määränpään kone joka tuli siivoukseen. Oman koneemme lähtöön oli edelleen yli tunti. Kun portti tähän väärään koneeseen aukesi, nämä jonottajat rynnivät sinne sisään, vaikka kyseisellä portilla ei edes ollut mitään infotaulua lennon numerosta, ei kuulutusta, ei passin/lippujen tarkastusta eikä edes henkilökuntaa. Sitten nämä ihmiset olivat nyreissään kun siivoojat hätistelivät heidät pois koneesta takaisin aulaan. Osa oli vihaisia siitä kun olivat sattumuksen johdosta menettäneet “hyvät paikkansa” aiemmassa jonossa.

Joko kyseiselle lennolle oli tulossa hyvin paljon ensikertalaisia jotka eivät ole eläessään olleet kentällä, tai sitten ihmiset vain tykkäävät jonottaa, tai heillä on jokin tarve varmuuden vuoksi liittyä jonon kuin jonon jatkoksi jos jostain sellaisen bongaavat.

Kirjoita kommentti

7 Kommenttia artikkelissa "Väkisin jonottajat."

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Ville
Vieras

Ite kanssa lentokentällä naureskelin ku porukka jonottaa ja sit kuulutettiin että alottavat täyttämisen bussineksestä ja edestäpäin muuten. Ja sama homma laskeutuessa ku kone rullaa vielä portille ni osa jo yrittää nousta muodostamaan jonoa käytävälle. Viimeistään siinä vaiheessa kiirellä vyöt auki kun se valo sammuu ja äkkiä käytävälle jonoon seisomaan. xD

Hästägaasi
Vieras

“Osa oli vihaisia siitä kun olivat sattumuksen johdosta menettäneet “hyvät paikkansa” aiemmassa jonossa”

Urpot! Teillä oli lippuja varatessa mahdollisuus valita paikat koneesta! Jos olette itse valinneet ne paikat, niin ne on teidän eikä kenenkään muun.

Sitä paitsi, ilmoitus siitä että portit lennolle X aukeaa ei tarkoita sitä että teillä on viisi minuuttia aikaa astua koneeseen. Se tuhatmetrinen jono ei haihdu siinä ajassa mihinkään! Ottakaa vaikka puhelin käteen ja päivittäkää feispuukkinne sillä aikaa kun odotatte jonon hälvenemistä.

rrrkele
Vieras

Olisit sanonut niille, että naapuriportilla on jokunen ilmainen ämpäri joutilaana?! Jono siirtyy nopsasti…

Epsome
Vieras

Sinulla on odotustilassa tilaa ja vapaita istuimia. Mikä muiden jonotuksessa häiritsee? Eivät he vaivaa elämääsi millään tavalla. Eivät tosin käyttäydy haluamallasi tavalla.

Molli
Vieras

Hohhoijaa kun alkaa olla väsynyttä

jepjou
Vieras

Lentokentällä ku olin siivoojana niin jonottajasuomipellet ei osannu väistää, vaikka seisois keskellä paskakasaa.

Epsome
Vieras

Ei väistänyt kun ei ollut paskakasaa. Kuuluuko mielestäsi ammattitaitoisen siivoojan siivota tilaa jossa jonottajia? Luulisi lentokentän siivoojan tietävän että koneen lähdettyä ei jonoa ole ja siivooja voi tehdä työnsä. Näin suunnittelulla voi helpottaa työtänsä.
Mitä työtä nyt teet kun lentokentäällä siivous ei onnistunut?

wpDiscuz