Väkisin jonottajat.

Suomalaisilla on ilmeisesti jonkinsortin viha-rakkaussuhde jonottamiseen.
(En ollut tässä tapauksessa itse työntekijänä, vaan tilanteen sivustaseuraajana. Hämmästytti kanssa-asiakkaiden toiminta.)

Olin Hki-Vantaan lentokentällä jokunen vuosi sitten, matkalle lähdössä. Koneen lähtöön oli vielä yli kaksi tuntia, mutta lähtöportin viereiseen odotustilaan saapuessamme olivat kyseiselle lennolle menossa olevat ihmiset jo jonossa porttitiskille. Varmaan lähemmäs 150 ihmistä. Seisoivat siis kaksi tuntia ennen ensimmäistäkään kuulutusta kapsäkkeineen ja lapsineen jonossa portille jossa ei ollut vielä mitään henkilökuntaakaan paikalla. Ja odotustila oli siis lähes tyhjä. Vapaita istumapaikkoja olisi ollut kaikille halukkaille, ja muutama siellä istuikin, silti suurin osa lennon ihmisistä oli pakkautunut tiiviiseen jonoon penkkirivistöjen väliin. Kyseinen lento ei edes tietääksemme ollut tulossa täyteen, ja kaikilla oli maksetut ja numeroidut paikat koneesta, joten en ymmärtänyt miksi sellaisessa tilanteessa pitäisi kilpailla siitä kuka pääsee ensimmäisenä sisälle?

Tyhmyys tiivistyi kun oman lentomme viereiselle portille rullasi lentokone. Kokonaan toisen lentoyhtiön ja toisen määränpään kone joka tuli siivoukseen. Oman koneemme lähtöön oli edelleen yli tunti. Kun portti tähän väärään koneeseen aukesi, nämä jonottajat rynnivät sinne sisään, vaikka kyseisellä portilla ei edes ollut mitään infotaulua lennon numerosta, ei kuulutusta, ei passin/lippujen tarkastusta eikä edes henkilökuntaa. Sitten nämä ihmiset olivat nyreissään kun siivoojat hätistelivät heidät pois koneesta takaisin aulaan. Osa oli vihaisia siitä kun olivat sattumuksen johdosta menettäneet “hyvät paikkansa” aiemmassa jonossa.

Joko kyseiselle lennolle oli tulossa hyvin paljon ensikertalaisia jotka eivät ole eläessään olleet kentällä, tai sitten ihmiset vain tykkäävät jonottaa, tai heillä on jokin tarve varmuuden vuoksi liittyä jonon kuin jonon jatkoksi jos jostain sellaisen bongaavat.

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *