Aasiakas aina oikeassa

Onkohan kukaan koskaan kuullut että esimerkiksi junilla on jokin aikataulu? Ainakin kaikki ovat kuulleet kun aikataulut ei pidä. Päivittäin kohtaan näitä asiakaskunnan helmiä, jotka juostuaan helsingin asemalla viimeistä päivää junaan, jonka lähtöaika oli jo ja vaahtoaa sitten kun nämä on aina myöhässä. Mikä siinä on niin vaikeaa että jos junan lähtö aika on 12:19 niin siihen laiturille juostaan vielä kun kello on 12:19:45? Liukkailla tämä juokseminen voi koitua vuosien mittaiseksi kipuhelvetiksi nuoremmillakin ihmisillä.

Koska aikataulu on olemassa, valitettavasti emme odota juoksijoita. Joskus toki tissifanit saattaa parhaan hölskyjän palkita, mutta muistattehan että usein puikoissa on naisia, joille ei tule tarvetta symppistellä.

Alkoholin juomiskielto koskee myös hyvännäköisiä ja vaihdevuodet eivät ole mikään syy pitää kenkiä penkillä, vaikka ne olisi ostettu vuittonin pikkupuodista.

Tässä tulee ehkä sesongin paras: jos sinä jätät sinun läppärisi junaan, sen luultavasti nappaa joku jonka jälkeen voit hakea sitä torista tai huutonetistä. Älä tule kysymään sitä seuraavana päivänä konnarilta, koska kaikki löytötavarat viedään suoraan laatikkoon josta ne menee suomen löytötavaratoimistoon. Jos sinulla ei ole älypuhelinta voit toki pyytää konnarilta tulostamaan sinulle lapun jossa kyseiseen toimistoon tarvittavat yhteystiedot on. Jonkun kerran on asiakkaille toimitettu puhelimia yms. josta seuranneet vapaa-ajan ja tauon menetykset parhaillaan ovat saaneet sellaisen palkinnon joka kuulostaa tältä : ”vittu mikä kesti, mulla oli kiire”.
Ensi kerralla kun pitelen siis käsissäni kuuden sadan pränikkää omppua se menee käsistäni suoraan löytötavaralaatikkoon. Se kahvin tarjoaminen ja kiitos toisen tauon menetyksestä ei ihan oikeasti ole kamalan iso juttu, jos itse säästää satoja euroja kun arvotavara löytyy. Tai edes se vilpitön kiittely ja pahoittelu jos vaikka ei ehdi piipahtamaan ärrän kautta.

Koska iso osa asiakkaista on aaseja niin ystävälliset kohteliaat ja mahtavat asiakkaat saa anteeksi sen kun matkakortista juuri loppui arvo tai positiivisesti kohdattu myöhöstyminen tai ärrän väärin myymä lippu tulee vastaan siitä mahtava asiakas saa ainakin kahvilipun. Koska ne on niin mahtavia.

Jaa tämä tarina:

12 kommenttia

 1. mrt sanoo:

  Junaan ja metroon juoksijoita olen aina ihmetellyt. Varsinkin päivällä, jolloin junia kulkee kymmenen minuutin välein ja metroja vielä tiheämmin. Jotkut jopa lähtevät juoksemaan siinä vaiheessa kun juna lähtee liikkeelle. Joku alkukantainen reaktio kai sekin. Samoin metrotunnelissa kun metro tulee laituriin, alkaa liukuportaista kuulua ryminä, kun siellä joku hädissään kompuroi alaspäin vauhdilla.

  Junalaiturilla olen huomannut myös sellaisen ilmiön, että kun juna lähestyy laituria, ihmiset alkavat kävellä sitä vastaan. Ja kun juna on kohdalla, niin ihmiset vaihtavat suuntaa junan kulkusuunnan mukaiseksi.. ihme ämpyilyä sekin. Seisokaa paikallanne ja odottakaa rauhassa että juna pysähtyy ja poisjäävät ihmiset pääsevät nousemaan junasta.

  • mrt sanoo:

   Jos on mahdollisuus säästää 10 minuuttia, niin miksi ei? Päivässä on vain rajallinen määrä tunteja.

   • Anssi sanoo:

    Jos aikataulusi on kymmenestä minuutista kiinni, voisit kenties tehdä uuden ja paremman aikataulun. (Ps. 10-minuutin settejä on vuorokaudessa 144. Se yksi ei vaikuta mihinkään.)

  • Myyrä sanoo:

   saman tekevät bussimatkustajatkin, yleensä naiset. Itse pysähdyn yleensä siihen missä ihminen alunperin seisoi. Joku kysyi joskus et että kiusallaniko juoksutan? Vastasin, että olisit pysynyt paikallasi. (Kyllä, ihan tahallani juoksutin aasia)

 2. Mascewi sanoo:

  Sitten on näitä wc-asiakkaita, jotka juoksevat vauhdilla käymälään, kun vaikkapa kuulutetaan lipuntarkastuksesta. Eräs tyyppi kokeilee myös toistuvasti temppua, missä hän menee yhdeksi pysäkkiväliksi wc:hen että säästää pienen summan lipun hinnassa. On jäänyt siitä kiinnikin kun hänellä on lapsi mukana, eikä lapsi mene hänen kanssaan veskiin. Ja jösses sitä vilunkipetterimäistä jaarittelua konnarin kanssa sitten.

 3. Satunnainen juoksija sanoo:

  Minä juoksen joskus junaan ja se johtuu siitä, että edellinen juna on ollut myöhässä. Esimerkiksi viime vuoden loppupuolella menin Turkuun ja lähdin ”omalle” asemalleni niin, että menisin jo edellisellä paikallisjunalla juuri siksi, että aikataulut eivät aina pidä. Tämä edellinen juna peruttiinkin ja lippuuni merkitty juna – eli se seuraava – oli sen verran myöhässä, että minulla oli Pasilassa kaksi minuuttia aikaa pinkoa raiteelta 2 (muistaakseni) raiteelle 7. Kiitos juoksuaskelien, ehdin. Turun-juna tuli juuri, kun kirmasin portaita alas.

  • aasiakaspalvelija sanoo:

   Turkuun menee juna tunnin välein, miksi siis pitää juosta? Itsellä on joka aamu aikaa juuri se 2 minuuttia. Jos ehtii niin ehtii jos ei niin ei…

 4. OdotanJaOdotan sanoo:

  ”Onkohan kukaan koskaan kuullut että esimerkiksi junilla on jokin aikataulu?”

  -Kyllä. Niitä vaan ei noudata edes VR itse. Milloin on liian kuuma, liian kylmä tai lehtiä/lunta kiskoilla. Tai muuten vaan ei nappaa.

 5. njäh sanoo:

  Muistan kun aikanaan eräs ”maalainen” oli ollut sukuloimassa pääkaupungissa ja isäntäväki oli sitten lähtöä tehdessä kiirehtinyt heitä kun myöhästyvät metrosta, syynähän oli todennaköisesti se ”lähtisivät jo” oikeasti, että onpahan kovaa kiirettä kun seuraava metro tulee 5 minuutin päästä. Heillä päin se bussi kun menee aamulla kaupunkiin päin ja illalla päinvastaiseen suuntaan niin on vähän eri asia myöhästyä bussista.

 6. vaijeri sanoo:

  Kerran olin juoksemassa Malminkartanon juna-asemalle, se on tunneli, jonka suht keskelle juna pysähtyy. Juna oli jo paikalla ja piti ehtiä kouluun, juoksin juu, ja ihmettelin kun ei se juna perhana lähestynyt ollenkaan vaikka juoksin minkä käpälistä lähti! Sitten huomasin kuljettajan ilmeen, tai oli siellä vissiin konnarikin kun niitä oli kaksi miestä ohjaamossa. Ne saakeli soikoon PERUUTTIVAT sillä junalla!!!! Ja että niitä nauratti. Itse olin juossut suunnilleen kotoa saakka ja olin hyvin kuumissani ja punainen, mutta pakkohan niille oli nauraa takaisin. Veijarit.

 7. aasiakas minäkin sanoo:

  juoksijoilla on varmaan aina syynsä. mä juoksin viimeksi, kun tyttäreni kuoli edellisenä iltana meilahden sairaalassa, enkä aamulla tajunnut vieraassa kaupungissa, kuinka kauan taksimatka voi kestää. ei, en halunnut siinä tilassa odottaa neljää tuntia junaa, joka olisi ollut kaksi tuntia hitaampi.

  olen pahoillani, jos aiheutin häiriötä ja mielipahaa. kiittelin kyllä konnaria siitä, että piti mulle oven auki. kaipa mun olis pitänyt tehdä vielä enemmän.

  • Karru sanoo:

   Osanottoni tyttäresi puolesta.
   Varmasti kaikilla juoksijoilla on syynsä, mutta niitä syitä ei voi valitettavasti konnari telepaattisesti selvittää, joten juna lähtee kun juna lähtee, olipa juoksijalla kuinka painava syy tahansa olla myöhässä. Lisäksi kun junillakin on ne ”syynsä” lähteä. Seuraavalla asemalla odottelevia matkalaisia tai yhtiön johtoporrasta tuskin kiinnostaa junahenkilökunnan selitykset ”mut kun se juoksija näytti niin reppanalta” jos sen takia 300 muuta ihmistä on myöhästynyt esim. jatkoyhteydestään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *