Ruuhka-aikaan kassalle jankuttaminen

(Olen tässä tarinassa tapahtuman sivusta seuraajana.)

Jonotin ruuhka-aikaan kaupan kassalle, edellä olevalla asiakkaalla on kohtalaisen kokoinen vuori tavaraa menossa kassan läpi, juuri ennen ostostensa maksua kyseinen herra päättää haluta kartongin X-merkkistä tupakkaa. Tähän kassa ilmoittaa että ko. ketjun myymälöissä ei myydä tupakkaa kartongeissa mutta irtoaskeina kyseistä merkkiä löytyy.

Aasiakas alkaa inttämään että “ja kyllä varmasti myydään, olen ennenkin ostanut” Jankkaamistä kestää tovin. Seuraavaksi aasiakas julistaa että “nyt myymäläpäällikkö tänne”, myymäläpäällikkö saapuu ja vahvistaa aasille saman minkä kassa on jo kertonut.

Aasiakas ei tee elettäkään maksaakseen ostoksiaan saati pakatakseen tavavuortaan, vaan jatkaa inttämistä ja äimistelee “on se kumma kun ei myydä, vaikka olen täysi-käinen”. Samaa jankkaamista kestää vielä tovin.. Lopulta aasi hyväksyy irtoaskinsa ja maksaa ostoksensa.. Mutta edelleenkin vaan äimistelee kun miten ei myydä kartongeissa, eikä tee elettäkään pakatakseen ostosvuortaan hihnan päästä pois tieltä.

Kaupan käytäntöihin on yleensä jokin syy, ja voihan sen syyn pyrkiä selvittämään. Mutta en jaksa ymmärtää niitä aaseja, jotka katsoo että ruuhkainen kassajono on se oikea paikka alkaa vääntämään kättä kauppaketjun käytännöistä. Etenkään tällaisessa asiassa jossa aasiakas ei loppujen lopuksi jää paitsi haluamistaan tuotteista eikä joudu hinnoittelunkaan puolesta huonompaan asemaan koska ei se kartonkissa sen halvemmaksi Suomessa muutenkaan tule kuin vastaava määrä irtoaskeja.

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *