Ai mikset ottanu täältä?!?

Mikäpä siivoojaa enemmän piristäisi kuin — ah — niin autuaan ihana aasiakas. Jälleen kerran on täytynyt hakeutua mopin varteen kesällä, ja jo ensimmäisenä päivänä vastaan tuli semmoisia aasiakkaita että oksat pois.

1) Kun kysyn, saako tulla siivoamaan, taidan aasiakkaan mielestä sanoa: ”istuisitko paikallasi mahdollisimman tiukasti?” tai ”olisi mukavaa, jos juoksisit ees taas, ulos toimistostasi ja takaisin”.

2) Osa hisseistä on todella pieniä (minä mahdun, kärry mahtuu, oikeastaan muuta ei mahdukaan). Kun näet minut tällaisessa hississä, tulethan aivan kiinni minuun, jotta mahtuisimme samaan hissiin. Ja tällöin voit kätevästi myös paineskella selälläsi hissin nappeja, jotten vahingossakaan pääsisi suoraan siihen kerrokseen mihin olen menossa. Olisi suuri synti odottaa se puoli minuuttia, kun menen alas/ylös.

3) Paras sutkaus jota aasiakas voi sanoa, on: ”no ei täältä kyllä paljoa voi siivota kun olen itse tavarani levittänyt pitkin huonetta”. Tätä sutkausta seuraa usein seuraava hauska juttu: ”ai mikset ottanut täältä, tänne kirjapinon taakse jäi vielä pölyä”. Kysymysvaihe voidaan myös jättää välistä ja siirtyä suoraan kolmanteen osioon: valittamaan johtoportaalle kun siivooja ei tee työtään.

Ja vanha klassikko pitää pintansa: jos/kun saat päähäsi valittaa siivouksen laadusta, muista mainita kuinka et ole nähnyt siivoojasta vilaustakaan ainakaan kolmeen viikkoon (aamuista kohtaamista toimistosi ovella ei lasketa!)! Muistathan myös, että osastosi WC-tiloista on loppunut käsipaperi jo ainakin 5 minuuttia sitten, kun käytit puoli rullaa käsipaperia kenkiesi/laukkusi/kahvikuppisi puhdistamiseen.

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Hästägaasi sanoo:

  Seuraavalla kerralla jos joku alkaa nillittämään työsi tuloksista niin vastaa näin: ”Jos ette ole tyytyväisiä tähän palveluun niin tulkaa itse tekemään!”. Valitusten kuuntelu työaikana tuskin kuuluu työtehtäviisi.

 2. Antero sanoo:

  ”Kun kysyn, saako tulla siivoamaan, taidan aasiakkaan mielestä sanoa: ”istuisitko paikallasi mahdollisimman tiukasti?” tai ”olisi mukavaa, jos juoksisit ees taas, ulos toimistostasi ja takaisin”.”

  Toimistollamme siivooja myös kysyy voiko tulla siivoamaan työhuoneen, ja totta kai saa tulla, mutta ihan joka kerralla en pysty lähtemään tieltä pois jos on töitä jotka on hoidettava heti. Olenkohan nyt siivoojamme mielestä aasi kun en aina voi lähteä huoneesta sillä sekunnilla kun siivooja pääsee minun huoneelleni asti?

  • jepjou sanoo:

   Silloin tietysti sinä fiksuna ei-aasina ymmärrät, että siivooja tekee minkä pystyy, ja tulee takaisin, jos ehtii ja ehkä pyydät nätisti. 🙂

  • Itu sanoo:

   Tai parhaasi mukaan hetkittäin hieman siirryt, että siivooja saa esim. pyyhittyä lattian pöydän alta.

   Fiksuna vaikka sanot, että pyytää sinua siirtymään, jos olet juuri siinä mistä hänen pitäisi jotain tehdä. Tämän olen kokemuksen kautta huomannut ihan toimivaksi eikä työni ole siitä häiriintynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *