Ai mikset ottanu täältä?!?

Mikäpä siivoojaa enemmän piristäisi kuin — ah — niin autuaan ihana aasiakas. Jälleen kerran on täytynyt hakeutua mopin varteen kesällä, ja jo ensimmäisenä päivänä vastaan tuli semmoisia aasiakkaita että oksat pois.

1) Kun kysyn, saako tulla siivoamaan, taidan aasiakkaan mielestä sanoa: ”istuisitko paikallasi mahdollisimman tiukasti?” tai ”olisi mukavaa, jos juoksisit ees taas, ulos toimistostasi ja takaisin”.

2) Osa hisseistä on todella pieniä (minä mahdun, kärry mahtuu, oikeastaan muuta ei mahdukaan). Kun näet minut tällaisessa hississä, tulethan aivan kiinni minuun, jotta mahtuisimme samaan hissiin. Ja tällöin voit kätevästi myös paineskella selälläsi hissin nappeja, jotten vahingossakaan pääsisi suoraan siihen kerrokseen mihin olen menossa. Olisi suuri synti odottaa se puoli minuuttia, kun menen alas/ylös.

3) Paras sutkaus jota aasiakas voi sanoa, on: ”no ei täältä kyllä paljoa voi siivota kun olen itse tavarani levittänyt pitkin huonetta”. Tätä sutkausta seuraa usein seuraava hauska juttu: ”ai mikset ottanut täältä, tänne kirjapinon taakse jäi vielä pölyä”. Kysymysvaihe voidaan myös jättää välistä ja siirtyä suoraan kolmanteen osioon: valittamaan johtoportaalle kun siivooja ei tee työtään.

Ja vanha klassikko pitää pintansa: jos/kun saat päähäsi valittaa siivouksen laadusta, muista mainita kuinka et ole nähnyt siivoojasta vilaustakaan ainakaan kolmeen viikkoon (aamuista kohtaamista toimistosi ovella ei lasketa!)! Muistathan myös, että osastosi WC-tiloista on loppunut käsipaperi jo ainakin 5 minuuttia sitten, kun käytit puoli rullaa käsipaperia kenkiesi/laukkusi/kahvikuppisi puhdistamiseen.

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *