Aikuisten iltahoitopaikka

Ravintola-alalla huomaa kyllä kuinka ihmeellisen yksinkertaisia ihmiset ovat. Miten juuri siinä ravintolan tiskillä se jonottaminen on niin käsittämättömän tuskallista? Eikö nämä ihmiset joudu koskaan jonottamaan missään muualla? Ja kyse siis ruoka(illalla baari)ravintolasta LOMAkeskuksessa.
Huudellaan, että eikö tuota toista kassaa voisi avata?!? (Voi kyllä, jos TE jokaikinen asiakas tuotte ruokailunne jälkeen astiat keittiöön -> tiskikoneeseen -> omalle paikoilleen. Sekä siivoatte jälkenne: viette roskat ROSKIIN (niin, sellainen kori, jossa yleensä musta pussi. Ei siis se tasainen taso, jossa kävellään eli siis lattia.) ja pyyhitte pöydät.

Valitettavasti en pysty määräilemään vapaalla olevia työntekijöitä töihin, enkä myöskään tee niitä työvuorolistoja. Ja vaikka tekisinkin, tämänkaltaisessa LOMAkohteen ravintolassa säällä on iso vaikutus asiakkaiden määrään. Emme valitettavasti ole ennustajia.

Kyllä, yritin TAHALLANI varastaa sinulta 0,50€. Viisikymmentä SENTTIÄ! Kyllä. Jäin kiinni.

Yritän tahallani myös ottaa teiltä hinnan tuplana vaikka edessänne on vasta yksi tuoppi! Ei se olut/lonkero sekunnissa mätkähä siihen tuoppiin. Jonon sujuvuuden vuoksi otan maksun sillä välin kun toinen/tai moneskaan nyt onkaan juoma on valumassa. Urpot. Ensin huudellaan hidasta palvelua ja sitte ei tajuta YHTÄÄN mitään asioiden sujuvuudesta.

Vaikka tarkoitukseni on varastaa teiltä rahat (siitähän minulle maksetaan), en kuitenkaan riko lakia kirjoittamalla pankkikortilla rahaa. Eritoten kun työnantajani kielsi sen erittäin tiukasti.

Olen suorastaan häikäistynyt teidän suurenmoisesta älykkyydestänne, kun tilaatte kaksi viskiä ja kaadattekin ne yhteen lasiin siinä nenäni edessä, samalla sekunnilla kun päästän laseista irti. W-A-U.

Tiskini on 6 metriä pitkä. Jos kassakoneeni on sen toisessa päässä, miksi kuvittelette, että tulen sinne toiseen päähään tiskiä tekemään tilausta, joka pitää erikseen näpytellä koneelle, kun jokainen perheenjäsenenne vielä miettii tilausta.. Ai niin, olenhan huono asiakaspalvelija. Ja tietenkin ne toiset asiakkaat etuilevat vaikka he tietävätkin jo tilauksensa.

Anteeksi, kun loukkasin teitä suuresti kysymällä papereita vaikka olitte JO kuukausi sitten täyttänyt kahdeksantoista. Olen erittäin pahoillani. Anteeksipyyntöni myös heille, jotka ovatkin JO yhdeksäntoistavuotiaita! Totta kai voitte nakata henkilöllisyystodistuksenne ylimielisesti tuhisten siihen tiskille. Minun vikanihan se tietenkin on jos te näytätte nuorelta.

Yritän tietenkin tehdä työni mahdollisimman hitaasti. En vain viitsi käyttää taikavoimiani ja palvella ja tehdä kahdenkymmenen asiakkaan tilauksia yhdellä kertaa. Laiska kun olen.

Erittäin mielellämme ottaisimme ravintolaamme käyttöön lasiset tuopit ja drinksulasit. Ne on vakaampia, ekologisempia ja tuovat tiettyä arvokkuutta ravintolaan. Mutta kuulkaas rakkaat asiakkaat, koska te varastatte niitä joka ilta kymmenittäin, se tulee pitemmän päälle kalliimmaksi JA joudumme joka tapauksessa siirtymään muovituoppeihin koska lasit eivät palaudu tiskiin. TÄMÄ tiedoksi varsinkin sinulle Rouva, joka kiljuit ja kiukkuttelit asiasta pikkulapsen tavoin.

Kun keittiö menee kiinni 21:30, te ette saa enää ruokaa 21:35. Tästä mää oon oikeasti pahoillani mutta se raja on vaan PAKKO vetää johonkin. Muuten se venyy ja venyy koska ”miksi nuo toiset sitten sai ruokaa mutta me ei?”..

Miksi ihmeessä huudatte koko jonottamisen ajan ja valitatte kuinka hidasta palvelu on ja mikä täsä kestää ja sitten kun se teidän vuoronne tulee, niin mietitte siinä vasta mitä tilaatte ja huudatte sinne omaan pöytään, että mitä te otatte.. Voi v* mikä pässi.
Mää oon joka kesän jälkeen ihan järkyttynyt kuinka AIKUISET ihmiset käyttäytyvät oikeasti kuin pikkulapset. Aivan oikeasti. Moni teistäkin lukijoista käyttäytyy varmasti kuvailemallani tavalla vaikka nyt naureskellaankin. Käsittämätöntä. Surullista, että ei osata ajatella asioita kuin yhdestä näkökulmasta, siitä omasta.

Luojan kiitos, ehkä on kuitenkin luvassa parannusta. Viime kesänä törmäsin useammin kuin koskaan ennen pitkän urani aikana ihaniin asiakkaisiin. He mm. ymmärsivät että kun on kiire, silloin nyt vaan sattuu olemaan kiire eikä se kassa sitä tahallaan tee. He myös tajuavat että yksi ihminen ei voi tehdä määräänsä enempää. Monet jaksoivat kannustaa ja tsempata, monilla oli kaikki tavarat ja maksuvälineet valmiina jne jne. Kiitos! 🙂

– Shakera –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Jyuuu sanoo:

    Jos me tehtäisiin asiakkaina teidän työt, niin mistä teille pitäisi maksaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *