Ajatelkaa hyvät ihmiset

Työskentelen väliaikaisesti kaupan kassalla ja olen jo jotenkuten sopeutunut aasiakaspalvelun maailmaan. Työni ansiosta olen oppinut olemaan ystävällinen tilanteessa kuin tilanteessa ja pinnani on pidentynyt huomattavasti, mutta silti tietyt asiat saavat minut raivon valtaan ja välillä tekisi mieli heittää koko kassakone päin aasiakkaan naamaa. Tässäpä esimerkkejä, kuinka välttää verisuonia päässään puhkova myyjä:

1) Odota vuoroasi, rakas aasiakas. Vaikka haluaisit pelkästään veikkausta tai rahan pullopanteista, sinulla ei ole oikeutta tulla kassojen väliin koputtamaan minua olalle ja sysäämään ties mitä lippuja ja lappuja päin näköäni. Mene jonoon, tai jos haluat päästä asioimaan nopeammin, pyydä ystävällisesti edellä olevilta asiakkailta, onko heillä mahdollisesti aikaa päästä teidät edellensä. Kiitos.

2) Älä laita pullolappuja, veikkauspapereita tai rahaa liukuhihnalle. Tai jos teet näin, älä huuda naama punaisena kun joudumme työkavereideni kanssa kaivamaan viiden euron seteliäsi liukuhihnan välistä puoli tuntia.

3) Älä laita kaljakontteja, vaippapakkauksia ja vessa-/talouspaperipaketteja leveyssuunnassa hihnalle. Meinaa aivot räjähtää kun kaikki ostokset niiden takana menevät mullin mallin minun yrittäessäni irroittaa jotain noista kyseisistä
tuotteista hihnalta.

4) Älä kasaa tavaroita eiffel torniksi yhden neliösenttimetrin alueelle. Voit laittaa ne peräkkäin niin, että kaikki tuotteet koskevat hihnaa. Kenen vika se on jos puolet tuotteista vyöryy kassan taakse?

5) Käytöstavat. Me tervehdimme jokaista aasiakastamme. Voit aivan hyvin sanoa “moi” ennen kuin syljet haluamasi tupakkamerkin naamalleni. “Kiitos” on myös yleissivistykseen kuuluva sana, jonka valitettavan moni näköjään on unohtanut.

6) Olette niin säälittäviä muovipussien varastajat!:D Naurattaa katsoa moista touhua.

7) Vinguta sitä s-korttia ennen kuin olet maksanut, tack.

8) Älä arvostele meidän ulkonäköämme tai älykkyyttämme päin naamaamme. Itsellä monta kertaa meinannut itku tulla kassalla.

9) Turha tuhista siinä jonossa jos olen lähtenyt noutamaan hintalappua tai jotakin tuotetta aasiakkaalle. Aasiakaspalveluun kuuluu se, ettei aasiakasta juoksuteta. Vaihda kassaa jos et jaksa odottaa.

10) “Saax täst veikkausta ja röökii?” NO EI SAA! Kyseiset kassat ovat toisella puolella myymäläämme. Sieltä löytyy myös isot opastekyltit joissa lukee Veikkaus & tupakkatuotteet.

11) En myy sinulle ja kavereillesi jos kaikilla ei ole näyttää henkilöllisyystodistusta. On aikaavievää kuunnella sinun puolentunnin kiroilumaratooniasi tästä aiheesta. Ja turha tuhahdella kun pyydän henkilöllisyystodistusta vaikka olisit -93 syntynyt, se on vaan kuule näytettävä.

Onhan noita varmaan muitakin, mutta ei nyt vaan tule mieleen. Kiitos kuitenkin ihanille asiakkaille, jotka jaksavat hymyillä meille takaisin, nauravat kanssamme pienille jokapäiväisille mokille, muistavat tervehtiä ja kiittää ja tuoda muutenkin persoonillaan ihanaa valoa päivään!:) Jatkakaa samaan malliin, on ilo palvella teitä!

– aasiakaspalvelija –

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *