Ajatuksia työillan jäljiltä tiivistettynä

Tarjoilija….tuo ihmeellinen IHMINEN, joka päivästä toiseen, vuodesta vuoteen jaksaa palvella teitä asiakkaita, siitäkin huolimatta, että tarjoilija tekee työtään epämääräisinä aikoina, matalalla palkalla ja työsuhde-edut eivät kovin kummoisia ole. Lisäksi hän usein työskentelee kaikki ne hienot biletyspäivät, jolloin teillä muilla on aina vapaata.

Tarjoilija on siis IHMINEN, ei siis lehmä tai v***n lehmä, kuten asiakas usein erehtyy luulemaan ja sen vielä verbaalisesti myös kovaan ääneen tiskillä ollessaan huutaa.

Tarjoilija ei myöskään ole huo*a (ainakaan useimmiten), vaan huo*at ovat ihan toinen ammatinharjoittaja joukko.

He myyvät se*siä, tarjoilijat drinkkejä ja ruokaa..aikamoinen ero..

Tarjoilijalla on myös virtsarakko, joka joudutaan silloin tällöin tyhjentämään… jopa työajalla, ja ilman katetrointia….

Ja vaikka sinä asiakas haluaisit kirveellä pilkkoa baaritiskin, ravistelet tuoppipinoja suuttuneesti ja ehkä jopa vislailet perään kuin koiralle,(lemmikkikoirathan joutuu kotiin jättämään, kun töihin lähdetään), ei se tarjoilija sieltä tyhjennys reissulta sen nopeammin tule. Ja sinä asiakas ilmaiset, että olet ainakin 5 min. odottanut tiskillä ja kukaan ei ole sinua palvellut.

Se on rankkaa, mutta onneksi yhdessäkään ravintolassa ei veilä kukaan ole nestehukan takia tuupertunut. Se rakon tyhjentäminen on hyvin tarpeellinen asia ihmiselle…urealla on tapana nousta päähän joillakin.

Me emme myöskään ole tyhmiä, vaikka moni asiakas niin luulee. Tarjoilija esim. Lahdessa ei välttämättä tiedä, moneltako seuraava ilmatyynyalus irrottautuu Katajanokan terminaalista, taikka aukeaako Perä-Hikiän Esso klo. 8 ja saako sieltä karjalanpiirakoita munavoilla… Me emme myös välttämättä tiedä, onko Helsinki-Vantaalta lähtöä Nepaliin joka päivä vai kerran viikossa, toki voimme selvittää asioita, jos vain aika riitäisi, mutta usein työskennellään yksin, ja silloin pitää ensin ravita ne nestehukan partaalla olevat hyvin janoiset ja kiireiset asiakkaat..

Me tarjoilijat ihmettelemme usein, onko Suomen kieleen tullut uusi tervehdys, josta me tyhmät ja aivottomat tarjoilijat emme tiedä mitään..Tarjoilija tervehtii asiakasta, niin asiakas tervehtii vastaan sanomalla “kalja”…no hyvää kaljaa sinulle myös arvoisa asiakas. Ja kun valomerkki tulee, tarjoilija ei suinkaan muutu kurpitsaksi taikka tuhkimoksi. Hänestä tulee taas lehmä tai huo*a, kun ei enää saa alkoholia anniskella. Tarjoilijathan ovat niin kovaa porukkaa tässä maassa, että saavat laitkin säätää ja ihan asiakkaan naamakertoimen mukaan ja asiakkaan kiusaksi.

Kyllä maailmassa tapahtuu ihmeellisiä asioita.

Tarjoilija meni ihmisenä töihin ja tuli lehmänä ulos.

Jos lehmä menee baariin, tuleeko hän ihmisenä ulos?….siinäpä mietittävää..

– SariS –

19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *