Kodinkoneliikkeen arkea

Olen liikkeessämme yksin myymässä todella usein. Hoidan myymälän ja varaston pääosin yksin. Minulla on aika usein todella kiire. Ruokatuntikin saattaa kestää sen parisen tuntia.

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin vanhemmat +50v asiakkaat, jotka tulee ja huutaa: ”EN OSTA MITÄÄN, MUTTA TYTTÖ KERTOO JA NÄYTTÄÄ MULLE HINTOJA!?!”
— kuulostaa siltä että toi on asiakaspalvelua vain, mutta samalla joudun hänelle kertomaan kaikkien laitteiden erillaiset toiminnot ja mitä eroa niissä on ja siinä saattaa mennä se puolisenkin tuntia ja sillä aikaa muut MAKSAVAT asiakkaat lähteä kun eivät hekään jaksa odottaa

”tulin katselemaan vain, mitäs eroa näissä on kun on näillä tietokoneilla 300e hinta ero”
— huvikseniko olen nää hinnat tähän rustannu, totta kai niissä on paljon eroa jo tuolla hinnalla, mutta miksi edes kysyt jos sinulla ei ole aikomustakaan ostaa yli 300e/ konetta ja tiedä mitä tarkoittaa tietokoneessa käyttöjärjestelmä

”kerros mulle tästä koneesta ja käy toimitusjohtajalta kysyy hinta”
— tää sarkasmi tytöttelystä saa jo verisuonen puhkeamaan. joskus minun palveluni ei kelpaa koska olen ”nainen/tyttö” ja toimitusjohtajaa huudetaan jo ovella. kaikista sarkasmista on se että meidän pomo ei tiedä kodineletroniikasta mitään, ei osaa käyttää kassajärjestelmää ja ei ole koskaan paikalla 😀 tai jos on saa asiakkaan jo punaiseksi sanomalla että ”tyttö pyörittää myymälää, kirjanpitoa kirjanpitoa, ja hän vain on, kyllä myyjä tietää parhaiten”

”Päivää, kuinka voin auttaa”
”ONKO MIESMYYJÄÄ!! sää mistään mitään tiedä”
”juu ei oo ja näkemiin”

Tää on arkea joka päivä 9-17.00 😀

– Anonyymi –

Jaa tämä tarina:

21 kommenttia

 1. murmeli sanoo:

  nyt oli kyllä niin kummasti kirjotettua tekstiä, että jäi aika moni lause ymmärtämättä 😀

 2. Mursu sanoo:

  mikäs tuossa on ongelma jos ei selvää saa? O.o

  • murmeli sanoo:

   ”tyttö pyörittää myymälää, kirjanpitoa kirjanpitoa, ja hän vain on, kyllä myyjä tietää parhaiten”

   lauseen rakenne on niin sekava, ettei mitään järkeä. ehkä en puhu samaa kieltä? 😀

 3. Whaaat sanoo:

  Ruokatunti kestää parisen tuntia? Jäin jumittamaan tuohon lauseeseen.. aika reilu työpaikka.

  • Jopsis sanoo:

   Mietin ihan samaa. Omalla alalla ei ole ruokkista ollenkaan ja työpäivä 11h. Syödään jos ehditään. Missäs tämä tyttönen on töissä, voisin kanssa tulla.

  • hile sanoo:

   Voisiko. Millään. Tarkoittaa. Että. Joutuu. Sen. Keskeyttämään. Kiireen. Vuoksi?

 4. hepulis sanoo:

  Kyllähän sen ymmärsi, kun oikein tarkkaan ja hitaasti tavasi, useampaan kertaan 🙂
  Monesti käy niin, että tarinan kiinnostavuudesta ja kirjoittajan uskottavuudesta asiakaspalvelijana häviää iso osa kirjoitustyylin vuoksi. Tässä tarinassa kyllä ymmärrän ajatuksen, monissa muissa tuntuu, että kirjoittaja on täysin väärässä ammatissa.

 5. en tajua....... sanoo:

  Joo mäkään en oikeen tajunnut tästä mitään… Todella kiire ja ruokatunti kestää pari tuntia? häh.. Kannattaa varmaan oikolukea seuraavalla kerralla. 😉

 6. Poppis sanoo:

  ”Ruokatuntikin saattaa kestää sen parisen tuntia” ja tähän melkein heti perään : ”Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin vanhemmat +50v asiakkaat, jotka tulee ja huutaa: ”EN OSTA MITÄÄN, MUTTA TYTTÖ KERTOO JA NÄYTTÄÄ MULLE HINTOJA!?!”
  – kuulostaa siltä että toi on asiakaspalvelua vain, mutta samalla joudun hänelle kertomaan kaikkien laitteiden erillaiset toiminnot ja mitä eroa niissä on ja siinä saattaa mennä se puolisenkin tuntia ja sillä aikaa muut MAKSAVAT asiakkaat lähteä kun eivät hekään jaksa odottaa”

  no jos asiakkaat ei jaksa oottaa sitä n. puolta tuntia ku palvelet toista asiakasta, niin miten sitte luulet sen sun pari tuntia kestävän ruokkiksen aikana käyvän, montako maksavaa asiakasta sillon menee sivu suun? 😀 Jotenki tuntuu että tässä tapauksessa myyjä on enemmän aasi ku asiakkaat 😀

 7. taisto sanoo:

  Itse ymmärsin kahden tunnin ruokatunnilla tarkoitettavan sitä, että ruokailun aloittamisesta ruokailun lopettamiseen kuluu kaksi tuntia. Omakin ruokailu on useita kertoja venähtänyt, jos on ainoa työntekijä paikalla ja asiakas tulee liikkeeseen. Silloin ruoka jätetään kesken ja asiakasta mennään palvelemaan.

 8. Tulkitsija sanoo:

  Veikkaisin, että pari tuntia kestävä ruokatunti tarkoittaa sitä, ettei hän ehdi syödä eväsleipäänsä yhteen menoon ruokatuntiin varatun puolituntisen – tai miten pitkään ruokatunti heillä kestääkään – aikana, vaan hän ehtii haukata kerran, menee vartiksi palvelemaan asiakkaita, haukkaa pariin otteseen, palaa taas välillä palvelemaan asiakkaita jne. Eli että ruokatunti koostuu muutaman minuutin pätkistä parin tunnin aikana.

 9. anonyymi sanoo:

  joo, anteaksi nopea kirjoitus =D , elikkäs oikolukua ruokatuntiin, ruokatuntini sattaa venyä juurikin sen takia koska olen yksin ja jos asiakas tulee liikkeesseen, joudun menemään palvelemaan asiakkaita syömisen välillä =)

  ja tarkoiutus tässä se, kuinka turhauttavaa on tehdä myyntityötä kiire aikaan jos asiakkaan ei ole aikomustakaan ostaa mitään.

 10. Korppi sanoo:

  Se, että liikkeessä on vähän väkeä, ei ole asiakkaan syy. Asiakas kohteliaasti ilmoittaa heti, että on vasta tutustumassa tuotteisiin, eikä osta vielä. Jos et osaa kertoa kahden tietokoneen oleellisimpia eroja, niin ehkä asiakkaat ovat oikeassa pyytäessään miesmyyjää.

  Jos palvelet asiakasta hyvin, hän saattaa seuraavana päivänä tulla ostamaan sen tuotteen. Tai hän puolen vuoden päästä muistaa, miten hyvää palvelua sai ja tulee ostamaan jotain muuta. Toki näistä et välttämättä saa provikkaa. Provikkapalkaus onkin ärsyttävä, kun se saa myyjät tyrkyttämään.

  Oletan että tarkoitus oli sanoa, että muiden ruokatunti kestää pari tuntia.

  • pössö sanoo:

   ”Asiakas kohteliaasti ilmoittaa heti, että on vasta tutustumassa tuotteisiin, eikä osta vielä”

   Tuossahan asiakas ei ilmoittanut kohteliaasti, vaan huusi ”EN OSTA MITÄÄN, MUTTA _TYTTÖ_ KERTOO JA NÄYTTÄÄ MULLE HINTOJA!?!”

  • Asiakas sanoo:

   ”…Jos et osaa kertoa kahden tietokoneen oleellisimpia eroja, niin ehkä asiakkaat ovat oikeassa pyytäessään miesmyyjää. ”
   AHAHHAHAHA, ai että naistyöntekijä ei osaa kertoa laitteista, jos on kerran liikeessä töissä?

   Voi voi, kun minä NAISasiakas olen välillä elektroniikkaliikkeissä asioinut ja kysellyt jonkin laitteen toiminnoista tai pitääkö johtoja ostaa erikseen yms. niin MIESmyyjä ei ole tiennyt. Kattonut mua vaan tyhmänä. Tai onko tyhmemää miesmyyjä joka automaattisesti naisasiakkaalle tarjoaa heti vaan pinkkiä tuotetta.

 11. luti sanoo:

  Tuon tytön kirjoitukset on aivan puuta heinää ja oikeinkirjoitusta ei osaa. En jättäisi tuollaisen heitukan vastuulle firman kirjanpitoa!

  • Satu sanoo:

   Tarkoituksesi oli varmasti sanoa: ”kirjoitukset ovat aivan puuta heinää”.

 12. Mimme sanoo:

  Minua jäi myös hämmentämään huonosti kirjoitettu teksti sekä suhtautuminen asiakkaisiin, jotka eivät osta mitään. Itse ainakin kalliimpaa tuotetta hankkiessa saatan käydä useammassakin liikkeessä katselemassa ja kyselemässä, vaikka ostoksen suorittaisin jopa kuukausien päästä. Silloin hinnan lisäksi ratkaisuun vaikuttaa myös se, onko jossakin paikassa myyjä auttanut mielellään, vaikken ole mitään ollut ostamassa. On myös turha valittaa tytöttelyn alentavuudesta, jos itse suhatutuu alentavasti asiakkaisiin, jotka ”eivät edes tiedä, mikä käyttöjärjestelmä on”.

  Vähän enemmän itsekriittikiä ja aikaa tekstiin, niin saisit sympatiaa enemmän 🙂

 13. Nieminen sanoo:

  Ehkä sinun kannattaisi vaihtaa alaa? On täysin selvää, ettet viihdy työssäsi. Ei kai kukaan pakota sinua olemaan tuolla töissä, jos noin vit*ttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *