Alistua ei tarvitse.

Jos asiakkaaksi sattuu jonkinlainen aasi, joka yrittää jollain tavalla pönkitellä egoaan ja viedä myyjää kuin pässiä narussa niin ei siihen tarvitse alistua! Olen huomannut että usein myyjät taipuvat toiveisiin kun korotetaan ääntä tai sanotaan pahasti. Ja sen huomaa sitten työkavereista kun jäi paha mieli.
Esimerkki siitä kuinka itse käyttäydyn:

Meillä on palvelupisteitä rivissä ja oman ”koneen” voi valita mistä kohtaa tahtoo palvella. Sitten painetaan kelloa ja kyseisen vuoronumeron omaava voi tulla tiskille.
Erään kerran olin näistä typeistä katsottuna aivan tiskin toisessa päässä. Kun he huomasivat että painoin kelloa ja heidän numeronsa tuli, alkoivat he huudella että: ”poika hei! se on meidän numero täällä näin! Alahan tulla tänne sieltä ei ole koko päivää aikaa! tänne sieltä!”
Totean vaan rauhallisesti että minulla on tässä kone auki että voitteko ystävällisesti siirtyä tänne.
Hetken ihmeteltyään asiakkaat siirtyivät tiskilleni ja homma hoidettiin loppuun asiallisesti.
Minä kun en jaksa olla mikään palvelija ja vihellyksestä pompata asiakkaan toivomalla tavalla.

Tässä myös pieni vinkki. jos työhönne liittyy jollain tavalla takuutapauksia, opiskelkaa takuuseen liittyvät lakikohdat ja käytännöt hyvin. Kun asiakas alkaa raivoamaan jostain niin pystytte perustelemaan kantanne lakiin nojaten. Olen nähnyt vierestä, kun heitetään hatusta jotain juttuja että joo ei me kyllä tätä korvata, ja asiakas tiesi takuulain paljon paremmin ja homma päättyy niin että minut (esimies) pyydetään paikalle ja korvaan tuotteen pahoitellen.

Ja kaikille myös vähän ammattiestetiikkaa! 🙂

– varaosamyyjä –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *