Asiakas on aina myöhässä

Aikoinaan olin hommissa pienessä IT/kännykkä puljussa jonka ovet lukittiin lauantaisin klo 13 ja työaika lauantaina loppui klo 13:15 ja samoin palkanmaksu.

Liike piti siis siivota vartissa, laskea kassassa olevat rahat ja lukita ne kassakaappiin sekä laittaa hälyttimet päälle ja ulosmennessä vielä tyhjentää roskikset ulos. Usein ei tuo 15 min siihen riittänyt vaikka asiakkaat olisivat poistuneet jo 12:59 jotta ovet sai lukkoon klo 13.

Eräs poikkeuksellisen ikävä paikallinen yrittäjä asioi liikkeessä lähes poikkeuksetta lauantaisin, ja lähes poikkeuksetta hän tuli hirmuisen listan kanssa vikoja ja ongelmia ja avattavia kännykkäliittymiä, ja hän saapui paikalle aina n.5 min ennen sulkemisaikaa. Luonnollisesti meni aina reippaasti maksuttomiksi ylitöiksi kun tämä maailman omistaja tuli paikalle.

Erään kerran hän tuli kuitenkin paikalle 13:05 kun ovet oli jo saatu lukkoon ja sulkemistoimet olivat käynnissä. Tyyppi hakkasi ovea ja ikkunoita ja huuteli ulkopuolella naama punaisena kun näki meidät sisällä siivoamassa ja kassanlaskuhommissa jne.. Luonnollisesti ei päästetty sisään koska sulkemisaika klo 13 , ei niitä ovia enää avata kun kotiin ollaan lähdössä. Ja varsinkin kun kaikki joka tapahtui klo 13:15 jälkeen meni omaan piikkiin. Tienesti noissa hommissa oli muutenkin niin huono (lähes minimipalkka) ettei todellakaan kukaan viitsinyt lisäksi vielä firman hyväksi ilmaishommiin jäädä.

No, ovea naama punaisena kolkuttanut ylhäisyys oli samantien soittanut firman omistajalle ja VALEHDELLUT että oli paikalla PUOLI YKSI mutta ovet olivat lukossa.

Uskomatonta törkeää valehtelua, tämän ansiosta saatiin maanantaina kuunnella 30 min omistajan saarnaa että ovet tule pitää auki yhteen asti ! Ja ei hänen golfkaverinsa kyllä tällaisesta valehtele vaan itse olette rötvänneet ja lähteneet aiemmin pois !

Tästä on jo 15v aikaa mutta vieläkin hermo kiristyy kun tämä tulee mieleen.

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Noisori sanoo:

  Päivittäistavara-puolella on kanssa näitä mattimyöhäisiä. Esim. tullaan 2 minuuttia ennen sulkemisaikaa palauttamaan pulloja useammasta isosta mustasta jätesäkistä. Meillä on se käytäntö, että laite pistetään kiinni tasalta.

  Se on huvittavaa kun ihmiset aina valittavat, että kuinka he olivat kaupan sisällä ennen sulkemisaikaa. Ilmeisesti nämä sankarit ihan oikeasti kuvittelevat, että sillä on jotain merkitystä mihin aikaan he ovat tulleet kaupan sisään?

  Eräässä Prismassa työskennellessäni eräänä joulukuisena lauantaina, niin vartija saattoi asiakkaita klo18.15 kassalle. Asiakkaat valittivat naama punaisena, että kuinka he olivat tulleet ennen sulkemisaikaa sisään joten heidän pitäisi saada tehdä ostokset rauhassa loppuun saakka. Isot kaupat eivät edes saisi myydä yhtään tuotetta mikä on otettu hyllystä sulkemisajan jälkeen.

  Yksi on joskus kaljahyllyjen kanssa: Asiakas on kyllä saapunut kauppaan paria minuuttia ennen klo21, mutta on tehnyt muita ostoksia ennen kuin menevät kaljahyllyn luo. Sitten eivät voi millään käsittää kun heille ei enää myydä olutta kun ovat saaneet juomat haltuunsa klo21 jälkeen.

  Lain mukaan jos kaljat ovat asiakkaan hallussa vasta klo21.01 ja tämä menee samantien kassalle, niin juomia ei voi myydä. Jos juomat ovat asiakkaan hallussa klo20.59 ja tämä tulee kassalle klo22, niin juomat voi myydä.

  • jeps... sanoo:

   Joo tuo kaljojen osto tuottaa välillä hankaluuksia. Kauppa on kymmeneen asti auki ja kassalle marssitaan päkin kanssa, että olin kaupassa ennen ysiä. No ei se riitä…jos otit kaljat ennen ysiä ja tulit sen jälkeen kassalle tai olet jonossa kun kello tulee yhdeksän, niin voi myydä. Mutta jos olit kaupassa ennen ysiä, mutta otit kaljat mukaan ysin jälkeen jo peitellyistä hyllyistä niin sitten se on jo liian myöhäistä.

   Mutta tosiaan alkuperäiseen juttuun..eikös paska puhujan väitteet olisi todistettu vääriksi tilityskuitilla tai mahdollisilla kameranauhoilla.

 2. mrt sanoo:

  En tiedä miten kassat toimii, mutta eikö sieltä joku kuitti oteta ulos, kun rahoja aletaan laskemaan.. ja tähän kuittiin tulostuu kellonaika. Sitä olisi voinut pomolle vilauttaa.

  • AvP sanoo:

   Mutta jos on pomon ystävä niin ei siinä paljoa auta. Itse olin harjoittelijana eräässä kierrätystavaran myyntipisteessä jossa myytiin kaikkea kirjoista vaatteisiin ja lampuista nauloihin. Elektroniikalle kyseisessä firmassa oli annettu 7 päivän toimivuustakuu mutta muille tuotteille ei. Eräänä päivänä saapui asiakas joka oli ostanut ulko-oven (ei takuuta) joka ei sitten ollutkaan käypäinen. Hirveä sota syttyi kun ei saanut rahoja takaisin, mutta minkäs sitä itse sille mahtaa kun näin on pomo sanonut. Asiakas lähti vihaisena ovet paukkuen pihalle, meni ehkä 30min ja pomo tulee hyvin vihaisena huutamaan että kyllä pitää antaa rahat takaisin tälle asiakkaalle ja nyt on kyllä hirveän huonoa asiakaspalvelua. Syykin selvisi kun asiakas tuli takaisin, hän oli pomon ystävä. Opinpahan tärkeän läksyn siitä firmasta. Säännöt koskevat kaikkia muita paitsi johtoporrasta.

   Kyseiseen paskafirmaan en kyllä ole ikinä enää astumassa vaikka olisi viimeinen työpaikka koko maassa. Työnantaja arvostaa työntekijöitä yhtä paljon kuin asiakkaatkin. Ei ole missään muualla minua kohdeltu niin huonosti kuin siellä asiakkaiden toimesta. Kerrankin asiakas otti ihan rinnuksista kiinni ja huusi sylki roiskuen naama punaisena ja parin sentin päässä omastani kun olisi halunnut ostaa tuotteen joka oli jo varattu toiselle asiakkaalle.

 3. Ylhäinen yrittäjä sanoo:

  Tämähän kuvastaa nykyäänkin tätä ah niin palvotun ja sankaroidun yrittäjän kuvaa. Alaiset ovat alhaisia kynnysmattoja ja oman tienaamisen välineitä. Yrittäjä on kuningas ja kuninkaan kaverit eivät koskaan ole väärässä. Varsinkin jos vastassa on alhainen alamainen ja kuninkaan kaveri.

 4. ex-aspa sanoo:

  Myöhässä tulevat asiakkaat ovat ärsyttäviä, mutta tässä tarinan todellinen aasi on kyllä työnantaja, joka teettää palkatomia ylitöitä eikä vaivaudu tarkistamaan asiakkaan valheita. Kai tuollaisessakin paikassa nyt kamerat on, joista tarkistaa tapahtumien kellonaikoja?

 5. Kaapo sanoo:

  Olin töissä suuressa rautakaupassa ja portit sekä ovet suljettiin kello 19 (kaupan kellon mukaan). Olin jo käynyt vaihtamassa siviilivaatteet ylle ja poistuin henkilökunnan ovesta, kun noutopihan portin takana (kuitenkin ulkopuolella) olevasta autosta nousi mieshenkilö joka alkoi sättimään minua, joka siis työskentelin sisällä myymälässä, siitä, että portit olivat suljetut ja hän oli jo kymmenen minuuttia istunut ja odottanut jonkun huomaavan. Oli kuulemma niin, että portteja ei olisi saanut sulkea kaupan kellojen mukaan, vaan olisi täytynyt selvittää jonkun ihmeen gps-atomikellon antama oikea aika jota hän noudatti. Se kun poikkesi kaupan kellon ajasta melkein puolitoista minuuttia. Asiasta onneksi selvittiin puhumalla, ja esimiespuolikin suhtautui siihen meidän työntekijöiden puolelta myötämielisesti. Olihan tämä Kello-Kalle toki jättänyt asianmukaisen asiakaspalautteen.

  • fyysikko sanoo:

   Tämä on ihan asiallista. Jos ilmoitetaan tietty kellonaika, oletetaan, että silloin noudatetaan ko. valtion virallista aikaa. Suomessa siis Mittaustekniikan keskuksen atomikellon antamaa aikaa. Jos siitä poiketaan, tulee asia ilmoittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *