Kaupassa asiointi ja sen vaikeus

Kaupassa asiointi on joillekin yksilöille vaikeaa, joten tehdäämpä nyt selväksi:

1. Ostosten asettelu hihnalle loogisessa järjestyksessä ei ole vaikeaa: painavat ensin.

2. Kassamyyjän tervehtiminen on suotavaa myös.

3. Kassahenkilökin on vain ihminen. Jos ostat muovikasseja tjms joihin tahdot pakata ostoksesi heti laita kassit ensimmäisiksi. Käteni eivät ole kaksimetriset, joten turha tiuskia “voisiksä nyt oikeesti antaa ne pussit”.

4. Ja kyllä, ostosten hihnalle latomisen jälkeen voit mennä pakkaamaan, ei tarvitse kytätä näyttöä kokoajan. Näet kyllä hinnat/grammat/alennukset kuitilta.

5. Jos sinulla on pullokuitti/alennuskuponki/lahjakortti ÄLÄ yritä työntää sitä suuhuni asti vaikka olisit vasta kolmantena jonossa. Olisi myös kiva kun kertoisit, että sinulla on sellainen ennenkuin olet maksanut, eli kultainen keskitie olisi kiva.

6. Älä ilmoita kassalla, kun olet puolituntia sitten palauttanut pullosi ennen ostosten tekoa, ettet saanut siitä yhdestä koff tölkistä sitä panttia jostain syystä. Sille en voi enää mitään. Äläkä käskytä minua silloin hyvittämään sitä silti, koska en niin voi tehdä, mistäs tiedän jos valehtelisit. Lisäksi, pulloluotin voi hyvittää vain kerran.

7. Älä suutu jos pyydän näyttämään henkkarit. Ja kyllä kysyn kaveriltasi/tyttö- tai poikaystävältäsi/siskoltasi/serkultasi/naapuriltasi jos hän on mukana ja vaikuttaa alaikäiseltä. Silloin ei selitykset auta ettet ole välittämässä alaikäiselle.

8. Kyllö, suljen myös pelikoneen jos näytät nuorelta ja turha silloinkaan tulla aukomaan päätäsi.

9. Kuitissa lukee aina mahdollisen takuun pituus sekä vaihto ja palautus ajat. En voi antaa rahoja takaisin vääränkokoisista tangoista tai pyyhkeestä, joka on ostettu kuusi vuotta sitten.

10. Jos korttitapahtumasi hylätään älä ala karjumaan, että sinulla on AINAKIN miljoona euroa tilillä. Joskus pankkiyhteydet eivät toimi tjms tai joskus tililläsi ei vain ole katetta.

11. ÄLÄ oleta, että kaikki asiakaspalvelijat puhuvat ruotsia vaikka se on toinen kotimainen kieli. En opi sitä vaikka kuinka kovaa huutaisit ja kiroaisit.

12. Erätuotteet ovat erätuotteita ja niitä ei saa välttämättä enää viikon päästä. Minä en sinulle voi nyt tarjousjuustoksi muuttua

13. Älä väännä kanssani tuotteiden hinnoista jos olen juuri sen käynyt vartavasten tarkastamassa.

14. Tosi kurjaa, että jouduit palauttamaan tuotteesi, joka oli rikki/pilaantunut tjms. En voi hyvittää ajamaasi kahta kilometriä, eikä hyvitetä muissakaan kaupoissa.

15. Luetun ymmärtäminen on vaikeaa. Jos kassani päädyssä on kyltti, siinä tuskin lukee OLEN VAPAA KASSA. Saatan olla menossa päivän ainoalle tauolle, eli en voi “ihan nopeesti vaan” ottaa sinua, koska silloin joudun ottamaan kymmenen muutakin. Tai jos näet minut nostavan kassalippaan irti kassasta, se tarkoittaa, että olen lähdössä kassalta pois kokonaan.

16. Jos tulet kauppaan ostamaan viikon ostoksiasi 5min ennen sulkemisaikaa, älä närkästy kun sinua hoputetaan kassalle. Mekin tahdotaan kotiin joskus.

+ Laittakaa ne limupullot pitkittäin hihnalle, ettei ne rullaa myyjän sormille ryminällä.

21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *