Asiakaspalvelijoilla ei oikeutta vapaa-aikaan?

Työskentelen erään yrityksen teknisessä neuvonnassa. Neuvonta palvelee 8-16 välisenä aikana arkisin sekä lauantaisin 9-13. Palveluun on oma numeronsa mutta silti aina joku kaivaa henkilökohtaiset numeromme netistä.

Tässä muutama päivä sitten puhelimeni soi klo 19.30 illalla:

Asiakas: ”Löysin sun numeron tuolta nettisivuilta kun teidän tekninen neuvonta ei vastaa, ei ole varmaan sun työaikasi mutta voitko vastata yhteen kysymykseen?”

Minä: Juu en, ensinnäkään ei ole enää palveluaika, toiseksi olen kesälomalla ja tämä on minun henkilökohtainen puhulinnumeroni. Voitko soittaa aamulla siihen numeroon, mikä siellä netissä lukee otsikon ”neuvonta” alla?

Ja miten niin sisälukutaito kadoksissa?

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Tigiz sanoo:

  Tästä syystä kannattaa laittaa numero salaiseksi.

  • Alte Gubbe sanoo:

   Jos aspan puhelinnumero löytyy firman sivuilta, on puhelin silloin työantajan, sitä tuskin saa salaiseksi?

 2. Seppo sanoo:

  Tuollaisten tapausten kanssa kannattaisi kysyä nimi, lyödä luuri korvaan, ja tämän jälkeen varmistaa että kyseistä mulkkua ei palvella ollenkaan ikinä.

  • Nakke3 sanoo:

   Kyseessä oli varmaan yksityishenkilöiden asiakaspalvelija. Yritysasiakkaiden tapauksessa hälytyskorvaus 600 € ja päälle normi tuntiveloitus +350% korotuksella – ja samassa suhteessa tietysti ylityökorvaus asiakaspalvelijalle. Ennaltaehkäisee jatkossa kätevästi tällaiset iltapuhelut omaan numeroon. 🙂

 3. Purkka sanoo:

  Joskus joku meistä ns. rivityöntekijöistä on tullut antaneeksi henk.koht numeronsa jollekin yritysasiakkaalle, koska on pikaisesti tarvinnut saada päivän aikana yhteys esim. parkkihallista meille tai tarvinnut jonkun naputtelemaan ovikoodeja aina pyydettäessä. Mutta sitten numero on jäänyt näiden tyyppien kännykkään, ja sieltä soitellaan esim. viikonloppuisin ja kysellään kaikkea mainoslaskutuksesta tilojen sähkökapasiteettiin ja gluteenittomaan tarjoiluun vaikka meillä on erikseen osasto joka hoitaa yritysasiakkaiden diilit yksityiskohtineen, ja rivityöntekijät eivät tiedä näistä mitään, eivätkä välttämättä ole edes töissä koko viikolla kun kyseinen yritystapahtuma järjestetään.
  Ja vaikka näille yritystyypeille joka kerta sanotaan että tämä ja tämä osasto tässä ja tässä numerossa hoitaa näitä asioita, niin ei mene jakeluun vaan sunnuntaina aamukuudelta se vapaalla oleva mistään mitään tietämätön rivityöntekijä saa äkäisen puhelun että miksi heidän tilausvahvistustaan ei ole vielä kuitattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *