Tämäkin maksaa?

Joka toinen päivä saa kuulla että ”kun muovipussitkin maksavat” ja kyylätään kumpi niistä on se 5 senttiä halvempi.. ja silti jaksetaan valittaa että eikö tätä saisi kaupan päälle.
Maksaa ne pussit meillekkin, varsinkin isossa liikkeessä kuinka iso raha menisi jos jokainen asiakas ottaa 5 muovipussia ja päivässä käy satoja ihmisiä… Ei. Vaatteille tulee ilmainen pussi ja pehmoleluille. Mielestäni se riittää.

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. Hopea sanoo:

  Juuri tämä!
  Kenelle tulisi mieleen ruveta mankumaan ilmaiseksi esim karkkia hyllystä? Halvimmat tikkarit maksavat meillä 0,13-0,15 € ja muovipussi sen 0,18 €.
  Silti se jaksaa pöyristyttää kun haluan siitäkin myös maksun.

 2. Jussi sanoo:

  Niin maksaa tarjottimienkin pesu pikaruokalalle, mutta ei siitä veloiteta…

  • Pera sanoo:

   Sen takia sitä tarjotinta ei kanneta kotia mukaan 😀 Vai palautatko pussit kauppaan käytön jälkeen?

 3. Voi näitä... sanoo:

  Se on jännä ilmiö; on varaa ostaa 800 eurolla krääsää mutta jos ostaa kymmenen sentin muovikassin niin velkavankeus uhkaa. 😀

 4. Pussivieköön sanoo:

  Kumma vaan että missään muualla ne kaupalle niiiiin hirveän kalliit muovipussit ei maksa asiakkaalle. Only in Finland.

  • Iiiiida sanoo:

   Siinä on etunsa että pussit maksaa, ei tuu niin paljon muoviroskaa kun asiakkaisiin iskee nuukuus niiden kohdalla.

 5. Ms Piggy sanoo:

  Sitä minä olen ihmetellyt, että jos ostat ruokaa vaikka nyt sillä 800 eurolla, maksat kassin, mutta jos ostat 5 euron t-paidan saat kassin ilmaiseksi. Tämä logiikka ei oikein minulle aukene.

  • OxOxOx sanoo:

   Pärjääksä varmasti yhdellä kassilla, jos ostat 80 eurollaruokaa? 😉
   Tylsistynet ja onnettomat ihmiset keksii kyllä valittamisen juurta vaikka muovikasseista, kun eivät jaksa/osaa tarttua oikeisiin ongelmiinsa. Kten ylensyöntiin (esm. 800 eurolla uokaa).

 6. grfmk sanoo:

  Asiakas ostaa muovipussin jossa kaupan nimi ja logo. Asiakkaasta tulee kaupasta poistuessaan kaupalle ilmainen mainos josta asiakas on joutunut maksamaan.

  • OxOxOx sanoo:

   Ainahan voi valita kestokassin tai kantaa muovikassia mukanaa tai vaikka ostoksiaan sylissä, jos ”mainoksen toimiminen” on niin vaikeeta 😉

 7. Älyhoi sanoo:

  Muovikassit saisivat maksaa enemmänkin. Älytöntä luonnontuhlausta.

 8. TKK sanoo:

  Nykysin ei muovikasseja saa antaa ilmaiseksi, ellei kyseessä ole sellainen tuote, joka sitä vaatii, esim. pakattu kala.

 9. Jonne.es sanoo:

  Itse en ole koskaan ymmärtänyt, sitä että esim. hedelmät punnitaan ilman sitä pussia ja sanotaan ”en mä nyt tosta pussista ala maksamaan”. Yhtä lailla se pussi on kaupan omaisuutta, eli eikö tuolla logiikalla ne hedelmätkin pitäisi jättää punnitsematta.

 10. Sustyttö sanoo:

  Tekisi mieli sanoa näille pussin hinnoista valittajille, että siinä vaiheessa voin alkaa antamaan niitä ilmaiseksi, kun maailman vesistöissä ei ole enää yhtään palaa muovia eikä merinisäkkäät ja kalat tukehdu muoviin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *