Aspa 24/7

Ihmettelen kovasti näitä aaseja jotka olettavat että aspa on töissä 24/7. Ymmärrän että turhaudutaan jos kassoilla kauhea jono ja myyjiä ei riittävästi mutta silloin kun työaikani tulee päätökseen niin minun on lähdettävä kotiin, en tee ilmaiseksi töitä kenellekään (ja tätä aasiakkaiden on vaikea ymmärtää). Pari esimerkkiä keskusteluista joita olen saanut todistaa näiden urpojen kanssa;

A: Anteeks mut miks sä suljet kassan kun tääl on näin hirveet jonot?!
M: Mulla loppuu työaika eli lähden kotiin..
A: No kyl sun pitäis nyt hommaa sit tänne joku toinen tilalle!
M: Hyvä asiakas, se ei ensinnäkään ole minun velvollisuuteni vaan esimieheni ja toiseksi, kaikki työvoima joka täällä on niin on jo käytössä.
A: Täähän on törkeää! Näin hirveet jonot! Kyllä mä lähetän susta palautetta. Vielä kuuluu perästä!

Aajattelen vielä että senkus. Ei ole eka kerta kun meidän firmassa on kaaos päällä ruuhka aikaan saikkujen ym. takia.

sitten vielä keskustelu jonka työkaverini sai käydä kun olin vierestä sulkemassa kassaa ja kassalle oli jäämässä vain kaksi myyjää (oli pieni tilanne ollut päällä koko päivän):

A: anteeks mut miks toi yks sulkee ku tääl on tällane jono??
M: katsos kun hänellä loppuu työaika ja hän lähtee kotiin.
A: mut kyllähän nyt voi sen verran venyttää et saa tän jonon lyhkäseks.
M: meillä on tietyt työajat ja meidän pitää niitä noudattaa.
A: *jotain jupinaa ja kun kävelee kassani ohi niin mulkaisee minua vihaisesti*

juu vaikka ollaankin asiakaspalvelijoita nii ei olla mitään robotteja. Kyllä aspoillakin on työajat niinkuin muillakin ihmisillä…

Kirjoita kommentti

22 Kommenttia artikkelissa "Aspa 24/7"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Miss Piggy
Vieras

Kyllä minullakin palaisi käämit, jos kassoilla on isot jonot ja yksi kassa pakkaisi kamansa ja lähtisi kotiin. Vikahan ei tosin ole kassojen vaan liikkeenharjoittajan, joka ei järjestä tarpeeksi henkilökuntaa tai maksa ylitöistä.

Jiji
Vieras

Itseänikin voisi ärsyttää vähän tuollainen tilanne riippuen siitä, millainen päivä on itsellä ollut, mutta toisaalta olen ollut kassoilla töissä, niin ymmärrän tilanteen siitä näkökulmasta hyvin. Vaikka maksettaisiinkin ylitöistä, niin kaikilla ei aina ole niihin mahdollista jäädä, koska kassoillakin on elämä.
Aina saa vaihtaa kauppaa, jos tuntuu, että jonot on liian pitkät. Toinen vaihtoehto on tulla kauppaan silloin, kun tietää, että ei pitäisi olla ne pahimmat ruuhkat. Ja riippuen liikkeestä ei se työaikojen a henkilömäärän suunniittelu aina ihan helppoa ole, koska siihen vaikuttaa niin moni asia, esim. säästä alkaen.

Jiji
Vieras

Siis asiakasmäärät riippuu niin monesta asiasta, esim. siitä säästä, jotta olisi oikea työntekijämäärä aikaan x, niin siihen ei kaikkea voi vaan ottaa millään tavalla huomioon.

Miss Piggy
Vieras

“Ei ole eka kerta kun meidän firmassa on kaaos päällä ruuhka aikaan saikkujen ym. takia.”
Ja JiJille vastaisin, että mistäköhän asiakas tietäisi milloin kaupassa on ruuhka? Kerropa minullekin.
Asioin kaupassa silloin kun se omaan aikatauluuni sopii. Asiakkaillakin on elämä.
En oikein ymmärrä miksi asiakkaat eivät saisi ärsyyntyä tilanteessa, jossa on pitkät jonot ja ja yksi kassa lähtee kotiin eikä tilalle tule ketään?
Laitoin tuohon omaan kommenttiini nuo ylityöt sen takia, että se ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa kun täältä saa lukea, kuinka ylitöistä ei makseta.

Tjaa
Vieras

Koska olet tyypillinen asiakas, omaan napaansa tuijottaja. Jäätkö sinäkin omassa työssäsi ilman erillistä korvausta, tekemään ilmaiseksi töitä? Ei ole kassan vika jos työvuorosuunnittelu ei toimi. Laita sitä palautetta sinne esimiesten suuntaan.

Jiji
Vieras
Niinpä, sepä se pointti olikin: mistä voi tietää, että milloin se ruuhka siellä on? Eipä oikein mistään. Kello 16 aikoihin tietenkin on monissa paikoissa ruuhkaa, kun ihmiset pääsee töistä. Tietenkin joillakin paikoista voi olla syystä x aina tiettyyn aikaan ruuhka, ja jos työnantaja ei asiaan reagoi, niin se on ikävä niin asiakkaan kuin työnteijän kannalta. Mutta koska asiakaallakin on se elämä, niin ei sinne kauppaan ole pakko jäädä jonottamaan: olen itse joskus pitkien jonojen takia jättänyt kauppareissun väliin. Kyllähän tilanteessa saa ärsyyntyä, en sitä kiellä, ja saatan ärsyyntyä itsekin. En vain kohdista sitä työntekijään, koska hän on vain töissä siellä… Lue lisää »
...
Vieras

Niihin ylitöihin kun ei ole aina mahdollisuutta. Myyjällä saattaa esimerkiksi olla lapsi, joka täytyy hakea tarhasta kellonaikaan x, ja työvuoro on sovitettu niin että ehtii lapsensa hakemaan.

Kannattaisi tällaisetkin muistaa.

Palvelu
Vieras

Onhan se totta ettei kukaan työtä ilmiseksi halua tehdä, mutta onko pakko lähteä heti kun kello lyö tasan ja kauhea jono kassalle? Kyllä itsekin kassahommia tehneenä sanon, että monesti on mennyt ylitöiksi (15 min max) kun ei vain voinut jättää muita kassoja pulaan. Riippuen tietenkin firmasta ja tavoista, mutta näissä asioissa asiakkaan kuuluu olla se tärkein. Asiakaspalvelussa työaika ei ole kiveen kirjoitettu, valitettavasti.

Aspa
Vieras

Samankaltaisia tilanteita tulee aina. Hirveät jonot, työaika loppuu, asiakkaat koittaa änkeä kassalle ja mulkoilevat tuimasti kun lähden kotiin.

Meilläpä on jotkut työkaverit tehneet niin, että ovat jääneet purkamaan jonoja, vaikka työaika olisi virallisesti päättynyt (toki tästä “ylityöstä” maksetaan meillä palkka, jos vain kirjataan ylös).

eh....
Vieras

ovat vissiin aasit oppineet, että koska ruokaravintolaankin “voi” jäädä sulkemisajan jälkeen istumaan (näitä jotka tulee varttia ennen kun keittiö menee kiinni eikä lähde kulumallakaan – no sentään näistä ylitöistä maksetaan…) niin kaupan kassojenkin pitäisi joustaa.
Kaikkien pitäisi joustaa, ai niin. paitsi kun kyse on OMASTA työstä. Eipä ole meinaan kovin montaa valtion viraston suojatyöntekijää, joka jäisi virastoon työaikansa jälkeen 🙂 Vaikka asiakaspalvelussa onkin, ja vielä verovaroin maksetulla palkalla…

Meinaan ei taida moni tajuta, että kassatyön plussa on juurikin tarkka työaika, helpottaa edes vähän kun tarkat myös muksujen hoidosta hakuajat. Ei taida lastenhoitajatkaan haluta jäädä päiväkodin sulkemisajan jälkeen töihin.

KaupassaOllutTöissä
Vieras
KaupassaOllutTöissä

Juuri tuo ahdisti itseäni monen monta kertaa, että työajan päättyminen ei ollut välttämättä omissa käsissä, vaan muista ihmisistä riippuvainen. Kuinka monena lauantaina ja aattopäivänä joutuikaan hakkaamaan rahoja kassaan vielä reippaasti kuuden jälkeen kun tottahan ne jonot piti hoitaa loppuun.. Kun kauppa oli vihdoin tyhjä, meni vielä vartti että sait kassat laskettua ja siivosit kaikki liput ja laput ettei seuraavana päivänä tulevalla olisi edessä täydellinen kaaos.

Ylityökorvauksiakin maksetaan kyllä, mutta vasta kun viikkotunnit menevät yli 37,5 ja tuo on sellainen tuntimäärä johon vain kokoaikaiset, yleensä esimiehet, yltävät.

myyjä vaan
Vieras

Sellainen kommentti vielä tähän että meillä saa jäädä ylitöihin vain jos esimies pyytää. Joten koko homma ei todellakaan ole käsissäni. Yllättävät tilanteet kuten saikut pahentavat tilannetta ruuhka aikaan. Kyllähän meillä on extraajia mutta vaikeaa saada yleensä ihmisiä töihin puolen päivän varoitusajalla. Mutta eniten ärsyttää juuri se että raivo puretaan siihen kassaan joka pakkaa kamansa ja lähtee kotiin. Kuka oikeasti jäisi ilmaiseksi töihin?

...
Vieras

Joo se tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa joillekin käsittää, että kun työaika loppuu niin sitten se loppuu. Ja voi olla jo muuta menoa, niin ei voi edes jäädä yhtään pidempään, vaikka jono olisi Timbuktuun asti.

Minä voin jäädä, jos on hirveä hässäkkä ja pomo pyytää, että jäätkö vielä hetkeksi aikaa. Idea on siinä, että siitä maksetaan. Mutta jos ei, niin korkeintaan sen pari minuuttia voin joustaa.. Ei palkkaa, ei töitä, minä ainakin voin rehellisesti myöntä, että en yhtäkään työtä ole koskaan tehnyt minkään muun takia kuin sen, että jollakin pitää elää.

Ymmärrän ja en
Vieras
Toisaalta ymmärrän, että moni kummastelee sitä, että miksi kassa ei voi joustaa, sillä useimpien töissä niin tehdään, koksa niin pitää tarvittaessa tehdä. Meilläkään ei makseta ylimenevistä minuuteista tai tunneista, mutta ne voi pitää vapaana myöhemmin, sillä meidän töissä jokainen suunnittelee itse työaikansa liukumien sisällä. Koska moni tekee näin ja joustaa tarpeen mukaan, kaikki eivät ymmärrä, että kaikkialla se ei ole mahdollista. Ymmärrän siis ihmetyksen kassan “joustamattomuudesta”, ellei itse ole koskaan ollut kaupassa töissä. Minä olen ollut ja meillä ainakin piti työpäivä lopettaa silloin, kun työvuoro loppui. Sitä sen sijaan en ymmärrä, että kukaan alkaa kiukutella kenellekään asiasta, sillä en ylipäätään… Lue lisää »
Timon
Vieras

Eikä unohdeta sitäkään, että jos satut hoitamaan ostoksiasi omalla työpaikallasi, ja väki käy jatkuvasti hätyyttelemässä tekemään sitä ja tätä ja pitäisi olla neuvomassa, mistä mitäkin löytyy jne. Jos minulla ei ole työvaatteet päällä, en ole hyvin luultavasti työajalla, enkä tee kiitos ilmaistyötä työnantajalleni. Voin kertoa, miltä suunnalta maidon löydät, mutta kädestä pitäen en lähde katsomaan enkä kassalle aspaksi muutu, vaikka kuinka tuhisisit.

aprikoos
Vieras

Itse käyn aina kun mahdollista muulloin kuin ruuhka-aikaan kaupassa. Etätöitä tehdessäni kävin lounastunnilla toisinaan kaupassa, eikä silloinkaan ollut niin pahat ruuhkat kuin joskus 15:30-17:30 välillä. Toinen suosikkiaika on kello 18 aikaan. Kun naapurina on poppiveikkoja niin ei ole edes hirveä kiire kotiin yleensä.

Nyt on iloinen työnhaku päällä, joten eipä tartte ottaa ressiä työaikojen sovittamisesta muuhun elämään. Täytyy vain toivoa, että hallitus saa työvoiman pitämisen taas kannattavaksi, ettei kaikkialla tarvitse olla minimihenkilöstö aina.

Putkimies
Vieras

Itse en ymmärrä enkä symppaa pätkääkään näitä, jotka suuttuvat tai ärsyyntyvät siitä että kassa pistää kiinni ja lähtee kotiin, vaikka olisi minkälaiset jonot ja ruuhkat kaupassa.

Kauppojen aukiolojat ovat nykyään niin pitkät että kyseessä on kuitenkin vuorotyö, ja se raja on kuitenkin aina vedettävä johonkin. Tässä tapauksessa se vedetään siihen kun työntekijän kulloinenkin työaika päättyy. Jos se aasiakasta harmittaa, niin se on voivoi ja elämä on.

Olen jo nyt yliajalla vaikket sitä tajua
Vieras
Olen jo nyt yliajalla vaikket sitä tajua
Samaa mieltä. Itse en yleensä jaksa joka minuutista lähteä vinkumaan korvauksia mutta työpisteeltäni on todella vaikea päästä ajoissa kotiin. Siinä tulee herkästi jo tunteja kuukaudessa talkoita, arvatkaapa ottaisinko mielummin pitemmän työajan kun osa-aikaisiahan tässä useimmat kuitenkin ollaan? Kokoaikaisia ei kuulemma tarvita kaupan alalla silleen. Jos en lopeta silloin kun aika tulee niin jonossa on seuraava, ja sitä seuraava, ja sitä seuraava ja voin olla siellä sitten samantien vaikka pari tuntia… Jos on ehdotuksia sopivammasta sulkemis-/lopettamisajasta niin laittakaa suoraan palautetta ylemmälle taholle. En minä voi omalla päätökselläni notkua siellä koko iltaa ja vaatia sitten korvauksia. Syrjäkylillä jännä kyllä pysyvät hengissä vaikka… Lue lisää »
tuijottaja
Vieras

Yhden virheen teit tuossa ja se oli se kun rupesit selittelemään.

MM
Vieras

Jep. Etenkin ensimmäisessä keskustelussa asiakkaan vaadittua hoitamaan uusi kassa tilalle, en olisi jäänyt jankkaamaan ja selittämään jotain tuommoista, se saattaa asiakkaan korvaan kuulostaa äkkiseltään tylyltä. Olisin vastannut jotain, että kiitos, vien terveiset heti perille! Ei varmaan olisi tullut mitään “mä valitan susta” -settiä perään. Se on aika paljon omastakin suhtautumisesta kiinni. Toki ymmärrän, että jos on paska työnantaja niin ei oikeasti jaksa aina kinostaa.

Tidtabell
Vieras

Yhden ainoan kerran 8 vuoden aikana on tuosta aiheesta valitettu ja silloinkin sanoin, että rouva on hyvä ja seuraa mua niin saadaan sut myyjän vaatteisiin. Ei seurannut ja ei tullut valitusta vaikka kuinka huusi.

Anssi
Vieras

Mun puolesta saisivat ko. aasiakkaat maksaa ylityökorvaukset omasta pussistaan.

“Joo, palvelen sut hintaan 25€. Siinä on mun tuntipalkka alkavalta tunnilta + ylityökorvaukset + muut lisät.”

wpDiscuz