Lounasravintolan arki

Työskentelen pienessä lounaskahvilassa, asiakkaamme ovat pääosin sellaisia, jotka käyvät joka päivä ympärillä olevista yrityksistä. Tämä vuodatus ei koske ketään yksittäistä aasia, vaan ihmettelen joidenkin tarvetta tehdä kiusaa asiakaspalvelijoille. Viime aikoina olen törmännyt usein aika huvittavaankin kiusantekoon: merkitsemme lounasaikana ruokien päällä olevat kannet kirjoittamalla mitä juuri siinä astiassa on, jollekin on suurtakin hupia siirrellä kansien paikkaa, kun emme muka huomaa ja nopeasti liuetaan paikalta, kun näemme tapauksen ja menemme korjaamaan ”vahingon”.

Tämähän ei ole pahakaan verrattuna seuraavaan: Meilä on pöydissä pieniä koristemaljakoita joiden sisällä koristekiviä, jonkun mielestä kahvi ei tainnut olla kovin hyvää joten pakkohan se oli kaataa siihen maljakkoon. En ensin huomannut mitään, koska kivet olivat muutenkin tummia, hajua ihmettelin pari päivää, kun ei haihtunut vaikka miten ympäristöä tutkittiin ja siivottiin, sitten eräänä kauniina päivänä hajun lähde löytyi. Siitä saakka olemme joka päivä tarkistaneet maljakot.

Voi olla myös silkkaa ajattelemattomuutta, koska löydämme liiankin usien pureskeltuja purukumeja läntättynä tarjottimien, pöytien ja tuolien alle. Kysyn vain, että mitähän näillä tyypeillä liikkuu päässään, kun vasiten tuottavat lisää työtä?

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. Blaah tupakkaa sanoo:

  Tuota purkan liimaamista olen ihmetellyt koko ikäni ja ihmettelen edelleen. Olen jopa alkanut pitää purkan märehtijöitä vain yksinkertaisesti muita tyhmempinä 🙂

  • J-P sanoo:

   Minäkään e ole ymmärtänyt. Luulin, että tätä tehtiin esim. 70-luvulla, mutta nykyään sitä ei enää tehtäisi. En esim. muista, että kouluaikana olisi ollut purkkaa missään (mutta ehkä lama-ajan nuorilla ei ollut rahaa ostaa purkkaa?)..
   Nykyään, kun menee kahvilaan syömään tai juomaan, niin melkein aina siellä pöydän alla on purkkaa.. Tosi ärsyttävää!

  • mitä? sanoo:

   Tähän täytyy todeta, että voiko joku oikeasti pitää toista tyhmempänä tuollaisen piirteen perusteella? Ymmärtäisin, että pitäisi tyhminä heitä, jotka liimaa purkkia pöytiin, mutta kaikkia? Varsinkin, kun xylitoli estää happohyökkäyksen tehokkaasti. Itse ainakin syön purkkaa hampaitteni takia.

   • Niinpä Niin sanoo:

    Olet siis tarpeeksi fiksu syödäksesi xylitolipurkkaa, mutta oletko niin fiksu, että jos jätät sen syödyn purkan sinne ravintolaan, jätät sen joko lautasliinaan käärästynä tai viet roskiin? Vai kenties sitä vähän tyhmempää kansanosaa, joka liiskaa sen pöydän tai tuolin alle, kahvikupin tai -lautasen alle, tai tarjottimen reunan alle.

   • Rastas sanoo:

    Syödyt purkathan voi laittaa esimerkiksi kuitin tai lautasliinan väliin ja viedä roskiin myöhemmin. Joten kyllä, tuolien, pöytien tai vaikka lattioiden sotkeminen yksinkertaisesti hävitettävissä olevalla möhnällä tekee ihmisestä paitsi tyhmän myös muista piittaamattoman.

 2. Miss Piggy sanoo:

  Kouluaikaan ne purkat oli siellä pulpettien ja tuolien pohjassa. Äitini oli koulun siivooja ja monta kesää olin sisareni kanssa hänen apunaan kesällä, kun tehtiin suursiivous, enäähän ei sellaisia tehdä. Yksi homma oli juurikin purkkien irrottaminen pulpeteista, tuoleista yms.

  • Siivoillaan sanoo:

   Vai ei koulun suursiivouksia enää tehdä, kyllä itse näitä olen ollut tekemässä jo useita kertoja. Ja kyllähän niitä purukumeja löytyy sieltä sun täältä, pöytien ja tuolien lisäksi mm. lavuaarien alta, roskishan olisi ollut siinä alapuolella mutta helpompi ilmeisesti lätkäistä purkka kiinni jonnekin sen pudottamisen sijaan. Sen kun tietäisi mitä näiden päässä liikkuu.

  • Miten niin ei? sanoo:

   Tehdäänhän, mistä keksit että ei muka tehtäisi? Kyllä siellä koululla kesäisin hinkataan joka nurkka puhtaaksi.

 3. Tosi hauskaa sanoo:

  Tuo ruokien kansien vaihtelu muuttuukin sitten varmaan erittäin hauskaksi siinä vaiheessa, kun esim. pähkinöille vakavasti allerginen luulee ottavansa ruokaa, jossa pähkinöitä ei ole. Mutta eipä nämä mukahauskat keppostelijat ennenkään ole muista välittäneet…

 4. Tupuna sanoo:

  Pientä ruokapaikkaa muutaman vuoden pitäneenä ihmettelin enemmän niitä, jotka räkäisivät sen purkkamällin lattialle. Sieltä pöytien, tuolien ja muiden tasopintojen alta (aspa tai siivooja) voi ne raaputella joskus kun kerkiää. Ja yleensä ihmiset tietää, että kyseisissä paikoissa purkkaklönttejä sekä nenästä kaivettuja tuotoksia on, eivätkä niitä kohtia hiplaile. Mutta lattiaan liiskaantunut purkka on poistettava nopeasti, koska se näkyy pitkälle ja vähentää ruokahalua tehokkaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *