Autoni pölyyntyy

Kerran kauniina kesäisenä heinäkuun päivänä olin palvelemassa naisasiakasta jonka tietokone kävi hieman kuumana ja jumitti sen takia aina välillä. Keskusteltuamme varsinaisen asiakkaan kanssa hetken aikaa päätimme siirtyä liikkeestä ulos keskusyksikkö mukana.

Vetelin paineilmakompressorin letkua jokusen metrin ja täräytin paineilmalla keskusyksikön sisälle pesineitä ”villakoiria” sen kummemmin ajattelematta kun paikalle ajoi auto josta samantien säntäsi ulos nainen huutamaan: ”puhallat kaikki pölyt autoni päälle, pyydä anteeksi!”

Olin hieman äimänä kun aloittaessani auto ei edes ollut paikalla vaan ajoi suoraan tilanteeseen ollessani jo lopettelemassa työtä. Lisäksi tuuli vielä siten että pölyt eivät edes kulkeutuneet auton suuntaan vaan siitä poispäin ja tulivat lähinnä naamalleni.

Yritin avata keskustelua mutta kyseinen rouva vaan jatkoi huutamistaan kurkku suorana ja vaati anteeksipyyntöä. Totesin hänelle että ajoitte itse paikalle vaikka näitte mitä olin tekemässä. Nainen siihen että pölyä meni varmasti auton sisälle. Ehdotin että kävisimme katsomassa kun kuitenkin tuuli eri suunnasta. Ei käynnyt.

Päätin vetäytyä takaisin sisälle niin tämä nainen kävelee pokkana suoraan henkilökunnan tiloihin takahuoneeseen ja kärttää anteeksipyyntöä kun hänen hieno autonsa (halpa ranskalainen) on pölyyntynyt ja ihmettelee miten joillakin liikkeillä voi mennä niin hyvin että voivat kohdella ”potentiaalista” asiakastaan tällä tavoin.
Kysyin oletteko ennen asioinnut tai olitteko nyt tulossa asiakkaan ominaisuudessa käymään?

”En, ei minulla ole ollut tänne mitään asiaa eikä ole nytkään. Mutta pyydä anteeksi!”

Minä siihen että mitä pitäisi pyytää anteeksi, sitä että teen työtäni vai sitä että hän ajaessaan työmaalleni saattaa tuulen mahdollisesti- kääntyessä autonsa vaaraan sen suhteen että siihen osuu pölyä?

”En varmasti koskaan tule asiomaan tässä liikkeessä”.

Totesin, että se on varmaan parasta mitä meille molemmille voi käydä ….

Mietin kyllä että miten rouva mahtaisi suhtautua jos pölyhiukkasen sijasta auton katolle leijalisi vesipisara, lumihiutale, lokin jätös tai siihen osuisi edellä ajavan kivi, puhumattakaan että vastaantuleva auto roiskauttaisi kuravettä lätäköstä Hänen autonsa päälleen … siitä ei anteeksipyynnöllä selvittäisi.

– Masi –

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Santtu sanoo:

  En kyllä nyt oikein ymmärrä, helpommalla olisi päässyt jos vaan olisi jo heti alussa anteeksi sanonut. Välillä auttaa kun vaan osaa nöyrtyä ja antaa periksi, tyylillä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Anteeksi pyyntö ei olisi sinua eikä asiakasta vahingoittanut, eikä tilanne olisi kestänyt läheskään noin pitkään.

  • Temehero sanoo:

   Ihan turha nöyristellä turhaan. ”Minä taivu en koskaan” on hyvä ohjenuora elämälle.

  • Smoke sanoo:

   Urpoille ei pidä nöyristellä, vaan antaa antaa samalla mitalla takaisin.

  • badgehunter sanoo:

   logiikkasi mukaan: heität vettä suuntaan A, Suunnasta B tulee auto, Alkaa tuulemaan kovasti suuntaan C suunnasta D, Heität ne vedet ämpäristäsi suuntaan D ja ne kaikki lentävät naamallesi suuntaan C. Audosta E tulee mies F jokaa pyytää että pyydät anteeksi kun heitit hänen autoon G vettä. Pyydät anteeksi siitä kun vedet lensivät sinun naamallesi eivätkä asiakkaan autoon.

  • Mascewi sanoo:

   Noita hulluja mahtuu maailmaan niin paljon että ihan vain heidän aikansa haaskaamisen ilosta heille pitää olla tiukkana. Olen itsekin törmännyt vastaaviin älyttömistä asioista tulistuviin järkijättöihin, eikä heidän kanssaan kannata alkaa nöyristelemään. Se ei ainakaan lopeta tilannetta nopeasti eikä paranna heidän asennettaan.

  • Ei noin sanoo:

   Anteeksipyyntö tuollaisessa tilanteessa olisi ollut vain palkinto tälle turhasta valittajalle. Ja osoitus siitä että hän olisi toiminut oikein jonka seurauksena olisi jatkanut toimintaansa yhä vakuuttuneempana siitä että hän on aina oikeassa ja on oikeutettu kyykyttämään muita. Ei koskaan kannata palkita tuollaisia ihmisiä heidän ala-arvoisesta käytöksestään. Ei koskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *