Videofirman Vakiot

Olen nyt kolmatta vuotta työskennellyt eräässä leffafirmassa jossa myös karkkia yms myydään, ja tässä vuosien saatossa kerääntynyt useampi ”vakioärsyke”.

1. Jos se tarhaikäinen lapsi pitää tuoda mukana, katsokaa nyt hyvät ihmiset sen perään edes senverran ettei pikkuherra tai neiti ole kyynärpäitä myöten karkkipurkissa. Ja jos siitä satun huomauttamaan, niin älkää viittikö ottaa nokkiinne.

2. Leffat on meillä numeroitu, ja niitä voi tarvittaessa etsiä myös nimellä. Jos tulet kysymään jotain leffaa tyylillä ”siinä on tää ja tää näyttelijä” tai ”se on tän ja tän ohjaajan yks vanha” ni en valitettavasti voi auttaa. Eikä se että tuhisette kun tämän kerron auta asiaa yhtään.

3. Meiltä EI myöskään saa aikuisviihettä. Vaikka se kuinka hyvältä ajatukselta kuulostaisinkin lauantai-iltana muutaman ohrapirtelön jälkeen, niin ei kommentit tyylillä ”no ohan sulla siel tiskinalla” auta asiaa. Ei ole niin ei ole.

4. Kyllä. Olen ainoa miespuolinen työntekijä tässä kyseisessä liikkeessä. En tosin voi sukupuolelleni mitään, joten kommentit tyyliin ”voiku tääl on se yks söpö tyttönen yleensä… missäs seon?” on vähän turhia. En myöskään voi antaa kys. ”tyttösten” työvuorotietoja teille vaikka kuinka kyselisitte. Voin nimittäin taata ja vannoa ettei heitä teidän flirtit kiinnosta vaikka kuinka olisivat teille hymyilleet.

5. 35v+ naispuoliset asiakkaat. Maailma EI pyöri teidän ympärillänne. Jos tulette kassalle naama hevonvtulla ja tiuskitte vain, niin turha ihmetellä jos hymy on vähän väkinäinen. Minä kyllä tervehdin, teitittelen ja hymyilen, mutta en rupea teitä paapomaan sen enempää.

6. Joskus kortinlukija ei toimi. Sitä sattuu. Siitä infotaan kyllä selvästi oveen laitetulla kyltillä ja toisella joka on tiskillä. En voi asialle yleensä mitään joten turha mulle on siitä avautua. Ei se munkaan päivää yhtään piristä.

7. Jos palautat leffan myöhässä, maksat myöhästymismaksun. Mikä siinä on niin vaikeaa? Ei varmaan ole minun vikani jos et ole jaksanut kahteen päivään tänne raahautua leffaasi palauttamaan ja joudut mätkyt maksamaan. Kaikki muutkin joutuvat, joten niin sinäkin.

8. Emme toimi kuten kirjasto. Jos vuokraat leffan liikkeestä x, joudut myös palauttamaan sen liikkeeseen x, etkä esim meille. Se on valitettavaa, mutta minä en asialle mitään voi. Lopputulos on että joudut kuitenki tulla hakemaan leffat meiltä ja viedä ne liikkeeseen X, tai ne pistetään postiin ja jokainen päivä jonka ne ovat liikenteessä ovat lisää myökkäriä.

9. Emme myöskään vastaanota kilpailevan ketjun elokuvia. Molemmat ketjut merkkaavat kannet erittäin selvästi omilla tunnuksillaan, joten luulisi huononäkösemmänkin ymmärtävän kummasta ketjusta leffa on peräisin.

10. Onko se karkkipurkin kannen alaslaittaminen NIIN vaikeaa? Tai sen kauhan palauttaminen sinne mistä otit sen? Mulla on vuoron aikana tärkeämpääkin tekemistä kuin kauhojen metsästys ja kansien alaslaitto.

11. Tai entäs se kansien paikalleenlaitto? Jos otat jonkun leffan käteesi ja päätätkin ettet ota sitä, niin onko suuri vaiva laittaa sitä siihen mistä otit sen? Leffat on hyllyissä uutuus- tai aakkos-järjestyksessä helpottaakseen sekä teidän että meidän elämäämme jos jotain tiettyä leffaa pitää ettiä. Asiaa ei todellakaan auta jos leffa on eri hyllyssä tjsp.

12. Olemme pienehkö liike, pienellä pohjakassalla. Joten ei, en pysty vaihtamaan viiskymppistäsi. Jos ostat jotain, otan sen vastaan. Mutta turha sitten inistä jos vaihtorahana tulee hiluja kaks kourallista.

Ja viimeisenä ei sinänsä valitus vaan yleinen turhauttava huomio: Mikähän ihme siinä on että vaikka olisi liike täynnä ihmisiä, niin 20min saattaa mennä ettei yksikään tule kassalle. Ja sitten yhtäkkiä kaikki tulevat ja jonoa on taas ulos asti? Käsittämätöntä.

– Leffailtaa –

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

  1. sunday sanoo:

    Oijoi, tulee ihan omat vuosien takaiset videovuokraamoajat mieleen. Nämä kaikki kohdat on niin totta! Muistan tuon ärsyttäneen suuresti kun pikkulapset työnsivät käsiään niihin karkkilaareihin, mutta vielä enemmän sen kun AIKUISET ihmiset kourivat niitä likaisilla käsillä! En ole tähän päivään mennesaäkään ymmärtänyt niitä ihmisiä jotka ei perushygieniasta sen vertaa ymmärrä, että käyttäisivät sitä kauhaa! Ja tämä pätee myös mm. kaupoissa oleviin irtomyytäviin leipomotuotteisiin, olen monet kerrat todistanut tätäkin ällötystä kaupoissa. Kumma vaan että edelleen tulee irtokarkkeja ostettua, liekö aika kullannut muistot! 😀

  2. ASD sanoo:

    Onneksi on netti, niin ei tarvitse tulla sinunkaan iltaasi pilaamaan <3

  3. Badgeville sanoo:

    Harmi että nämäkin työntekijät joutuvat etsimään uutta paikkaa sillä on netflix ja muut palvelut joitten käyttö on edullisempaa kuin vuokrata se 1 leffa vaikka vain 1 päiväksi. Mutta niin se elämä ja kehitys menee. Antaa työlle a töitä samalla kun työstä b joutuu vaihtaa alaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *