Ei mainoksia, kiitos

Jos et halua postilaatikkoosi mainoksia, voit ilmoittaa siitä pienellä tarralla postilaatikon ulkopinnalla. Aika moni niin tekeekin, ei siinä mitään.

Mutta tarkoitan nimenomaan postilaatikon ulkopintaa. Se, että tarra on laatikon kannen sisäpuolella, on huomattavasti huonompi ratkaisu.

Kun nostan postilaatikon kannen ylös, teen sen sillä samalla kädellä, jossa on jo se mainos, jonka aion siihen laatikkoon pudottaa. Jos mainoskielto on kannen sisäpuolella, en näe sitä ennen kuin olen mainoksen jo pudottanut.

Haluatko että otan mainoksen pois tässä tapauksessa? Sitä minulla ei ole tilaisuutta kysyä, mutta periaatteessa minun ei pitäisi. Vaikka laitankin tavaraa ihmisten postilaatikoihin, ei minulla ole oikeutta ottaa mitään pois niistä.

Tunnustan, että näissä tilanteissa käytän yleensä ns. kaupunkilaisjärkeä ja otan mainoksen pois, jos se on mahdollista. Joskus, jos käytetään lukittuja laatikoita, se ei kuitenkaan ole mahdollista. Tällöin on aika turhaa valittaa työnantajalleni siitä että mainos on jaettu kiellosta huolimata.

Harva jakaja huvikseen jakaa mainoksia sinne missä ne on kielletty. Palkkaa siitä ei sen enempää saa.

– DH –

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

 1. Sari Laitinen sanoo:

  Oma postilaatikkoni on pihalla. Olen kokeillut jos jonkinlaista tarraa, mutta muutamassa päivässä teksti kuluu ppis. Olen liimannut ei mainoksia-lapun laatikon sisään, varsinaisen aukon viereen, joten sen näkee ennenkuin ehtii tiputtaa mainoksia sisään. Suomen ilmastossa ei kestä mikään postilaatikon ulkopuolelle liimattu tarra.

  • badgehunter sanoo:

   sari. oletko kokeillut ensin muoviin suojattua paprua ja sitten liimannut sen takaosan kunnolla ja laittanut siihen kiinni jonka jälkeen vielä laitat kunnolla teipit että varmasti pysyy? sori vuosi perässä.

   • öalskdhföorueha sanoo:

    Ei ne kestä. Eikä ne taida kamalasti jakajia kiinnostaa, etenkään niitä jotka ei ole Postilla töissä (koska Posti saa syyt niskoilleen vaikka jakaja kuuluisi johonkin toiseen firmaan). Edellisessä kämpässä tekstattiin lopulta laatikkoon vedenkestävällä tussilla ”ei mainoksia eikä ilmaisjakeluita”, mutta eipä ne siellä kylmässä räntäsateessa kiinnostaneet jakajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *