Ei mainoksia, kiitos

Jos et halua postilaatikkoosi mainoksia, voit ilmoittaa siitä pienellä tarralla postilaatikon ulkopinnalla. Aika moni niin tekeekin, ei siinä mitään.

Mutta tarkoitan nimenomaan postilaatikon ulkopintaa. Se, että tarra on laatikon kannen sisäpuolella, on huomattavasti huonompi ratkaisu.

Kun nostan postilaatikon kannen ylös, teen sen sillä samalla kädellä, jossa on jo se mainos, jonka aion siihen laatikkoon pudottaa. Jos mainoskielto on kannen sisäpuolella, en näe sitä ennen kuin olen mainoksen jo pudottanut.

Haluatko että otan mainoksen pois tässä tapauksessa? Sitä minulla ei ole tilaisuutta kysyä, mutta periaatteessa minun ei pitäisi. Vaikka laitankin tavaraa ihmisten postilaatikoihin, ei minulla ole oikeutta ottaa mitään pois niistä.

Tunnustan, että näissä tilanteissa käytän yleensä ns. kaupunkilaisjärkeä ja otan mainoksen pois, jos se on mahdollista. Joskus, jos käytetään lukittuja laatikoita, se ei kuitenkaan ole mahdollista. Tällöin on aika turhaa valittaa työnantajalleni siitä että mainos on jaettu kiellosta huolimata.

Harva jakaja huvikseen jakaa mainoksia sinne missä ne on kielletty. Palkkaa siitä ei sen enempää saa.

– DH –

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *