Ei tullut nyt plussaa

Olen töissä eräällä huoltoasemalla, jossa saa plussapisteitä. Joillekkin asiakkaille on vaikeaa näyttää plussakorttia ajoissa. Jotkut vasta maksettuaan hokaavat, että täältähän olisi saanut plussapisteitä, ja yrittävät tarjota vielä korttia. Kortilla maksettua se kyllä onnistuu myös jälkikäteenkin, mutta käteisellä maksettuna ei.

Eräs tilanne

*asiakas ostaa jotain*
Minä: Eli 5, 30 euroa.
*Asiakas ojentaa 6 euroa*
Minä näppäilen 6 euroa käteiseen ja HETI kun olen ehtinyt lyödä sen käteisen, niin:
Asiakas: HEI täältä saa plussapisteitä!! *Kaivaa korttiaan*
Minä: Ikävä kyllä jälkikäteen plussapisteitä ei pystytä enää antaa kun on maksanut käteisellä.
Asiakas: Jo nyt on kumma! Kyllähän tästä kuuluisi nyt saada.
Minä: Mutta kun se ei ole mahdollista enään, valitettavasti. Plussakorttia täytyy ensin viilata lukijasta ennen maksua.
Asiakas: Kyllä kaikissa muissa kaupoissa vaan saa! No mutta kun täällä ei osata, ollaan niin noviiseja, niin ei sitten! *Lähtee vihaisena pois*

– plussapallo –

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. Nellura sanoo:

  Öhöm. Se on kyllä AINA asiakaspalvelijan tehtävä kysyä, että löytyykö sitä etukorttia, koska kaikki asiakkaat eivät välttämättä huomaa sen käyvän Nyt kirjoitteli kyllä aasiakaspalvelija.

  • K. sanoo:

   Koskaan kun ei ole hyvä. Asiakas huutaa perkelettä jos häneltä etukorttia kysyy, mutta se huutaa perkelettä siltikin jos ei kysy.

   • qwe sanoo:

    Olet ihan oikeassa. Minusta se on asiakkaan tehtävä kertoa, onko hänellä korttia X vai ei ole. Jos on niin tyhmä, ettei teidä, mitä kortteja omistaa/mitä on mukana, niin ei tarvitse silloin niiden etujakaan.

 2. rekt sanoo:

  EnääN…

 3. Mika sanoo:

  Kyllä pystyy jälkikäteen saamaan plussat myös käteisellä. Lyöty kuitti vaan mitätöidään/otetaan käsittelyyn sitten vingutetaan plussat ja lyödään uudelleen kassaan.
  Riippuu tietenkin kassajärjestelmästä mutta meillä ainakin toimii.
  Mutta täytyy ihmetellä joilla ollu plussakortti tyyliin 20 v eivät vieläkään osaa kaikki käyttää sitä niinkuin pitää vaikka vuosikausia tankanneet samassa paikassa.

  • Sustyttö sanoo:

   Jep, kyllä ne saadaan jälkikäteen korjattua. Hieman olen vain ihmetellyt sitä, kun plussan ehdoissa lukee ihan näillä sanoilla ”Plussa-pisteitä ei myönnetä jälkikäteen.” Niitä kuitenkin myönnetään?

 4. Purkka sanoo:

  Liikkeessä jossa olen töissä käy myös jokunen etukortti, ja lisäksi on kauppakeskuksen oma alennus jota kauppakeskuksen henkilökunta on oikeutettu käyttämään meillä asioidessaan. Tämä alennuskortti pitää kuitenkin viilata aina ENNEN tuotteiden lyömistä kassaan ja ennen maksutapahtumaa, koska sillä tavalla se aktivoi ja laskee prosentuaaliset alennukset kaikista tuotteista mitä kassaan sen jälkeen lyödään. Alennusta ei saa laitettua jälkikäteen mitenkään.

  Vaikka siitä tiuhaan muistutellaankin ja etukäteen kysellään, silti monesti tulee käymään asiakkaita jotka latovat sanaakaan sanomatta tiskille plusmiinus kymmenen tuotetta, (joista osasta laitetaan grammapainotkin koneelle) ja vasta siinä vaiheessa kun ovat jo näppäilemässä sirukorttinsa koodia lukijaan, muistavat että ”ainiin, tähän tulee sit se kauppakeskusalennus”, ja sitten perutaan koko tapahtuma ja naputellaan taas yksitellen kaikki tuotteet uudelleen ja katsotaan hintalapuista taas grammat jne…
  Pahimmillaan asiakas on jo latonut kaikki tuotteensa johonkin kassiin, tai asiakkaan lapset ovat jo sinkoilleen tuotteidensa kanssa pois näkyvistä, ja sitten joko keräillään taas joukkio ja tuotteet kasaan kassalle, tai aletaan plärätä tuoteluetteloa ja naputella tuotteita/koodeja kassaan sieltä käsin, missä myös kestää pieni ikuisuus. Tällä välin asiakas on nyrpeä ja vilkuilee kelloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *