Pitseriassa

Olen töissä pitseriassa ja välillä tulee vastaan vähän kaikenlaista “kivaa”…

1. Meillä lukee seinällä isolla lista täytteistä ja vieressä pitsan hinta yhdellä, kahdella, kolmella tai neljällä täytteellä. Niiden alla on perhepitsojen hinnat ja perässä lukee että “vain mukaan”. Tämä tuntuu olevan joillekin ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää, seinältä kyllä luetaan että “perhepitsa”, mutta tekstin loppuosa jää kummasti huomaamatta.Sitten kun kassa sanoo että joo, se on vaan mukaan niin aletaan inttää että kun me syötäis täällä… Joskus saa vääntää aiheesta kauankin ja tolkuttaa että sori, se on vain mukaan, ei löydy meiltä niin isoja lautasia että niitä vois pöytiin tarjoilla.

2. Toinen joillekin käsittämätön asia on se, että kyllä, valkosipuli on meillä täyte (siksi se lukee siellä listassakin..). Siitä jaksetaan aina vinkua että ei se ole täyte vaan mauste. Välillä tekisi mieli vähän näpäyttää takaisin, mutta yleensä tyydyn sanomaan että eihän sitä pakko ole ottaa… 😀

3. Pitsan hintaan kuuluva salaattikaan ei tunnu kaikille kelpaavan koska se on “vaan jotain rupusta kaalia ja ananasta!!”. No anteeksi kauheasti, mitä sen pitäisi olla? Ei kaikissa pitserioissa edes kuulu salaatti siihen hintaan…

4. Varmaan ärsyttävimpiä asiakkaita ovat nämä, jotka ruuhka-aikaan jumittavat kassalla ku eivät tiedä mitä haluavat ja keräävät taaksen kauhean jonon (eikä muita voi tietenkään päästää ohi miettimisen ajaksi..). Sitten kun he saavat vihdoin ja viimein tilattua ne pitsansa niin he kysyvät että onko olutta, jota meillä ei siis myydä. No, ilman oluttahan ei voi pitsaa syödä joten he päättävätkin lähte muualle. Joo kiitos, eipä mulla siinä muuta tekemistä ois ollutkaan kuin jumittaa kassalla…

5. Varmaan eniten v*tuttanut tapaus oli sellainen, että meillä oli aivan kauhea kiirepäivä, jonoa 40 minuuttia ja näin.. Sillon saa aina juosta hullun lailla eikä silti ehdi joka paikkaan. Niin eiköhän joku nainen tule viiden kakaran kanssa syömään ja ota yhteisen ison juoman (0,8) ja mene pöytään. No, yksi niistä lapsista sitten kippasi koko sen ison mukillisen limsaa siihen keskelle lattia…… No hyvä juttu, mullahan oli tässä just ihan turhaa luppoaikaa.. No ei siinä, ainahan vahinkoja sattuu. Ikävämmän tilanteesta teki vain se hirveä kiire ja se että se äiti alkoi valittamaan että eikö hän saa täyttää mukin uudestaan ilmaiseksi.. No et.

6. Tämä nyt ei ole millään lailla aasiakkaisiin liittyvä, mutta välillä sitä ihmettelee että mitä ihmisten päässä liikkuu vai liikkuuko mitään 😀 Meillä tosiaan systeemi on se, että valitaan vaan täytteet ja täytteiden määrän mukaan tulee hinta. Yhdeltä naiselta tosin taisi olla vähän hukassa tämä systeemi (tai numerot..).

A: Joo pitsa yhellä täytteellä, kinkku ja ananas.
M: Joo siis se on sit kahella..
A: Ei ku mä otan yhellä! Kinkku ja ananas!

No, sekin tilnne selvisi kun naisen ystävätär selitti että siinä on kaksi täytettä, se kinkku ja se ananas.. 😀 Välillä kassalla kuulee myös näitä “No laita kolmella, kinkku, ananas, aura. Älä laita sipulia”, tai “eikös jauheliha tuu aina siihen?”. Kieltämättä vähän meinaa aina naurattaa.. 😀

Sitten vielä loppuun muutama pikku vinkki kaikille jotka asioi pitserioissa (tai muissa pikaruokaravintoloissa tai vastaavissa..)
1. Ottakaa pliis niitä servettejä vain sen verran kuin tarvitsette, se määrä mitä niitä käyttämättömiä selvettinippuja löytyy pöydistä on oikeasti valtava. Ja kun niitähän ei voi uudestaan sinne laittaa..
2. Olkaa kilttejä ja älkää laittako jokainen omia astioitanne aina yhteen pinoon, se ei nopeuta tarjoilijan työtä, päinvastoin.
3. Jos on jotain ongelmaa (vessasta paperi loppu tms) niin SANOKAA SIITÄ! Työntekijät eivät kiireessä aina tahdo huomata kaikkea.
4. Hymyilkää kassalla, se piristää kivasti aina päivää! 🙂

– minä_vain –

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *