Ei voi laittaa roskikseen, ei sitten millään…

Työskentelen pienessä kaupassa maalaiskunnassa. Meillä on viimeaikoina ilmaantunut pienoinen ongelma pullokoneen roskiksen kanssa. Toisille on niin kovin vaikeaa laittaa se muovipussi jossa pullonsa ja tölkkinsä palautti, sinne roskikseen, vaan se pitää jättää roskiksen päälle. Päivän mittaan pusseja ilmaantuu siihen useita, ja niitä saa olla jatkuvasti siitä korjaamassa pois.

Päätin tässä muutama päivä sitten kirjoittaa koneella kivan lapun roskiksen päälle jossa ystävällisesti ohjeistin laittamaan pussit roskiin eikä sen päälle. Seuraavana päivänä töihin tullessani huomasin että lappu oli poissa ja pusseja oli kasa roskiksen päällä. Valvontakameralta tarkastettuani totesin että eräs vakioasiakkaamme, n. 70 vuotias naisihminen palauttaa pullonsa koneeseen, lukee lapun, repii irti, rypistää ja heittää roskiin jonka jälkeen laittaa muovikassinsa roskiksen päälle ja poistuu paikalta.

Jaa tämä tarina:

13 kommenttia

 1. Seppo sanoo:

  Porttikieltoa tuollaiselle välittömästi.

  • Oi niitä aikoja sanoo:

   Kauan sitten kun olin vielä kaupassa töissä niin tulin antaneeksi eräälle pakasteita säännönmukaisesti milloin mihinkin päin kauppaa jemmailevalle mummolle porttikiellon, koska hän ei useista kehotuksestani huolimatta suostunut tätä kaupalle tappiollista harrastustaan lopettamaan. Siitäkös sitten riemu alkoi. Vedottiin ihmisoikeuksiin, lakiin, minun rasistisuuteeni (mummo kertoi olevansa hämeenlinnasta) ja siihen, että veli on asiakasomistaja. Nämä eivät minua hetkauttaneet vaan mummo ei siitälähtien kauppaamme saanut tulla ja onneksi tajusi tämän pian itsekkin.

   • Ms Piggy sanoo:

    Minä siis niin näen tämän pienen (kuvittelen mummelin pieneksi) mummon kipittävän pitkin poikin kauppaa pakasteseiti kainalossa, velmu ilme naamalla etsimässä paikkaa, mihin kalapaketin piilottaisi. Hahaha :D! Eikä ole tarkoitus mollata tätä tarinaa, todellisuudessa paska juttu ja oikein annettu porttikielto, mutta oma filmituotanto vaan lähti näin sunnuntai aamupäivänä pyörimään. Kiitos ja anteeks!

 2. Vastarannan kiiski sanoo:

  Seuraavaksi lappu, että rouva jättää sitten lapun repimättä ja laittaa kassin roskikseen…

  • EI lappuja sanoo:

   Ei mitkään laput tuollaisille auta. Mummo siivoamaan sotkunsa vartijan valvovan silmän alla. Mitä tahansa muuta kuin lappuja, jos ne vaan revitään.

 3. Putkimies sanoo:

  Tuollaisten lappujen ongelmana on se, että järkevät ihmiset eivät niitä tarvitse ja tyhmät eivät niistä välitä.

 4. Ms Piggy sanoo:

  Ihan käsittämätöntä käytöstä ja kun ei ole vain yhdestä tyypistä kyse vaan useammasta niin on pakko kysyä että millainen se roskis on? Kun yksi jättää pussinsa siihen päälle, niin muut seuraavat perässä. Niinhän niitä laittomia kaatopaikkojakin syntyy. Yksi dumppaa jätteensä tien poskeen ja muut seuraavat perässä.
  Itse en varmasti pystyisi olemaan sanomatta mitään tuolle asiakkaalle, joka lapun repi ja heitti sen roskiin.

 5. Mister T sanoo:

  Kotona se muovikassi laitetaan talteen ja käytetään myöhemmin roskapussina yms. Ehkä tämä tapa on niin pinttynyt joihinkin että ei vaan pysty ”tuhlaamaan” hyvää kassia heittämällä roskiin.

 6. Anssi sanoo:

  ”EIHÄN TÄMÄ MINUA KOSKE JA MINUA NYT SYYLLISTETÄÄN JA MINÄHÄN JÄTÄN PASKANI MIHIN HUVITTAA!!!!!1yksiyksi”-asenne voimissaan.

 7. Nicor sanoo:

  Tuo on vielä pientä: Monessa kaupassa asiakkaat pyrkivät laittamaan niitä muovipusseja sinne koneeseen. Eikä kyse ole ilkivaltaisesta toiminnasta: He vain luulevat, että se pussi pitäisi laittaa sinne, eikä siihen vieressä olevaan roskikseen

  • Erkkola sanoo:

   Täytyy olla melkoinen vatipää että luulee koneen olevan pusseillekin. Toisaalta en edes ihmettele, koska kaikenlaista tulee vastaan…

 8. jejekk sanoo:

  Seuraavan kerran laita lappu roskiksen päälle ja kirjoita siihen, että ”älä laita pusseja roskikseen”-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *