Eihän tää teidän vika ole…

Olen töissä vasta hiljattain avatussa ravintolassa. Tuotteiden menekkiä on historian puutteen vuoksi ilmeisesti aina välillä vaikea arvioida ja siksi saamme keittiössä usein kärsiä siitä että joku ei ole tilannut tarpeeksi tavaraa. Usein hävettää joutua kertomaan asiakkaalle että jokin todella oleellinen ainesosa on loppu ja puolet annoksistamme mahdoton toteuttaa…

Yleensä ihmiset ovat kyenneet ottamaan asian ihan hyvin mutta kerran eräs setä menetti totaalisesti malttinsa. Hän saapui avokeittiöllemme mesoamaan meille tuohtunutta litaniaansa: ”Miten voi olla ettei ole, tämähän on ihan naurettavaa, todella huonoa asiakaspalvelua, kyllä pitäisi olla, ei mulle kelpaa riisi kun ihan vaan perunoiden takia tänne tulen…”. Hetken keuhkottuaan hän veti henkeä ja totesi ”Eihän tää tietenkään teidän vika ole, MUTTA” ja jatkoi sen jälkeen raivoamistaan meille vaikka ystävällisesti koetin useamman kerran ohjata häntä salin puolella olevan vastaavan puheille. Noin vartin kestäneen valituksen jälkeen hän totesi että ”Minulla ei ole aikaa tällaiseen! Menen sitten muualle syömään!” ja paineli tiehensä.

Pahan mielen voin käsittää, töykeää käytöstä en. Enkä varsinkaan sitä että jos aasiakas ymmärsi ettei ole meidän vika emmekä sille mitään voi niin miksi jatkaa meille raivoamista?

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *