Elämää tärkeämpi kuitti

Olen töissä ison ruokakaupan kassalla. Kuten laki olettaa, tarjoan kuittia jokaiselle asiakkaalle. Mutta eihän se ole niin helppoa… Kysyessäni eräältä vanhemmalta naishenkilöltä ottaako hän kuitin ostoksistaan, rouva karjaisi: Minä otan aina kuitin, ei tarvitse kysellä! Yleisempää on kuitenkin reaktio: En halua kuittia, miksi te aina tuputatte sitä vaikka en ikinä ota. Niin, kassanhan pitäisi jostain kristallipallosta asia tietää.

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. teppo42 sanoo:

  Tuossahan on kyse siitä ilmiöstä että kun ihminen (se aasiakas) itse tunnistaa sen kassahenkilön ja siis ”tuntee” hänet, niin hän sitten kuvittelee että vastaavasti se kassa tuntee sen aasiakkaan. Ilmiö esiintyy ilmeisesti hyvinkin voimakkaana julkimoita kohtaan, eli kun joku normi-idiootti näkee jotain näyttelijää leffoissa vuosikausia niin kokee tuntevansa sen näyttelijän, ja jos sen sitten joskus IRL kohtaa niin kuvittelee että näyttelijä tuntee myös hänet. Ilmiölle on varmaankin olemassa joku nimikin koska sitä ilmiötä on tutkittukin.
  No yhteenvetona; ihmiset on ihan vitun idiootteja.

 2. Noisori sanoo:

  ..ja vaikka kassaneiti tietäisi, ettei kyseinen asiakas koskaan ota kuittia, niin lain mukaan sitä kuittia pitää tarjota jok’ikinen kerta ellei asiakas jok’ikinen kerta sano ei etukäteen.

 3. hassut suomalaiset sanoo:

  nii laista saa ymmärtää et jos asiakas ei sano mitään kuitista nii myyjän pitäisi seurata häntä kotiin asti ja ojentaa kuittia koko ajan samalla.
  ja sitten kun monet asiakkaat luulee et muutaman kerran jälkeen jokainen kaupan myyjä tuntee hänet ja hänen tapansa. ei sitä saata edes 2 vuodenkaan jälkee muistaa

 4. Perttis sanoo:

  Lopettakaa se kuitin kyseleminen ja antakaa se käteen vaan. Siitähän asiakas maksaa.

 5. Kk sanoo:

  Voi myös olla, että aasiakas tarkoitti tässä sitä lakia, joka velvoittaa aina tarjoamaan kuittia asiakkaalle, ei kysymään haluatteko. Jos kysyt, että haluaako hän kuitin (etkä vain ojenna sitä) voi tarkastaja napauttaa firmalle yli 400€ sakot. Tyhmää, tiedän. Ja kuten edellinen kommentoija sanoi, tämä tulee tehdä aina ja aasiakas on aasiakas jos ei tätä ymmärrä.

 6. tunsku sanoo:

  oisit sanonu et lain mukaan täytyy tarjota asiakkaalle se kuitti… meidän kaupassa se annetaan asiakkaalle mtn sanomatta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *