Enkö näytä rehelliseltä?

Miten asiakkaat jaksavat ottaa henkilökohtaisesti suurien seteleiden tarkastuksen? Jos asiakas maksaa esimerkiksi 100 euron setelillä, tarkistan sen setelin tarkistuslaitteella (yli 50 euroa setelit on käsketty aina tarkistamaan). Usein asiakas kysyy: ”Näytänkö siltä että väärentäisin rahaa?”. Vastaan siihen tietysti, että näin toimimme kaikkien asiakkaiden kohdalla.

Sama pätee kun tankkaus onnistuu enää klo 23:n jälkeen automaatilla. Asiakas kysyy miksi hän ei voi enää maksaa sisälle polttoainelaskua. Selitän, että yöllä tapahtuu eniten bensavarkauksia, joten vain automaattitankkaus onnistuu. Asiakas kysyy: ”Näytänkö minä bensavarkaalta?”. Siihen tekisi oikeasti mieli sanoa: ”joo, näytät, katoin että tuut tankkaamaan ja laitoin nopeasti mittarit pois päältä”.

Kirjoita kommentti

6 Kommenttia artikkelissa "Enkö näytä rehelliseltä?"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Aapeli
Vieras

Tulisivat itse siihen yöksi päivystämään niin ei tarttis vinkua kun ei voikaan maksaa sisälle 🙂

Niinpä
Vieras

Se on jännää miten ihmiset ottavat tuollaiset kauhean henkilökohtaisesti. Itse olen työssä, jossa joudun tietyissä tilanteissa (ei ikärajavalvonta) kysymään henkkareita. Suurimmalle osalle ihan ok, mutta löytyy niitäkin, jotka alkavat pillittää, että pidänkö häntä epärehellisenä. En edes nykyään jaksa pahoitella, jos siitä on vaivaa vaan ihan suoraan sanon, että ei ole henkilökohtaista, vaan samat turvallisuussäännöt koskevat kaikkia, koska nettiaikakausi tarjoaa huijareille ja muille epärehellisille paremmat mahdollisuudet kuin ennen, joten kohdista ärtymyksesi tästä asiasta heihin.

Joopa joo
Vieras

Minä tarkistin asiakkaan antaman 50 euron setelin setelintunnistimella. Tähän asiakas sanoi vihaisesti “epäileksä, että se on varastettu?”

Ruttotohtori
Vieras

… koska tunnistinhan sen jotenkin tietää? Kaikkea sitä ihmisten päässä liikkuu.

Hästägaasi
Vieras

Tuttu tunne. Onko nykyään ihmiset todella noin vainoharhaisia? 🙁

Heps
Vieras

Ja sitten on tilanteita kun kysyn asiakkaalta että “Haluatko kuitin?” ja asiakas vastaa: “No en jos oikeesti lyöt ne rahat kassaan.” Pitäisikö kanssa loukkaantua ja kysyä että näytänkö siltä joka varastaa rahaa omalta työpaikalta? 😀

wpDiscuz