Enkö näytä rehelliseltä?

Miten asiakkaat jaksavat ottaa henkilökohtaisesti suurien seteleiden tarkastuksen? Jos asiakas maksaa esimerkiksi 100 euron setelillä, tarkistan sen setelin tarkistuslaitteella (yli 50 euroa setelit on käsketty aina tarkistamaan). Usein asiakas kysyy: ”Näytänkö siltä että väärentäisin rahaa?”. Vastaan siihen tietysti, että näin toimimme kaikkien asiakkaiden kohdalla.

Sama pätee kun tankkaus onnistuu enää klo 23:n jälkeen automaatilla. Asiakas kysyy miksi hän ei voi enää maksaa sisälle polttoainelaskua. Selitän, että yöllä tapahtuu eniten bensavarkauksia, joten vain automaattitankkaus onnistuu. Asiakas kysyy: ”Näytänkö minä bensavarkaalta?”. Siihen tekisi oikeasti mieli sanoa: ”joo, näytät, katoin että tuut tankkaamaan ja laitoin nopeasti mittarit pois päältä”.

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. Aapeli sanoo:

  Tulisivat itse siihen yöksi päivystämään niin ei tarttis vinkua kun ei voikaan maksaa sisälle 🙂

 2. Niinpä sanoo:

  Se on jännää miten ihmiset ottavat tuollaiset kauhean henkilökohtaisesti. Itse olen työssä, jossa joudun tietyissä tilanteissa (ei ikärajavalvonta) kysymään henkkareita. Suurimmalle osalle ihan ok, mutta löytyy niitäkin, jotka alkavat pillittää, että pidänkö häntä epärehellisenä. En edes nykyään jaksa pahoitella, jos siitä on vaivaa vaan ihan suoraan sanon, että ei ole henkilökohtaista, vaan samat turvallisuussäännöt koskevat kaikkia, koska nettiaikakausi tarjoaa huijareille ja muille epärehellisille paremmat mahdollisuudet kuin ennen, joten kohdista ärtymyksesi tästä asiasta heihin.

  • Naattis sanoo:

   Joskus eläkeläiset suuttuvat kun eläkeläisalennuksen yhteydessä kysytään eläkeläiskorttia (samoin kuin opiskelijoilta opiskeljakorttia, varusmiehiltä varusmieskorttia jne) ja alkaa marmatus että ”luuletko että tällainen vanha ihminen yrittää tässä huijata?” tai ”etkö usko rehellisen ihmisen sanaa siitä että olen eläkkeellä?”, ja se klassikko: ”etkö sinä jo naamasta näe että olen eläkeläinen”. Ei en näe. Ja asiakas on velvoitettu esittämään alennukseen oikeuttavat lippulappuset, olipa ikä tai alennusryhmä mikä hyvänsä.

 3. Joopa joo sanoo:

  Minä tarkistin asiakkaan antaman 50 euron setelin setelintunnistimella. Tähän asiakas sanoi vihaisesti ”epäileksä, että se on varastettu?”

  • Ruttotohtori sanoo:

   … koska tunnistinhan sen jotenkin tietää? Kaikkea sitä ihmisten päässä liikkuu.

 4. Hästägaasi sanoo:

  Tuttu tunne. Onko nykyään ihmiset todella noin vainoharhaisia? 🙁

 5. Heps sanoo:

  Ja sitten on tilanteita kun kysyn asiakkaalta että ”Haluatko kuitin?” ja asiakas vastaa: ”No en jos oikeesti lyöt ne rahat kassaan.” Pitäisikö kanssa loukkaantua ja kysyä että näytänkö siltä joka varastaa rahaa omalta työpaikalta? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *