Aina välillä asiakas pelastaa päivän

Olen työssäoppimassa lemmikkieläinliikkeessä, ja vaikka olen vastikään aloittanut, niin mielestäni olen päässyt todella hyvin mukaan kassajärjestelmän sielunelämään, kun on tullut paljon vaikeampiakin nähtyä.

Minulla oli eilen työpäivän jälkeen syöpätutkimus, ja näin nuorta naista se pisti pelottamaan ihan järkyttävästi, joten ajatukset ei ollut ihan kasassa enkä ollut mitenkään parhaimmillani kassalla. Puolen päivän aikoihin kassalle tuli n. Kolmekymppinen nainen kantaen kahta muovikassillista pakasteruokapötköjä. Tätä ennen olen vain kerran myynyt pakasteita, ja se on hieman erilaista kuin muiden tarvikkeiden; tietyn määrän ylityttyä tulee tietty määrä alennusta, jos ostaa tiettyä merkkiä sen ja sen verran saa lahjaksi kylmäkassin, ja totta kai tämä pitää tehdä mahdollisimman nopeasti, samalla rupatellen asiakkaan kanssa niitä näitä. Jännitin hirveästi ja yritin kiirehtiä liikaa, leväytin pötköt pitkin kassaa ja jouduin kahteen kertaan aloittaa alusta, joten olisi ollut ihan ymmärrettävää että asiakas olisi turhautunut.

Tämä asiakas kuitenkin oli aivan mahtava. Yhtäkkiä hän käski minun lopettaa, ja hämmentyneenä tein niin. Nainen katsoi minua hetken, ja avasi suunsa. "Sulla on ihan selvästi nyt jotain mielen päällä. Hengitä pariin kertaan syvään, ja sit piippaat nuo niin hitaasti kun tarvitsee, ei tässä hengenhätä ole!" Jälleen tein kuten hän sanoi, ja sain pötköt myytyä ja pakattua rauhassa. Vieressä ollut myymäläpäällikkö kirjoitti asiakkaalle alennuslapun pakasteisiin seuraavalle kerralle kiitoksena, ja kiitin asiakasta itsekin, höpötellen hänen kanssaan koirista vielä hetken. Asiakkaan lähdettyä menin tauolle, ja itkuhan siinä pääsi. Loppupäivä sujui jo paljon paremmin, ja jos meni sählingiksi niin hengittelin rauhassa ja hidastin tahtia.

Kaiken lisäksi lekurissa selvisi, että vaikka tietty epäilty pitkäaikaissairaus löytyikin, niin kasvaimista ei ollut tietoakaan!

-Hermostunut harkkari

Tagit:
11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *