Esimiehet ja kuluttaja-asiamiehet

Jos/kun aasiakas alkaa vänkäämään jostain päivän selvästä asiasta (lottokupongin maksamisesta luotolla, alennuksista ym…), niin kuvittelevatko he tosissaan että esimiehen pyytäminen paikalle saa heidän tahtonsa läpi

 Yleisesti ottaen ja lähes aina myyjät on ohjeistettu toimimaan liikkeen pelisääntöjen mukaan eikä esimieskään niitä lähde oikomaan. Ja toisekseen, jos jokin homma menee syystä tai toisesta pieleen, niin kuluttaja-asiamiehellä uhkailu ei säikäytä ketään, ja on todella naurettavaa lähteä uhkailemaan kuluttajasuojaan soittelusta, koska siellä on töissä fiksuja ihmisiä jotka ajattelevat maalaisjärjellä, ja myyjät/myyjäliikkeet ovat kyllä tietoisia että mitä oikeuksia kuluttajilla on.

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Veijo Esso sanoo:

  Siinpä oli varsinainen aasi, onneksi noihin ei törmää usein.

 2. Karoliina sanoo:

  Useinhan käy niin, että esimies sanoo, että antaa periksi, vain päästääkseen aasista eroon. Tuo mua vituttaa, koska kusipää sitten saa tahtonsa läpi olemalla kusipää ja jatkaa samaan malliin jatkossakin :-/

  • jepjou sanoo:

   Silloin esimies on jos ei kusipää, niin ainakin idiootti.

 3. Henkka sanoo:

  Kummasti tuntuu myyjillä ja myyjäliikkeillä välillä unohtuva se, mitä oikeuksia kuluttajalla on. Esimerkiksi käsite ”takuu” tuntuu olevan myyjäliikkeille toisinaan hiukan epäselvä – Suomessahan myyjäliike on velvoitettu korjailemaan mm. kodinkoneita vallan pitkään takuuajan päättymisen jälkeenkin. Sitä sanotaan tuotevastuuksi. Samoin vaikkapa velvollisuus toimittaa suomenkieliset käyttöohjeet tuntuu välillä unohtuvan.

  Jos myyjäliikkeen kanssa menee jokin pieleen, joskus on pakko asioida kuluttaja-asiamiehen kanssa. Näin olen tehnyt pari kertaa edellämainituista syistä; molemmilla kerroilla hiukan ihmeteltiin kuinka huonosti myyjäliikkeet olivat tietoisia kuluttajien oikeuksista. Ilmeisesti maalaisjärki unohtui johonkin siinä, kauanko tuotteiden pitää kestää – tai siinä, kannattaako asiakkaan edes hyvällä englannin taidolla lähteä arpomaan erikoissanastoa täynnä olevaa käyttöohjetta.
  Ymmärrän kyllä, että liikkeet pitävät omaa puoltaan, mutta ei nyt sentään kannattaisi lähteä tappelemaan asiassa, jonka häviää – kuluttajatkin tuntevat oikeutensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *