Että on rauhallista…

Minusta on todella mukava työskennellä kassalla silloin, kun on koko ajan tekemistä, asiakkaita tulee sopivaan tahtiin, ehtii vähän jutustelemaan heidän kanssaan ja aika kuluu nopeasti. Sitten tulee välillä se kiireputki (joka sekin on ihan antoisaa) – mutta, sitten kun olet vetänyt tappotahtia kaksi tuntia yhteen menoon loppumatonta jonoa, hymyillyt kuin jakoavain, selvitellyt monenlaisia korttimaksamisen tilanteita alati ystävälliseen sävyyn, siivonnut rikkoontuneet jugurtit, auttanut pakkaamaan pyörätuoliasiakkaan ostokset, vahtinut alaikäisten pelaamista pelikoneilla, ottanut vastaan palautetta jostakin vääryydestä, kuunnellut siinä samalla kiukuttelevia herranterttuja… kurkkua kuivaa, silmiä kirvelee ja yhtäkkiä jono loppuu! Saat hetken aikaa hengähtää, oikoa puseron, ottaa huikan vesipullosta – siinä samassa pyrähtää kassalle asiakas täyden kärryn kanssa ”minä niin tykkään käydä täällä kun on aina niin rauhallista”! 🙂 🙂 🙂

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. Nicor sanoo:

  ..tai jos työskentelet pienessä tai keskisuuressa marketissa missä niillä kassamyyjillä on muitakin työtehtäviä. Juuri kun näet, että jono olisi loppumassa ja pääsisit viemään koripinon pois, niin eiköhän sieltä juokse (melkein kirjaimellisesti) joku mummo kassalle. Sitten tämä mummo oikein iloisena rupeaa etusormella sohlaamaan kolikkopussia ja ottaa sieltä niitä 5snt kolikoita yksitellen (jokaista pitää käännellä ja tuijottaa pitkään).

  Lopulta kun mummo on saanut maksettua, niin kassalle on jo muodostunut jonoa ja joudut soittamaan toisen kassan. Seuraava asiakas sitten valittaa kun koripino on niin korkea.

 2. Epsome sanoo:

  Valivalivali…
  Jakakaa kaupan ovella asiakkasille laput:
  Tämä kuponki oikeuttaa yhteen maksutapahtumaan kassalla 5 klo 18:32.

  • Aapeli sanoo:

   Valivalivali…

   Mene muualle jos ei kelpaa.
   Netti on sivustoja täynnä.

   • Epsome sanoo:

    Myyjät luulevat että asiakkaat ovat kaupassa heidän takiaan. Työaika kuluu nopeampaa kun on pientä puuhastelua asiakkaiden kanssa.

    Onhan netissä sivustoja. Voin kertoa että tämä ei ole ainoa millä satunnaisesti käyn. Täällä huomaa kuinka ammatinvalinta tekee itsekeskeiseksi.
    Kassalle saa tulla juuri sillä oikealla hetkellä mikä sattuu kassahenkilölle sopimaan. Maksutapakin pitää olla oikeanlainen, mielellään kortilla. PIN-pitää näppäillä nopeasti ja kerralla oikein. Virheitä ei sallita.

    Anna mummon laskea kolikkojaan. Istut kassan takana niin kauan kuin maksutapahtuma kestää. Valita kauppiaalle jos henkilökuntaa on liian vähän. Auttaa paremmin kuin täällä valitus. Ihme itkijöitä…

    • Niinpä niin... sanoo:

     Ehkä itse voisit tosiaan mennä itkemään jonnekkin muualle tältä sivustolta. Kuten Aapeli tuossa edellä jo mainitsi, netistä löytyy lukemattomia muitakin sivustoja, joihin kanavoida sitä mielipahaansa ja turhautumistansa, käytä niitä.

     Taitaa Epsome kuulua saamaan kastiin noiden muiden aasien kanssa, vaikuttaisi pahasti siltä.

    • Nicor sanoo:

     Ensinnäkin asiakas voi tottakai tulla kassalle silloin kun haluaa. Isoin toiveeni on, että asiakas tulisi kassalle siinä vaiheessa kun hän on VALMIS tulemaan kassalle. Eli on tehnyt 1. ostopäätökset 2. valinnut maksutavan 3. maksutapa on valmiina. Tämä valmistautuminen ei aiheuta lisävaivaa eikä vie kyseisen asiakkaan aikaa, mutta säästää sitä kaikilta muilta osapuolilta.

     Toisekseen myyjillä on vähintään riittävästi ”puuhasteltavaa” ilman asiakkaiden täysin turhia jumittamisia. Kukaan ei ole täydellinen ja virheitä tulee toki kaikille. Tarkoitan turhalla jumittamisella esimerkiksi sitä, että seistään kassalla hoomoilasena ja havahdutaan lompakon etsimiseen vasta kun myyjä sanoo hinnan.

     Se kauppiaalle/päällikölle valittaminen ei auta, kun henkilökuntaa voi palkata asiakasmäärien ja myyntien mukaan. Toisin sanoen myyjän täytyy aina omalla toiminnallaan kompensoida jokainen asiakkaan hidastelu.

     Kolmannekseen ihmettelen miksi vielä vuonna 2017 löytyy ihmisiä jotka suosivat käteistä? Se on kuitenkin asiakkaan näkökulmasta hitaampi, työläämpi ja turvattomampi kuin korttimaksu.

     Se on melko koomista, että meilläkin asiakas nostaa ensiksi setelin automaatista. Sitten asiakas ryntää jonon ohi vaihtamaan sitä kolikoiksi ja sitten tämä asiakas tunkee kolikot pelikoneeseen. Tämä pelikone toimisi myös kortilla..taikka sillä setelillä.

    • Ihmettelijä sanoo:

     Oikeastiko vedät mutkat noin suoraksi ja ymmärrät tekstin tahallaan päin prinkkalaa? Käy se tietty noinkin, mutta suosittelen hetkeksi astumaan siitä aasin roolista pois ja samaistumaan työntekijään, joka noita joutuu paimentamaan. Tiedän, että sinä et varmasti haluaisi työtäsi yhtään helpommaksi, mukavammaksi ja joustavammaksi, vaan tyydyt toki siihen että hommat on hanurista. Kai ymmärrät, että jonotus, johtui se mistä syystä tahansa, on aina negatiivinen tilanne? Asiakkaat voivat auttaa toisiaan ja sitä kautta itseään jotta jonotusaika jäisi minimaalisesti.

     Mutta hei hienoa että ymmärsit sen täysin päinvastoin. Hyvä!

 3. enenevä sanoo:

  Ymmärrän, että tämä voi ärsyttää, mutta missä tässä se aasiakkuus näkyy? Asiakas ei ole nähnyt kahden tunnin kiireputkea ja yrittää pientä small talkia. Se ei hänestä aasia tee.

 4. teppo42 sanoo:

  Kaikkein eniten kassoilla vituttaa ne idiootit jotka ostelee niitä veikkauksia. Aivan ihmeellisiä lappuyhdistelmiä ja jokereita ja vaikka mitä älytöntä paskaa. Oikeaa asiakaspalvelua olisi olla erillinen kassa joka hoitaa pelkästään noita lottojuttuja, siis että normaalikassalla niitä ei voisi tehdä lainkaan. Sitten ne vitun lottopellet haittaisivat vain toistensa elämää eikä normaalien ihmisten.

  • Ihmettelijä sanoo:

   Kas, trolliteppo on löytänyt tiensä ulos luolasta. Tervetuloa takaisin!

 5. Purkka sanoo:

  Päivittäisiin ja viikonloppuisiin koulujen ja työaikojen loppumiseen liittyvät ruuhkapiikit ovat varmaan aika samoja kaikkialla, eli siinä tunti tai pari juostaan tuli hännän alla, hyllytetään, siivotaan, puretaan jonoja jne.
  Kyllä siinä itseltäkin meinaa välillä aspahymy loppua kesken kun pahin ruuhkaryysis on viimein saatu pois alta, otsalla valuu edelleen hiki ja kassalle hiljakseen tallusteleva asiakas tulee kysäisemään ”Onko teillä aina näin hiljaista? Ei taida paljoa kauppa käydä?” vaikka 10 minuuttia sitten jonot olivat oville asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *