Face to Face myyjän arkea

Työskentelen itse tosiaan erään suuremman teleoperaattorin myyntipisteellä eräässä kauppakeskuksessa. Varsinaisia keskusteluja en enää muista, mutta tahtoisin antaa vastaavanlaisilla myyntipisteillä asioiville a(a)siakkaille seuraavia neuvoja:

Erilaiet koodit:

– Minä en tiedä oman puhelimesi pin-koodia jonka olet itse vaihtanut, sinun pitäisi tietää se.

– Jos puhelimesi kysyy puk-koodia, niin voin kyllä antaa sen, mutta sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi. ”Lompakko unohtui kotiin, mutta kyllä tää on oikeesti mun puhelin” -ei nyt vain valitettavati riitä selitykseksi.

-Jos joudut oikeasti soittamaan vaimollesi kysyäksesi oman puhelimesi pinkoodia ja kysymyään minulta neuvoa puhelimesi näppäinlukon avaamiseksi, niin ei ole ehkä kaikkein fiksuinta haukkua minua taitamattomaksi taukiksi. 😀
Myyjän koulutus

Olen pahoillani jos vaikutan taitamattomalta, mutta minulle on koulutettu vain tuotteet ja laitteet joita myyn. Minun asiani ei ole tietää:

-Mitä löytyy lähin tietokonekauppa.

-Miten blootoothin/nettiyhteyden saa toimimaan jossain kiinasta ostetussa mallissa, jollaista en ole koskaan nähnyt.

-Paljonko kilpaileva operaattori veloittaa datankäytöstä/puheluista koti/ulkomailla.

-Miksi asiakkaan 2 vuotta hyvin toiminut mokkula on alkanut viimeaikoina toimimaan huonommin.

Toki voin googlettaa vaustauksia näihin kysymyksiin, mutta olisi mukavaa jos ymmärtäisit että teen sen omalla työajallani asiakastyytyväisyyden nimissä, en siksi että ”katso nyt sitten siitä koneelta jos olet niin tyhmä ettet tiedä asioita joita sinun pitäisi tietää” -kuten eräs aasiakas asian tiivisti.
Luottotiedot:

-Jos luottotietosi ovat menneet, niin ne ovat menneet. Minä en pysty palauttamaan niitä, eivätkä ne tule kuntoon vaikka kuinka soittaisin/soittaisit pomolleni/asiakaspalveluun/luotonvalvontaan.

-Luottotiedot eivät tule kuntoon myöskään sillä että heiluttelet setelinippua nenäni alla ja toteat että ”katso nyt, kyllä mulla on rahaa”.

-Jos olet menettänyt luottotietosi, niin sinulle tulee uutta liittymää avatessasi tai puhelinta ostaesssasi vakuusmaksu. Tämä ei ole mitään henkilökohtaista vittuilua, tai toimenpide jonka ”voisi ohittaa”. Jos et halua/pysty maksamaan vakuusmaksua, niin suosittelen prepaid liittymään ja puhelimen ostamista käteisellä vaikka gigantista kunnes luottotietosi tulevat kuntoon. (meillä ei ole myyntipisteellä käteiskassaa)
Tarjouksista:

– Me voimme antaa vain tarjouksiamme jotka ovat voimassa. Jos olet kuullut vuosi sitten kaverin kummin kaimalta meidän huipputarjouksestamme, niin todennäköisesti se ei ole enää voimassa tai sellaista tarjousta ei ole koskaan ollutkaan.

-Osa tarjouksista nyt vain sattuu koskemaan vanhoja asiakkaita, osa uusia ja osa molempia. Minä en itse päätä tarjouksista, enkä voi sille mitään jos tämä järjestely tuntuu mielestäsi epäreilulta.

-Me emme voi antaa winback tarjouksia, vaan sille on olemassa ihan oma osastonsa ja omat koulutetut ihmisensä. Toisinsanoen minulla ei ole valtuuksia antaa firmalle tappiota tuottavia tarjouksia, vaikka kuinka olisit vaihtamassa operaattoria ellei laskut pienene. Lisäksi en voi mitenkään vaikuttaa palvelunumeroiden tai ulkomaanpuheluiden hintoihin, koska en eivät kuulu mihinkään pakettiin millään operaattorilla.

Muutama hauska satunnainen juttu vielä loppuun:

-Jos haluat ottaa vaikkapa nettitikun parin viikon ilmaiseen testiin, niin hoidathan palautuksen asiallisesti mikäli tuote ei toimi haluamallasi tavalla. Sopimus ei purkaudu sillä että tulet pisteelle, isket mokkulapaketin pöytään murahtaen samalla jotain epäselvää ja poistut nopeasti kävellen paikalta antamatta henkilötietojasi
tai edes kertomatta mitä haluat kyseiselle laitteelle tehtävän. Ikävä kyllä myyjä ei ole selvännäkijä, eikä osaa ennustaa kuka olet tai mitä haluat jos et ihan oikeasti sitä itse selkeästi kerro.

-Vaikka me jaamme ilmaista karkkia, niin koittakaa ihmiset oikeasti pitää se kohtuus kaikessa. Jos näet etuoikeudeksis tyhjentää koko 100-150 mariannen kulhon käsilaukkuusi, niin ehkä kannattaisi käydä kaupassa ostamassa ihka oma pussi. =P

 

Näistäkin kyllä suurin osa ratkesi huumorilla ja rennolla asenteella. Ei muuta kuin aurinkoista ja lämmintä syksyä niin myyjille, asiakkaille kuin aasiakkaillekkin. 😉

– Myyjä –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Seppo sanoo:

    Se on Bluetooth, ei blootooth.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *