Hinnalla on väliä

Miksi tietty osa asiakkaista olettaa, että kioskista/huoltoasemalta pitää saada tuote x samalla hinnalla kuin hypersuperjättimarketista?

Ja miksi myyjälle pitää valittaa hinnoista? Emme me niitä päätä. Ja jos päättäisimme, ne olisi todennäköisesti samat mikäli haluamme pysyä toiminnassa.

Silti maalaisjärjellä pääsisi pitkälle: Isojen markettien kulut per neliömetri ovat pienemmät kuin täyteenahdetun kioskin.

Toisekseen jättimarketin valikoima on niin iso, että sieltä ostetaan kerralla enemmän tavaraa. Kun nämä summaa yhteen, löytyy se yhtälö, jolla kauppa kannattaa. Eikä se todellakaan ole sama kioskin tai huoltoaseman kohdalla.

Arvoisa aasi, kun seuraavan kerran tulet ostamaan sitä maitopurkkia, älä valita siitä, että se on 40 senttiä kalliimpaa kuin kaupassa. Enkä yhtään välitä siitä, että uhoat mennä ostamaan sen maitopurkin sieltä 15 kilometrin päästä jättimarketista, senkus menet.

– kioskitonttu –

Jaa tämä tarina:

2 kommenttia

 1. Oikea myyjä sanoo:

  Outoa, että ihmiset, jotka kutsuvat itseään myyjäksi, luulevat, ettei esimerkiksi valitukset hinnasta kuulu heille. Niiden vastaanottaminen on teidän duunia, ja teidän asia on seurata, onko se tuote liian kallis ja menisiko niitä enemmän jos hinta olisi halvempi. Tosin taidatkin olla asiakaspalvelija…et myyjä. Silloin ymmärrän valituksesi.

  • Sisälukutaito hukassa? sanoo:

   Kyse taisi nyt tässä tapauksessa olla kuitenkin ihan yleisesti kioskien, huoltsikoiden tms. korkeammasta hintatasosta. Sillehän asiakas ei voi mitään. Sitä paitsi tavallisen kaupan/kioskin kassan työtehtäviin _ei_ kuulu hintojen seuraaminen. Riippuen ketjusta hinnat saattavat tulla hyvinkin korkealta taholta, eikä silloin peruskassa voi tehdä niille yhtään mitään. Tyytymättömien asiakkaiden kannattaisikin suunnatta hintoihin liittyvät valitukset keskusliikkeelle tai muulle niistä päättävälle taholle.

   Ja mitä tohon ”oikea myyjä”-osuuteen kommentissasi tulee, niin jos sopparissa lukee työtehtävän kohdalla ”myyjä”, niin silloin kyseinen henkilö sellainen kanssa on. Turha tulla tänne jeesustelemaan, käyttäisit energiasi johonkin hyödyllisempään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *