Hitataat nopeat kyselijät

Tämä tapaus sattui minulle ollessani eräässä suomalaisessa vaateketjun liikkeessä jonottelemassa kassalle.
Itse olen myöskin asiakaspalveluammatissa mutta tälläkertaa tosiaan todistin asiakkaana aasiakkaan toimintaa.
Tapaus sinällään oli melko harmiton mutta seuraavanlainen toiminta ärsyttää minua suuresti myös ollessani tiskin toisella puolella.

Tämä sattui juuri hiljattain kun pahimmat alerysät olivat alkaneet. Jonottelin vuoroani kun nuorehko naikkonen pöllähti tiskin tuntumaan. Hän ei ollut jonossa vaan selkeästi kärkkyi vuoroa jonon ohi. Yllättäen tämä emäntä sai sanaisen arkkunsa lämäytettyä auki juuri kun oli minun vuoroni päästä maksamaan. “Mä vaan nopeesti kysyn täs välis et mis tää on se nyyjorkkeri”. Yllättäen tämä “mää nopeasti kysyn” ei ollut niin nopeasti hoidettu vaan tätä kysymystä seurasi liuta jatkokysymyksiä tyyliin “niin minkä suuntaan mää tästä nyt meen” “nii olikse tällä käytävällä” jne. Missään välissä ei kuulunut anteeksi pyyntöä saati sitten sitä tärkeintä kysymystä jonka olisi kuulunut esittää minulle, eli “saanko kysyä nopeasti”.

Minulla ei kiire ollut minnekkään joten en jaksanut asiasta avautua. Mutta hyvät ihmiset, jonottakaa kuten muutkin normaalit yksilöt tekevät! Nuo mä nopeasti kysyn kysymykset kun usein vaativat ei niin hirveän nopean vastauksen. Tarhaikäisetkin osaavat jonottaa ja odottaa useimmiten omaa vuoroaan. Miksei aikuiset ihmiset? Tiskin “omalla” puolella ollessani usein näpäyttelenkin näille etuilijoille jotakin syljen mukana heitettyä kuten “anteeksi mutta hän taisi olla ensin jonossa” tms.

– polttavakiire –

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *