Hotellin aasiakkaita

Työskentelen hotellin vastaanotossa ja kohtaan jatkuvasti kaikennäköistä kulkijaa. Monet kusipäät vaikuttavat ensisilmäyksellä varsin mukavilta, mutta perästä kuuluu aina. Hotelleistahan saa reklamoimalla melko hyvät tarjoukset/ korvaukset. Jokapäiväinen juttu on esim. se että tiskille tullaan seisomaan ja keskeyttämään kun toisen asiakkaan asioinnin. Joskus asiakkaat aivan häikäilemättä tuijottavat toisten olan yli, mitä tietoja itsestään sinne täytellään, ja onkohan pertillä varmasti oma puoliso mukana. Jokainen tuntee jonkun tärkeän hotellipäälikön tms, TOTTAKAI! Lisäksi ihmetellään, miksi täytyy antaa omat tiedot kun on käyty 40 vuotta sitten asiakkaana. Eri kaupungeista tuleville täytyy antaa ihan tarkat ajo-ohjeet, koska työnkuvaamme kuuluu navigointi (ei todellakaan!). Jono kasvaa edessä ja mummot tuijottaa kun kerrot mistä liittymästä on käännyttävä minnekin. Kun olet puhelimessa, eteesi ilmestyvä asiakas olettaa, että voit silti palvella myös häntä. Puhelusta ei tule vittuakaan puhelimessa jos joku huutaa eedessä, ettei löydä parkkihalliin.

Erään kerran keski-ikäinen naisasiakas tuli melkein silmille, kun ei löytänyt parkkihallia ja hotellin viereiseen rakennukseen oli aloitettu remontti. Oli kuulemma ihan paskaa ja ei ole kerrottu nettisivuilla! Nooh, kuuntelin siinä aikani asiakkaan haukkuja, kun alkoivat mennä liian pitkälle avasin nettisivumme ja tulostin ajo-ohjeet sekä parkkipaikka tiedot sieltä suoraan kopiomalla. Sivuilta löytyi myös tieto remontista hyvin selkeästi. Asiakas riehaantui aivan pystyyn!! Pitäisi kuulemma olla heti hotelliin tullessa iso ja ehdottomasti PUNAINEN varoitus, ettei kannata astua tänne remontin takia! Jep jep! Ja vaikka sai ilmaisen pysäköinnin, niin kävi haukkumassa vielä myöhemmin lisää…Kyllä olisi tehnyt mieli sanoa pari asiaa…

Ihan vähän aikaa sitten sattui kohdalleni pariskunta,jota en toivo koskaan enää tapaavani. He tulivat tiskille aivan normaalin ja iloisen oloisina. Kun suu ensi kerran avautui, puheesta ei tullut loppua!! Molemmat kyseli ja papatti yhtä aikaa, enkä kerennyt sanoa väliin mitään!! Olin antamassa asiakkaille erityisen paremman luokan huoneen ilman lisämaksua, sillä he olivat aiemminkin olleet hotellissa. Nooh, eipäs tämä kelvannutkaan, koska he ilmoittivat ettei numero x saanut esiintyä huoneen numerossa / huoneessa, sillä he pelkäävät kyseistä numeroa. Asiakkaat saivat kuitenkin hyvän huoneen, johon pääsee myös rappuja, sillä he ”pelkäävät hissejä” (voi jumalauta)! Nooh, molemmat puhua paasaavat siinä edessä niin, etten kerkeä kaikkia pyyntöjä yhtä aikaa toteuttaa. Lopulta pyytävät ravintolamme alennuskuponkia, ”joka kuuluu heille”…juu toki annan kupongin ja toivotan heidät tervetulleiksi.Annoin heille samalla ilmaiseksi maksullisen etukorttimme.
Hetken päästä pariskunta tulee ravintolaan syömään. Samalla rouva marssii vastaanottoon ja sanoo, että huoneessa on liian vähän saippuaa, koska hän tarvitsee sitä paljon. Annan heille uuden saippuan mukaan. Asiakas käy ravintolassa syömässä ja palaa huoneeseen. Hetken kuluttua tulee jälleen luokseni saippuan kanssa, koska antamani saippua ”kuivattaa hänen ihoaan”…(aaaaaaarrrgh).Samalla hän kertoo, ettei heidän huoneessaan toimi yksi lukuvalo ja se on HENGENVAARALLINEN (just just…tuntuu lähinnä että minä alan olla hengenvaarallinen). Tarkistan vastaanoton kaapista, ettei meiltä löydy muuta saippuaa. Lupaan tuoda uuden saippuan huoneeseen, kunhan haen sen varastostamme. Asiakas palaa huoneeseen. Menen ovelle noin viidessä minuutissa ja mukanani on lukuvaloon uusi lamppu. Ojennan asiakkaalle saippuan ja varoitan häntä, että tämä on lähes samaa saippuaa, mutta eri väristä. Kysyn saanko katsoa lamppua ja saan luvan. Nooh, valaisimesta on lamppu palanut ja haluaisin vaihtaa sen, mutta asiakas ei anna, koska valo on vaarallinen ja se on jätettävä varoituksesi huoneeseen!!
Seuraavana päivänä tulen töihin ja kollegani kikattaa vastaanotossa. Hän on kuullut pitkän tarinan asiakkaalta siitä kuinka en puhu suomen kieltä 😀 En ollut kuulemma ymmärtänyt asiakasta ja hänen hengenvaaraansa! Lisäksi minua oli kuvailtu ulkomaalaiseksi ja käsillä näytetty kuinka paksu olen (olen raskaana)…Lisäksi kollegaltani oli varmistettu, että huoneenluovutus onnistuu 2 tuntia myöhästettynä (kyllä,kerroin heille tullessa, että on OK) koska ulkomaalainen tyttö ei ollut heitä ymmärtänyt. Kollegani on kertonut asiakkaalle, että olen suomalainen ja olen kyllä jo tullessa ymmärtänyt tämän asian ja tieto on jo kirjattu. Lisäksi olen maininnut että tietyn kelloajan jälkeen joudumme perimään huoneesta lisämaksua. Kollegaani naurattaa hurjasti. Asiakkailla oli kuulemma silmät ihan ¨pullistuneet päässä kun olivat suu vaahdossa kertoneet, miten en ymmärrä…
Teemme vuoronvaihdon. Kyseisen asiakas pariskunnan mies kävelee ohitseni. Tervehdin häntä ystävällisesti, hän ei vastaa. Myöhemmin he poistuvat ja tiedustelen kunka majoitus sujui ja hyvin kuulemma meni.

Viikon kuluttua saamme A4 pituisen valituksen töykeydestäni tätä pariskuntaa kohtaan!! En mm. kertonut heille, mitä teen kun sillä hetkellä kun etsin heille saippuaa. Lisäksi ravintola on ”huijannut heitä ja koittanut säästää olemalla antamatta tarjouksia”..Minä olen viisastellut ja ”noussut asiakasta vastaan” koska kerroin, että tämä toinenkin saippua voi kuivattaa ihoa. Lisäksi jo varausta tehdessä en ollut ymmärtänyt suomea kunnolla….Vieläkään minulle tai kollegalleni ei ole selvinnyt, mitä minulta jäi ymmärtämättä. Ja he eivät olleet voineet valittaa, koska sama töykeä virkailija oli myös lähtiessä paikalla. Lisäksi hotelli on huonosti rakennettu!!
Tämä tapaus otti päähän! En ole sanonut mitään epäkohteliasta..Se että on kummallisia pelkoja ei oikeuta asiakasta ylimääräisiin ilmaisiin etuihin tai ilmaiseksi esim. Sviittiin! Kyllä teki mieli kysyä, miltä planeetalta nämä ääliöt on kotoisin.

– vastaanotto –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *