Tapahtui kerran check-inissä

Työskentelen lentoasemalla lähtöselvityksessä. Eräs päivä tiskille ilmestyi keski-ikäinen nainen teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Nainen kertoi, että haluaa koneesta allergiapaikan itselleen ja tyttärelle, sillä tyttärellä on maapähkinä-allergia.
Yritin ystävällisesti selittää, että koneessa ei ole allergiapaikkoja, mutta asiakas raivosi ja vänkäsi vastaan. Lopulta vahempi kollega koki parhaaksi myötäillä ja luvata asiakkaalle “allergiapaikan”, vaikka kyseisellä lentoyhtiöllä, jossa olen töissä, ei sellaista käsitettä tunneta.
Ennen kuin asiakkaat olivat poistumassa tiskiltä raivoava nainen vaati vielä, että lennolla ei saa myydä, tai syödä pikkupurtavaa, joka sisältää maapähkinää, sillä tytär voi saada kanssamatkustajien syömisistä allergisen reaktion. Teini-ikäisen äiti vaati vielä, että kapteenin on kuulutettava asiasta koneeseennousun jälkeen, jotta jokainen lentomatkustaja on tästä tietoinen.
Jos kyseessä on todella allerginen henkilö, joka voi saada jo allergisen reaktion kanssaihmisten eväistä, suosittelisin pysymään visusti neljän seinän sisällä ja välttämään busseja, ostoskeskuksia, kouluja ja myös lentokoneita.

– MaiTai –

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *