Huutava aasiakas on aina oikeassa?

Omistan parturi-kampaamo-tatuointistudion.

Meillä lukee hinnastossa kassalla ja nettisivuilla, että peruuttamattomasta ajasta perimme 50€ maksun menetetystä ansiotulosta, sillä kaikki työntekijämme ovat yrittäjiä.

Viime viikolla yksi kampausasiakas jätti tulematta ja laitettiin lasku postiin. Soitti sitten viikko myöhemmin ja HUUSI että minä revin tämän laskun, eikö teillä ole mitään inhimillisyyttä, minä ajoin silloin kolarin ettekö te ymmärrä että ihminen voi olla sairas…

Olin sitten hiljaa varmaan 5min kun en käsittänyt mitä asia koskee ja työkaverit tuijottaa. Lopulta sain asiasta kiinni ja koottua itseni sanoakseni, että sairastapaukset lasketaan meillä inhimilliseksi syyksi olla poissa ajaltansa, mutta ilmoittaa pitää, koska emme voi muuten tietää mikä syy poissaoloon on ollut.

”no hyvä, minä revin tämän laskun” ”no teepä se ja toivotaan ettei tällä asialla tarvii olla toista kertaa ja luurin laitoin kiinni”.

Menin kyllä niin lukkoon, hyvää päivää!

– Lottis –

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Nyt en ymmärrä sanoo:

  Eli jos on autokolarissa, niin asiasta pitää ilmoittaa teille, jotta laskua ei lähetetä? Ei millään pahalla, mutta minulle ei todellakaan tulisi mieleen mikään kampaajalle soittaminen, jos olisin ollut autokolarissa, oli se sitten kuinka iso tai pieni kolari ollut. Toki aasin huutaminen ja riehuminen oli väärin, en sitä kiellä. Itselläni kestää hermot paremmin outojen laskujen kanssa. Ensi kerralla suosittelen sanomaan asiasta asiakkaille suullisesti, koska en minä välttämättä kävisi nettisivuilla tai lukisi hinnaston pienellä präntättyä ilmoitusta asiaa koskien.

  • Koitapa nyt silti ymmärtää sanoo:

   Ei, ei tarvitse. Mutta tuskin kampaamokaan automaattisesti osaa arvata, että tulematta jättänyt asiakas on ollut kolarissa, ja jos toimintatapoihin kuuluu lähettää lasku, se lähetetään, jos asiakkaalta ei kuulu soittoa ja selitystä.
   Myöskin jos on ollut oikeasti kolarissa, ja tämmöinen lasku sitten luukusta kopsahtaa, niin olisiko mitenkään mahdollista soittaa ASIALLISESTI ja kertoa tilanne? Varmasti olisi saanut anteeksi myös silloin (etenkin silloin) tulematta jättämisen.
   Vaan ei. Kampaamon täytyy katsoa kristallipallostaan, että tämä asiakas on nyt ollut onnettomuudessa, ei lähetetä laskua. Järki päähän.

  • Ei enää koskaan sanoo:

   No jo on aikoihin eletty sunkin kanssasi.
   ”Eli jos on autokolarissa, pitää ilmoittaa teille, ettette laskuta?” …. Kun maailma tunnetusti pyörii vain sinun ympärilläsi, eskoseni.
   Eli samantien, jos sinä ajat kolarin, kampaajallesi tulee automaattinen viesti kristallipallosta että hei, tälle ei laiteta laskua. Samoin automaattisesti jäätyvät esimerkiksi kuntosalikorttisi, jos et loukkaantumisen vuoksi voi sitä käyttää esim. kahteen kuukauteen. Ei tartte sitten sinne soitella ja selittää, että jalka on poikki.
   Kyllä tällaiset asiat yleensä normaalisti kommunikoimalla selviää.

   Tuntuu ihan uskomattomalta, että joidenkin mielestä asiakaspalvelijoiden, laskureskontran pitäjien ym. tulisi olla automaattisesti selvillä sinun henkilökohtaisista asioistasi (ja niiden muidenkin satojen asiakkaiden, jotka myös luulevat olevansa ainoita).

 2. Minä ymmärrän sanoo:

  Olen myös ollu töissä kampaamossa missä otettiin toi hinta jos ei asiakas saavu paikalle ja ei ole peruttanu ajansa ajoissa. Ja kylläpä oli moneella asiakkaalla kaiken maailman selitykset miksi ei ole soittanu et ei tule ja miksi ei tarvitsisi maksaa laskua… Mm toi että on ”ollut kolarissa”. Olen itse myös ollu kolarissa kerran ja ihan hyvin olen voinut soittaa jos sen takia myöhästyn jostain kaiken selvityksien jälkeen toisen autojlian kanssa kenen vika kolari oli jne, tai vaikka kun odottelee poliisia paikalle ehtii myös soittaa! Joten ei oikeen mee läpi tää että ”on ollut kolarissa” kun 5 erillä asiakkaalla on sama selitys miksi ei ole tullut eikä soittanut. Ja jos on ollut paha kolari että on oikeen loukkaantunut ja joutunu sairaalaan en usko et viikossa olis taas terve ja pystyy soittaa ja huutaa kampaamolle huutaen laskusta. Seli seli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *