Jouluiloa

Olin joulun aikaan töissä suuren kauppakeskuksen lahjapakkaamopisteessä. Asiakkaat olivat pääasiassa mukavia ja etenkään meihin lahjapakkaamon tyttöihin ei purettu stressiä. Johtui varmaan siitä että palvelu oli ilmainen ja asiakkaat saivat istuskella hetken kiireen keskellä.

Oletettavasti tiskin edessä oli lähes aina pitkä jono ja useimmat odottivat kiltisti vuoroaan. Käytössä oli vuoronumerot mutta jonon ohi sai ottaa tiskin sivusta pakkaustarpeita mukaan kotiin. Jos valmiiksi rullatut lahjapaperit loppuivat, useat asiakkaat pyysivät tiskiltä lahjapaperia jonon ohi. Jos ei ollut kiire, niin tämä oli ihan ok. Mutta…

Kiireisenä hetkenä eräs nyrpeän näköinen naisasiakas tunki itsensä pitkän aikaa odottaneiden ohi tiskille ja alkoi vaatia itselleen pakkaustarpeita. Toinen asiakas huomautti hänelle, että tässä ovat muut jonottaneet pitkään vuoroaan. Tämä tunkeileva asiakas alkoi huutaa kanssa-asiakkaalleen: ”Mikä sinä oot mulle siinä v*ttu neuvomaan, minä olen maksava asiakas, älä sinä ämmä mulle rupee…” jne. Pakkasin siinä tyrmistyneenä muiden asiakkaiden paketteja ja kuuntelin tätä raivoamista. Sain lahjat pakattua valmiiksi ja valmistauduin vastaanottamaan seuraavan asiakkaan jonossa, niin eiköhän tämä raivoaja tunkenut itsensä toiseen väliin ja vaati minua antamaan hänelle lahjapaperia. Työnsin paperirullan käteen vaivautumatta edes toivottamaan päivänjatkoja.

Toinen tapaus oli hauskempi. 9-tuntisen vuoron loppupuolella eräs miesasiakas ihan yhtäkkiä tokaisi:
”Onks sulla tyttö krapula?”
Veti aika hiljaiseksi 😀 Totesin siihen että ei ole krapulaa, pitkä päivä vaan takana.
”Aijaha, näytit vaan niin v*ttuuntuneelta.”
Kiitti 😀

Muutamat asiakkaat luulivat että tiskillä saa itse pakata lahjansa mutta suhtautuivat ihan rauhassa siihen, että työntekijät pakkasivat heidän lahjansa. Tietenkin oli myös niitä, jotka talsivat 20 minuuttia sulkemisajan jälkeen tiskille 15 pakattavan kanssa. Mutta eipä se mitään, palkka juoksi.

Pääasiassa ihmiset olivat ystävällisiä ja kiitollisia siitä, että joku pakkasi lahjat heidän puolestaan. Tippiäkin jaeltiin. Oli maailman paras duuni ja asiakkaat olivat ihania ja iloisia!

– Aasiakaspalvelija –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Seppo sanoo:

    Teit virheen raivoavan aasin tapauksessa. Olisit ilmoittanut pakkaustarpeita jaettavan vain jonottaville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *