Rahat takaisin

Jokin aika sitten oli rautakaupassa töissä ja kauppaan tuli noin 50v mieshenkilö palauttamaan ostamaansa käsisuihkuletkua. Mies näytti jo heti siltä että tämä on hankala-tapaus. Kysyin että mikä tuotteessa oli vikana. Siihen mies vastasi että kierteet eivät ole samankokoiset kuin entisessä letkussa. Olin vähän hämmästynyt koska yleensä käsisuihkuletkun kierteet ovat 1/2″ tuumaa… ja tällaiset kierteet letkussakin oli. Noh pyysin näyttämään letkua ja näin heti että väärään-suuntaan sitä oli koitettu kiertää.
Yritin varovaisesti kysyä asiakkaalta että oliko hän koittanut varmasti oikeaan suuntaan sitä letkua kiinnittää. Silloin rupesi asiakkaan ääni kovenemaan ja hän vaati rahojaan takaisin. Kerroin että en voi antaa rahoja takaisin koska tuotepakkaus oli avattu ja kierre-osa oli pihdeillä nirhattu kamalannäköiseksi. Jälleen mies korotti ääntään ja sanoi että minä en halua olla asiakaspalveluhenkinen ollenkaan koska en suostu rahoja palauttamaan. Jälleen näytin kuittia että palautusoikeus koskee avaamatonta tai vähintäänkin myyntikuntoista tuotetta.
Sitten ruvettiin vetoamaan jo kuluttajansuojalakiin että hänellä on oikeus saada rahat takaisin. Olin nyt kuunnellut miehen ärhentelyä noin 10 minuuttia ja päätin että otan miehen yhteystiedot ylös ja sanon että myymäläpäällikkö soittaa päätöksen palautuksesta asiakkaalle. No vastahakoisesti mies sitten antoi yhteystietonsa minulle ja kerroin että olemme heti huomenna häneen yhteydessä. Letkun asiakas jätti myös meille jotta ”ylempi” tahokin saa todeta letkun olevan kierteiltään täysin ehjä. Selitin tämän asiakastilanteen myymäläpäällikölle ja hän soitti sitten asiakkaalle.
Puhelu meni suurinpiirtein näin:

Mp:Hei olitte palauttaneet käsisuihkuletkun myymäläämme ja testatessamme sitä totesimme letkun olevan täysin kunnossa.
A:Hyvä on… *tuut*tuut*tuut*
ja näin asiakas oli lyönyt luurin korvaan.

Miten voi olla niin vaikea ymmärtää palautusoikeutta mikä kuitissakin sanotaan selvästi. Palautusoikeus koskee vain avaamattomia pakkauksia. Eri asia jos tuotteessa olisi oikeasti ollut jotain vikaa. Mutta kun asiakas on elämänkokemusta omaava mies niin hänhän ei voi millään olla väärässä ja myöntää kenties osaamattomuuttaan.

– L.H.T –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *