Hyödynnä jonotusaika

Ihan vaan vinkkinä, että jos olet jonottamassa esim. jossakin ruokapaikassa (pikaruoka ravintolassa), niin kannattaa jo jonotuksen aikana miettiä mitä tilaisi. Se on tarpeetonta ajanhukkaa miettiä sitten ”omalla vuorollaan” siinä tiskillä, että ”mitäköhän sitä ottaisi..?” VAIKKA NE VAIHTOEHDOT ON OLLU NÄKÖETÄISYYDELLÄ JO AINAKIN 5-10 MIN… Jonot liikkuisivat paljon rivakammin jos kaikilla olisi jo tilaus mietittynä kun oma vuoro tulee. Tämä vinkki pätee kyllä lähes kaikkialla.

Arsyttää kun asiakkaat monesti moittivat palvelua hitaaksi ja vika on heissä itsessään. Ei kukaan asiakaspalvelija tahallaan hidastele jonon etenemistä. Tilaus asiakkaalta -> tilaus keittiöön -> seuraava asiakas… näinhän sen kuuluisi mennä ja homma olisi sujuvaa. Tämä on kuitenkin ehkä vain toiveajattelua 🙂

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Epsome sanoo:

  ”Pikaruokalassa” lista ollut esillä 5-10 min. Aivan…

 2. Jarzakz sanoo:

  No kun ne ei ole meille huononäköisille todellakaan näköetäisyydellä kun ne on hilattu kolmeen metriin ylös katonrajaan ja kaikki lukee fonttikoolla 10. Ja mäkkäri laittaa sen koko menunsa vieläpä jonnekin seinälle kaukana jonoista joten jos joskus haluaa päästä kassalle, on mentävä suoraan jonoon ja koitettava muistaa se menu ulkoa, mikäli se ei ole muuttunut. Todellista asiakaspalvelua.

 3. itu sanoo:

  Näytä se pikaruokala jossa on koko menu SELKEÄSTI esillä… En oo sellasessa käyny etten ois joutunut varmistaan onko joku tietty tuote vielä listalla. Ja sit on nää kampanjatuotteet, niistä täytyy kysyä mitä ne sisältää.

  • MIMI sanoo:

   Jos oot allergikko, joka haluu kokeilla uutta, niin kysele ihmeessä sisältääkö tuote allergisoivia ainesosia. Ei se henkilökuntaa varmana haittaa. Jos oot vaa nirso ääliö tyyliin ”hyi sipuli/sienet/valkosipuli/maksa/mikälie” tilaa vaa se ittes hyväks havaitsema juustohamppari ilman juusto, ketsuppii ja suolakurkkuu. Normaali ihminen voi kyllä ottaa ”riskejä” ja tilaa jonku Royal premium chicken burgerin ilman et tarvii jokasta ainesosaa tietää.

 4. Yhdyn edellisiin sanoo:

  Minä käyn sen verran harvoin hampurilaispaikoissa, etten muista listaa ulkoa, ja lisäksi sinne listalle on luultavasti tullut edelliskäynnin jälkeen joku kiva uusi sesonkituote, jota on kiva kokeilla. Valitettavasti sitä listaa ei vain näe kuin vasta ihan siinä tiskillä. Joten juu, on toiveajattelua, että ostokset tietäisi jo etukäteen 😉 Yksi vaihtoehto olisi panna ruokalista kaikkine sesonkituotteineen ja tarjouksineen näkyviin jo jonnekin oven tienoille, jossa voisi pohtia ostoksensa jo ennen kassajonoon siirtymistä. Se on sitten eri juttu, että sopisiko moinen yrityksen konseptiin ja sisustukseen, ne taitavat olla aika tarkasti ylhäältä säädeltyjä. Toisaalta en ole koskaan saanut hidasta palvelua pikaruokapaikoissa – yleensä jopa yllätyn nopeudesta!

 5. Siivooja90 sanoo:

  Tuo on totta,että voisivat suurinosa ihmisistä miettiä jo jonossa mitä haluaa. Monesti oon tehnyt niin,että päästän ihmiset mun ohi kun oon jonossa,sillä mietin vielä yleensä mitä haluan,näin säästyy kassatyöntekijöiltä aikaa ja sujuu rivakammin heidän työnsä

 6. MIMI sanoo:

  Voi helvetti mitä aaseja kommentoimassa. Juuri esim. Mäkkärissä suosituimmat tuotteet kyllä näkyy kissankokosin kirjaimin siinä tiskin päällä. Koko lista sitten yleensä kassojen reunoilla, mistä sen voi toki tarkistaa ennen kuin edes jonoon menee. Kommentoijat tod näk samoja jahkailijoita jotka a la carte-ravintolassakin tavaa listoja puol tuntia eikä sitten tilausvaiheessa muista kuitenkaa enää mitä halusikaa, eikä varmasti muista mitä oli tilannut kun ruoka tulee eteen. Ja en oo ikinä ollu mäkissä tms töissä, vaan asiakkaana, eikä oo ikinä tarvinnu kassalla jumittaa.

 7. Pöh sanoo:

  Kaikista typerimpiä on drive init ku sitä listaa ei tosiaankaa oo esillä ennen ku on siinä pömpelin kohalla ja pitäis jo tietää mitä haluaa. Menee väkisinki turhaa aikaa miettimiseen ja itteäni ainaki hävettää siinä mietiskellä, koska ymmärrän et se hidastaa, mut en voi mitää ku en vaan listaa nää kulman tai parin auton takaa tai 0 asteen kulmasta etukäteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *