Infotiskillä inistään

Työskentelen infopisteellä rakennuksessa, jossa sijaitsee useiden eri yritysten toimistoja. Meille tuodaan infotiskille mm. asiakkaiden hakemuksia ja kirjeitä. Kaikki kirjeet eivät meille kuulu, mutta se ei näytä vauhtia hidastavan.

Asiakas saapuu kirjeen kanssa, joka on MA-toimistolle. Meidän toimipisteessä toimii LA-toimisto, AV-toimisto, XA-toimisto ja HV-toimisto. MA-toimisto on toisella puolella kaupunkia.

Minä: Tämä kirjehän on MA-toimistolle, ei meille. MA-toimisto on toisella puolen kaupunkia, osoitteessa Setoinenkatu 1.

Aasiakas:
Joo mutta ettekö se ota näitä vastaan?

Minä:
Emme ota, MA-toimisto ei toimi tässä rakennuksessa.

Asiakas:
Joo mutta ettekö te ota niiden postia?

Minä:
Emme, vaan postiosoite on Setoinenkatu 1.

Asiakas:
Joo mutta tehän otatte postinkin vastaan niin miksei tätä?
Tässä vaiheessa alan jo hieman epäilemään, tajuaako ihminen yhtään missä hän on.

Minä:
Tosiaan tämä virasto on Tämävirasto jossa toimii *luettelen kaikki osa-alueet*. MA-toimisto ei ole täällä, vaikka moni niin luuleekin. MA-toimisto palvelee osoitteessa Setoinenkatu 1. Tämä on Tämäkatu 1.

Asiakas:
No kyllä te olisitte voineet ottaa tämän hakemuksen vastaan!

Virasto sijaitsee kahden tien risteyksessä, jolloin pääovi on Tämäkatu 1 ja toinen sivu menee Tuokadun puolelle, muttei ole numeroitu. Moni tästä erehtyy ja suuttuu.

Asiakas: *tuo hakemuksen osoitteeseen Tuokatu 4*

Minä:
Anteeksi, mutta tämä on Tämäkatu 1. Tuokatu 4 on tästä hieman edemmäs, nuo virkahallinnon harmaat rakennukset.

Asiakas:
No ei varmati ole kun tämä on Tuokatu 4!

Minä:
Tämä on kyllä Tämäkatu 1, tämä on Tämävirasto. Tuokatu 4 on tosiaan vähän matkan päässä ja Tuovirasto on niissä virkahallinnon rakennuksissa.

Asiakas:
No voi *kiroilua* kun tuo katu on Tuokatu niin kyllä tämä tänne kuuluu!
Asiakas lähtee ovelle ja sanoo, että saan luvan toimittaa sen vaikka itse kävellen perille koska hän toi sen oikeaan paikkaan.

Minä:
Minä sitten revin tämän, koska kaikki ylimääräinen paperiposti menee meillä tuhottaviin. Mitään tositetta ei jää, että olette tällaisen kirjeen meille tuoneet, koska ulko-ovi josta tulitte on vielä kameroiden osalta pimeänä, kun niitä huolletaan tänään.

Asiakas:
*palaa takaisin, ottaa kirjeen ja uhkaa hommata minulle potkut kun en ota kirjettä vastaan*

Meillä on myös täällä toimiva HV-toimisto hieman löyhä postiensa kanssa. Aina, kun saamme postia, pitäisi soittaa kyseisen henkilön sihteerille ja jos sihteeri ei vastaa, niin seuraavaksi kyseiselle henkilölle. Ja jos kyseinen henkilö ei vastaa, on meillä virallinen ohjeistus, että kirje jätetään seuraavaan päivään. Joskus jos tiedän, että hakemus on kiireellinen, soitan koko HV-toimiston sihteeristön läpi, vaikka asia ei juuri heidän puolta kosketakaan. Tämä onkin sitten hauskaa hommaa, koska suurin osa toteaa, ettei asia heille kuulu, he eivät hakemusta hae ja tuhlaan heidän aikaansa. Kuitenkin aika-ajoin kun kirje jää toimitettavaksi seuraavaan päivään, tulee joku sihteeri valittamaan minulle, miksen ole toimittanut kyseistä kirjettä perille jonkun muun sihteerin kautta. Jos vastaan, että olen yrittänyt ja he ovat sanoneet, ettei asia kuulu heille tai eivät halua hoitaa sitä, alkavat he pyörtää puheitaan.
“Koskaan en ole niin sanonut.”
“Minulle ei ole edes soitettu.”
“Minä luulin, että asia koskee MA-toimiston kirjettä, se ei meille kuulu.”
Mitä tahansa tekee, väärin menee.

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *