Invalidi pään sisäisesti

Toimin välillä keikkaluontoisesti JV:nä, jolloin olen ollut mm. opastamassa autoja parkkipaikoille. Eräs parkkeeraaja on jäänyt hyvin mieleen ja käytän tällaisista tapauksista ilmaisua ”mentaalisesti invalidi”.

Ohjasin asiakkaita lähimmälle parkkipaikalle, joka sitten täyttyi. Aloin ohjaamaan asiakkaita seuraavaan parkkiin, josta oli 10-50m pidempi matka paikan päälle kuin tästä toisesta parkista.

Eräs aasiakas ei ollut asiasta mielissään ja yritti kovasti tulla parkkiin. Selitin hänelle, että parkki on täynnä ja hänen täytyisi mennä yläparkkiin. Aasiakas väänsi ja väänsi kanssani, että haluaa käydä kiertämässä alaparkin, jos vaikka sattuisi löytymään vapaa paikka. Ilmoitin, että kaikki paikat ovat täynnä ja siellä on juuri parkkipoika käynyt ne paikat tarkistamassa.

Aasi huomaa yhden tyhjän paikan ja mylväisee siitä. kerron, että kyseessä on invapaikka ja se on tyhjillään, koska ketään invalidia ei ole paikalle saapunut. Selitän myös, että toinen invalidipaikka on käytössä.

Aasiakas ei anna periksi vaan jää autollaan sivuun parkkiin näpyttämään äkäisenä kännykkäänsä. Koska aasin auto on ojassa eikä häiritse liikennettä, annan hänen jäädä hetkeksi pysähdyksiin ja jatkan muiden parkkeeraajien opastamista.

Sitten sattuu pieni hupsista eräällä vanhemmalla rouvalla ja tämä ajaa siihen samaiseen ojaan – tosin ihan kunnolla ja reilusti taaemmas- minkä viereen aasi on jättänyt autonsa. Riennän erään toisen JV:n kanssa paikalle auttamaan rouvaa ja työnnämme lopulta auton pois ojasta. Rouva kiittelee ja toinen jv ajaa rouvan pyynnöstä auton pois ja parkkiin ylemmälle parkkialueelle.

Tällä välin aasin auto on kadonnut. Kauaa ei tarvitse etsiä, kun näen aasin auton. Auto on parkkeerattu invapaikalle ja totta kai ilman invalupaa.

Vähän ajan kuluttua paikalle saapuu vielä toinen invalidi, jonka joudumme ohjaamaan toiseen parkkiin, koska tämä saamarin aasi oli parkkeerannut invalidipaikalle. Pisti vihaksi ihan kunnolla.

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. asfg sanoo:

  Eikö tällaisessa paikassa voi pyytää poliisia ja hinausliikettä paikalle?

 2. Lelupoliisi sanoo:

  Oiskohan eräs helsinkiläinen huvipuisto. Siellä työskennelleenä tiedän kyllä parkkipaikat ja aasit

 3. Aasit aina palkitaan sanoo:

  Aasia ei varmasti pistänyt vihaksi ja ilahtui kun ei tullut sanktioita. Sehän on suorastaan jatkamiskehoitus aasitouhulle.

 4. Meikku sanoo:

  Itsehän olisin siviilinä käynyt tyhjentämässä muutamat renkaat odotellessani..

 5. Nicor sanoo:

  Varmuuden vuoksi kannattaa parkkeerata oma auto tuon aasin auton taakse ettei se pääse poistumaan ennen kuin poliisi/parkkipirkko tulee paikalle.

  • Nicor sanoo:

   (olettaen toki ettei paikalle tule toista (oikeaa) invalidia ennen kuin ensimmäinen on poistunut omalta paikaltaan)

 6. Epsome sanoo:

  Ammattitaidottomuusko pisti vihaksi? Oletan että JV on järjestyksen valvoja. Menikö oikein? Ammattinimike kannattaa kertoa selväsanaisesti että maallikotkin tietävät.
  Ammattilainen olisi todennut että alue on täynnä, sinne ei mennä. Ei mitään poikkeusta parkkipaikan etsintään.
  Jos järjestyksenvalvoja tuntee työsään vihantunnetta, kannattaa vaihtaa alaa. Työtä tehdään järjellä,ei (varsinkaan vihan)tunteella.

  • pim-pom sanoo:

   opi nyt ymmärtämään luettua tekstiä,sun mielestä on ilmeisesti okoo että inva-paikat menee terveelle (mutta täydelliselle idiootille),sä olet varmaan just näitä sankareita jotka niin tekee.

   • Bassy sanoo:

    Epsome on trolli, ei kannata ruokkia sitä vastaamalla kun ei se kuitenkaan kykene loogiseen ajatteluun vaan haluaa vaan huudattaa ihmisiä

   • kettua sanoo:

    Invalidi ei ole sairas, fyi.

  • Meh sanoo:

   No niinhän sille aasille sanottiinkin. Opettele nyt lukemaan. Sillä välin kun JV oli pois edestä ja muussa hommassa kiinni, aasi oli ajanut autonsa invaparkkiin.

 7. Myyry sanoo:

  JV? Onko se oikeasti niin vaivalloista käyttää kokonaisia sanoja?

 8. jv-alalla. sanoo:

  Itsekkin jv alalta kokemusta. Tälläisissä asioissa puolustan invalideja ja soitan paikalliselle päivystävälle parkkipirkko firmalle heti. En voi sietää invalidi paikka varkaita sellaisia, joilla ei ole invalidi lupaa. Ei armoa sellaisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *