Kun meidän lehdessä niin lukee!

Olen töissä suuressa kauppakeskuksessa liha- ja einesosastolla. Sattuipa tuossa muutama päivä sitten mainosten vaihtuessa hassu episodi.

Kaupassa oli vaihtunut uudet tarjoukset aamusta, ja mainostamme tarjouksia paikallisessa lehdessä. Meidän osastolla oli muiden tarjousten mukana 1kg nauta-sika jauheliha.

Olin juuri täyttämässä jauhelihahyllyä, kun vanhempi mies tulee kysymään: “Missä se tarjous jauheliha on?”. Iloisesti vinkkasin selkäni taakse: “Tässähän tämä! Montako laitetaan, vai pärjäättekö yhdellä?” Tämän jälkeen kävimme seuraavan keskustelun:

Asiakas: Ei tämä, kun se toinen.

Minä: Mmmikäs toinen? Meillä on tämä nyt tarjouksessa tämän viikon.

A: Ei kun se nauta, kilon rasia, kun lehdessä niin luki.

M: Meillä on kyllä lehdessä ollut mainos tästä jauhelihasta, mutta kyllä meiltä löytyy nauta jauhelihaakin kiloisena.

A: Eieieieiei, kun piti olla paljon halvemmalla, en nyt muista tarkkaa summaa, mutta kun se meidän lehdessä luki aamulla. Minä olen sen sieltä lukenut ja ottanut tähän lapulle ylös.

M: No tuota tuota.. minä haen lehden tuosta takahuoneesta niin katsotaan yhdessä..

A: Eieiei. Et nyt mene mihinkään, kun se meidän lehdessä luki! Ja siinä toisessa kaupassa oli tuolla hintaa nauta-sika tarjouksessa!

M: Kyllä meillä nyt on tämä nauta-sika tarjouksessa tällä viikolla.

A: Ei kun minä aamulla lehdestä luin, että teillä on se pelkkä nauta tarjouksessa.

Tämän sanottuaan asiakas lähti jatkamaan ostoskierrostaan, ilman kumpaakaan jauhelihaa.

Kotiin päästyäni piti sitten tarkistaa mitä tarjouksia toisessa kaupassa oli, ja kas kummaa siellähän se nautajauheliha komeili kannessa!

Kirjoita kommentti

14 Kommenttia artikkelissa "Kun meidän lehdessä niin lukee!"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Aapeli
Vieras

Olen päätellyt että näiden aasiakkaiden mielestä kaikki kaupat ovat oikeasti samaa ketjua ja näin ollen tarjoustenkin pitäisi olla aina samat kaikkialla. Ja että “mutta tuolla on halvemmalla” on lause joka oikeuttaa mielivaltaisiin alennuksiin kaikkialla.

Jos muualla on halvempaa, niin menkööt sitten sinne.

teppo42
Vieras
Kyllä nimenomaan tavallinen ihminen olettaa että jos kotiin tulee mainos “K-Marketilta” niin mikä tahansa rakennus jossa lukee “K-Market” on sellainen kauppa jossa se tarjous on voimassa. Aivan samoin kuin jos joku “Osuuspankki” mainostaa radiossa jotain niin kun menet missä tahansa rakennukseen jossa lukee “Osuuspankki” niin saat mitä mainoksessa luvattiin. Ei kaupat ole mitään yksilöitä tai toisistaan erillisiä vaan nimenomaan saman kasvottoman jättiläisen edustajia. R-kioski on aina R-kioski missä tahansa, Mäkkäri on aina Mäkkäri missä tahansa. Jos joku kauppa tai liike tätä konseptia rikkoo niin ei ole mikään ihme että se ei hahmotu. Miksei sillä kaupalla sitten ole joku oma nimi… Lue lisää »
Taneli
Vieras

Joo aivan näin, mutta kun nimenomaan on niitä tavallisia ihmisiä, jotka tulee penäämään prisman tarjouksia cittarista.

teppo42
Vieras

En oikein usko että tavalliset ihmiset. Eiköhän noi tuollaiset ole sitten jotenkin vajaakykyisiä, eli holhottavia tai idiootteja.

L.A
Vieras

Eli n. 1/4 on vajaakykyisiä?

Haha
Vieras
Mutta kun se väärin katsottu tarjouskauppa voi olla ihan mitä muutakin tahansa, ihan vaikka että tarjoushaukat liihottaa ostamaan k-marketista tuotteita, jotka ovat tarjouksessa jossain tyyliin tokmannilla. Sitäkin tapahtuu 😂 Toki yleinen erehdys on se, että tullaan ostamaan tarjousjuttua k-marketista vaikka oikea paikka on k-supermarket tai k-citymarket. Hätäinen mainostenkyylääjä voi lukea väärin, mutta kyllähän se oikea paikka kuitenkin siinä mainoksessa eritelty. Erehtyminen ja kysyminen ei toki ole väärin, mutta ei siinä itku ja parku auta, jos onkin tullut väärään paikkaan sen tarjouskanan perässä, on sitten vain ensi kerralla tarkempi. 😊 Sille kun et sinä, minä tai naapurin pena mahda paskaakaan, että… Lue lisää »
Tandefeldt.
Vieras
Aapelin kanssa tismalleen samaa mieltä. Pienenä lisäyksenä vaan, että aaseille nämä pienet asiat tuntuvat olevan koko identiteetin ja itsetunnon kysymyksiä: jos joku kyseenalaistaa aasin käsityksen tai, herra paratkoon, osoittaa että aasi on väärässä, saattaa aasi alkaa vinkumaan ja ulisemaan, koska periksi ei voi antaa. Yleensä aasi, olkoon tämän tausta mikä tahansa, haluaa korostaa omaa ylemmyyttään tai tuntuu saavan vatvomisesta jonkinlaista mielihyvää: se on hänen tapansa osoittaa kuviteltua paremmuutta, vaikka aasin “tiedolla” ei olisi minkäänlaista faktapohjaa. Ja auta armias jos aspa pystyy osoittamaan aasin erehtyneen täydellisesti: siitä vasta voikin poru syntyä, jos aasi onnistuu omalla toiminnallaan ja virheellisillä väitteillään nolaamaan itsensä… Lue lisää »
Hästägaasi
Vieras

Aivan. Ja yleensähän siinä vaiheessa kun aasi on väärässä (ja tajuaa sen) niin sen jälkeen yritetään pelastaa omat kasvot rähjäämällä, riehumalla ja huutamalla. Todellisuudessa tällä tavalla aasi heittää vain lisää bensaa tuleen.

Niinpä...
Vieras
Kyllä. Ja sitten vielä nämä, jotka “lukevat” tarjouslapun ja ottavat mieleisensä tuotteen ja sitten maksaessaan ihmettelevät, kun oli tarjouksessa sen ja sen verran. Esimerkkinä vaikka joku jäätelö, lapussa lukee, että ei laktoositon ja sitten on otettu sieltä juuri sellainen. Ja kun ei tunnu riittävän se, että suoriltaan osaa sanoa missä vika, niin käsketään, että käypäs katsomassa se tarjouslappu ja sitten käydään ja luetaan siitä se tasan sama asia, minkä jo asiakkaalle kertoi. Ja jupinaa tulee myös siitä, että kun on osoitettu, että tarjous ei ole meillä, mutta en sitten osaa auttaa kertomalla, että missä se on. No, mistäpä jonkun muun… Lue lisää »
Epsome
Vieras

Vaanhempi setä käsittänyt jotain väärin. Minuutin keskustelu asiasta ja setä jatkoi matkaansa. Miksi tästäkin piti avautua?

Pitääkö kaikki asiakaskontaktit olla:
– Hei, saanko 500g sikanautaa
– (kuops, kuops) saako olla hieman yli? (lisämyyntiä tämäkin, ei koskaan hieman alle)
-Joo, antaa olla näin. Kiitos.
-Kiitos.

Föglö
Vieras

No siis, kysehän ei ole siitä etteikö aasiakkaiden kanssa haluttaisi keskustella, vaan siitä, ettei asiakas voi myöntää olevansa väärässä tai antaa olla. Tässä sun tapauksessa keskustelu olisi mennyt jotakuinkin näin:
– Hei, saanko 500g sikanautaa
– Meillä ei valitettavasti ole sikanautaa, saisiko olla nautaa?
– Mutta minä haluan sikanautaa.
– Valitan, mutta sikanautaa ei ole.
– On ennenkin ollut. Haluan sikanautaa.
– En valitettavasti voi sinulle sikanautaa myydä. Nauta on ainoa vaihtoehto meillä.
– Mutta kun minä tarvitsen sikanautaa.
– Sikanauta ei valitettavasti kuulu meidän valikoimaan lainkaan.
– Mutta kun sikanauta

Aapeli
Vieras

Juujuuaivanjoo.

Ja sivuhuomio: lihatiskillä työskennellessä huomasin että enemmän rähjäämistä tuli ylimitoituksesta kuin ali, koska ilmeisesti se on silloin liian kallista kun siinä onkin se 302g pyydetyn 300g sijaan.

Miksiköhän...
Vieras

“Vaanhempi setä käsittänyt jotain väärin. Minuutin keskustelu asiasta ja setä jatkoi matkaansa. Miksi tästäkin piti avautua?”

– Ehkäpä juuri siksi, että Sinulla olisi taas kerran jotain, mitä äimistellä (vaikka mitään oikeaa syytä sille ei olisikaan, kuten esimerkiksi tämä kyseisessä jutussa kerrottu tapaus).

jepjou
Vieras

Lidl taitaa olla ainoa ketju Suomessa, jossa jokaisessa myymälässä on samat hinnat ja tarjoukset. Menkööt sinne.

wpDiscuz