Joskus on vaikeaa maksaa paria muovipussia..

Eräänä päivänä kassalleni saapui nuori pariskunta lastenrattaiden kanssa. Kun kaikki ostokset oli hihnalla, meni rouva pakkaamaan kassan päätyyn. Herra jäi odottamaan maksua ja etsimään korttejaan. Kun maksun aika koitti ja herra alkoi maksamaan kortiltaan kauppasummaa, käännyin tarkistamaan, että rouva sai pakattua kaikki ostokset hyvin. Siinä vaiheessa kummastuin näkemääni: Rouva pakkasi ostoksia meidän kaupan kasseihin, jotka selvästi oli juuri otettuja mutta ei maksettuja.
Mietin, etten muistanut pusseja kuitille menneen ja aloin tarkistamaan kuittia nopsaan, pyytäen herraa odottamaan ennen maksua. Kun huomasin pussien puuttuvan kuitilta sanoin asiaalle hymyillen: ”Pikku hetki, minä lisään vielä nuo kaksi pussia kuitille, kun en ollenkaan huomannut, että otitte ne (ja veitte piilotellen ne kassan ohi)”. Tuon sanottuani huomaan kun herra kääntyy katsomaan rouvaansa silmät pyöreinä ja rouva katsoo hämmästyneenä takaisin. Siihen sitten herra tokaisemaan: ”Mä maksan ne kolikoilla, mä mitään pusseja kortille laita”. Selvä, kuinka vain herra haluaa. Joten ostokset maksettiin kortilta ja pussit piti maksaa käteisellä, mutta mutta..
Siinä herra alkoi kaivamaan taskujaan, ei kolikon kolikkoa. Äkänen katse rouvan suuntaan ja kysymys: ”Onks sulla kolikoita? Mulla ei oo yhtään..” Rouva pyöritteli päätään vastaukseksi. Tässä vaiheessa koetin piilotella huvittunutta hymyäni. Herra tuhahti ja päätyi lopulta kaivamaan tämän saman kortin millä oli maksanut aiemmat ostoksensa. Minä hymyillen ilmoitin loppusumman pusseista ja katsoin, kun herra tuimana maksoi suuren 40 sentin ostoksen.

Ei voi kuin kummastella kuinka vaikeaa se on maksaa muovikasseista. Ei ne ole kaupallekaan ilmaisia. Tulitikkurasiakin on halvempi kuin yksi pussi, mutta tuskin kovin moni asiakas yrittäisi tulitikkurasiaa ilmaiseksi viedä kassan ohi.

– Mori –

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. pussialma sanoo:

  Niin ne muovikassit on monelle asiakkaalle hankala paikka, minä en voi ymmärtää sitä miksi niitä ei sitten kotoa kanneta mukaan jos ei viitsitä maksaa niitä kaupassa.

  Kerran itse todistin yhden mummon joulukinkku ostosta kun ei saanu muovipussia kaupanpäälle niin meinasi kinkku jäädä ostamatta.

 2. Koo sanoo:

  Itse olen taimimyymälässä töissä jossa paperiset taimikassit maksavat 25 senttiä. Se on joka kerta lähes jokaiselle asiakkaalle suuri yllätys että ne kassit maksavat vaikka jokaisen kassipaikan kohdalla on A4 kokoinen hintalappu aiheesta. Ja miksi jokainen, pienikin, taimi on pakattava aina erikseen yhteen kassiin. Sitten ihmetellään kun joutuukin maksamaan jokaisesta kassista erikseen ja viskotaan vihaisesti niitä senttejä tiskiin.. Samoin kun tuotteiden hinnat ovat aina liikaa ja sekin on luonnollisesti myyjän vika, aamuisinhan me ne aina itse keksimme..

 3. Miss Piggy sanoo:

  Jos menen tavarataloon ja ostan 5 euron T-paidan niin saan kassin ilmaiseksi. Menen tavaratalon ruokaosastolle ja ostan 50 eurolla ruokaa ja maksan kassista. Selittäkää miksi?

  • Mike sanoo:

   1. Menekki on kaupoissa aika hurjasti suurempi
   – erikoisliikkeissä muovipussien hinta pienemmän menekin takia on tuotteiden hintoihin laskettu.
   – ruokakauppaan tullaan monesti omien kassien kanssa
   – isomman menekin takia muovipussien hintojen lisääminen kaupan hintoihin nostaa yllättävän paljon hintatasoa.

  • Nakke3 sanoo:

   Jos käyttäisit järkeäsi niin olisit voinut päätellä, että 5 euron T-paidalla on parempi kate kuin ruualla.

   • teppo42 sanoo:

    Kummallinen väite ja ajatus. Viiden kympin ruokaostoksissa on takuuvarmasti katetta yli puolet. Viiden euron paidassa ei varmaankaan kuin korkeintaan 10 senttiä.

    • huoh sanoo:

     Tekstiileissä kate on 50-90% luokkaa. Ruoassa 10-15%. Tämä ei kuitenkaan ole syy pussin tarjoamiseen tekstiileille, vaan se, että on mukavempaa laittaa vaatteet pussiin etteivät ne likaannu hihnalla, mistä edellinen asiakas on vetänyt läpi vaikka 6 pussia grillihiiliä.
     Ihminen on idiootti ja varas, mikäli yrittää ”salakuljettaa” pussin ohi kassan. Piste.

 4. Elle sanoo:

  Kyllä on uskomatonta. Helppoa maksaa kyllä 200 € viikon ruokaostokset, mutta ei yhtä 20 snt muovikassia. Ihmiset on niin epäloogisen tyhmiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *