Joskus on vaikeaa maksaa paria muovipussia..

Eräänä päivänä kassalleni saapui nuori pariskunta lastenrattaiden kanssa. Kun kaikki ostokset oli hihnalla, meni rouva pakkaamaan kassan päätyyn. Herra jäi odottamaan maksua ja etsimään korttejaan. Kun maksun aika koitti ja herra alkoi maksamaan kortiltaan kauppasummaa, käännyin tarkistamaan, että rouva sai pakattua kaikki ostokset hyvin. Siinä vaiheessa kummastuin näkemääni: Rouva pakkasi ostoksia meidän kaupan kasseihin, jotka selvästi oli juuri otettuja mutta ei maksettuja.
Mietin, etten muistanut pusseja kuitille menneen ja aloin tarkistamaan kuittia nopsaan, pyytäen herraa odottamaan ennen maksua. Kun huomasin pussien puuttuvan kuitilta sanoin asiaalle hymyillen: “Pikku hetki, minä lisään vielä nuo kaksi pussia kuitille, kun en ollenkaan huomannut, että otitte ne (ja veitte piilotellen ne kassan ohi)”. Tuon sanottuani huomaan kun herra kääntyy katsomaan rouvaansa silmät pyöreinä ja rouva katsoo hämmästyneenä takaisin. Siihen sitten herra tokaisemaan: “Mä maksan ne kolikoilla, mä mitään pusseja kortille laita”. Selvä, kuinka vain herra haluaa. Joten ostokset maksettiin kortilta ja pussit piti maksaa käteisellä, mutta mutta..
Siinä herra alkoi kaivamaan taskujaan, ei kolikon kolikkoa. Äkänen katse rouvan suuntaan ja kysymys: “Onks sulla kolikoita? Mulla ei oo yhtään..” Rouva pyöritteli päätään vastaukseksi. Tässä vaiheessa koetin piilotella huvittunutta hymyäni. Herra tuhahti ja päätyi lopulta kaivamaan tämän saman kortin millä oli maksanut aiemmat ostoksensa. Minä hymyillen ilmoitin loppusumman pusseista ja katsoin, kun herra tuimana maksoi suuren 40 sentin ostoksen.

Ei voi kuin kummastella kuinka vaikeaa se on maksaa muovikasseista. Ei ne ole kaupallekaan ilmaisia. Tulitikkurasiakin on halvempi kuin yksi pussi, mutta tuskin kovin moni asiakas yrittäisi tulitikkurasiaa ilmaiseksi viedä kassan ohi.

– Mori –

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *