Jotkut katsovat liikaa Ostos-TV:tä

Työskentelen elektroniikkaliikkeessä. Minua jaksaa hämmästyttää se seikka, että asiakkaat luulevat toimivissa tuotteissa olevan 14 päivän palautusoikeus. Se on kuulemma ihan kuluttajansuojalaissa kirjoitettu. Ai jaa. Kyllä se nyt vaan on niin että se kahden viikon palautusoikeus koskee vaan koti- ja postimyyntiä.

Joskus olen joutunut ihan läväyttämään tiskiin kuluttajansuoja-oppaan, jotta on inttäjälle voitu näyttää asian laita…

Haluan vielä tarkentaa, että kyllä avaamattoman tuotteen voi meille palauttaa 2-3 viikon sisällä, kuitin kera. Ei me sentään kohtuuttomia olla.

Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. Masa sanoo:

  Asioin itse juuri ttälläaisen asenteen takia Gigantissa, koska heillä on reilu 30 päivän tyytyväisyystakuu, eikä tarvitse ostaa sikaa säkissä. Voisivat nämä suomalaiset ketjutkin ottaa mallia.

 2. Nakke3 sanoo:

  Tässä kohtaa voisi sanoa että ”systeemi on mätä”. Kuluttajan on mahdotonta esim. televisiota ostettaessa tietää, onko siitä vehkeestä mihinkään. Elektronisen laitteen käyttöjärjestelmän nopeus, loogisuus, kuvan ja äänen laatu tai oikeastaan mikä tahansa tuotteen ominaisuus ulkonäköä lukuunottamatta on sellainen jota on hankala liikkeessä todentaa parin minuutin näpräämisellä. Joten palautusoikeus pitäisi olla aina, eikä vain etämyynnissä. Tämä on ainakin omalla kohdallani johtanut siihen, että käyn liikkeessä tutustumassa ja haastattelemassa myyjää, jonka jälkeen varmistan myyjän tarinan netistä, tilaan liikkeen verkkokaupasta ja käyn noutamassa. Onpa silloin se 14 päivän palautusoikeus.

  • +Nakke3+ sanoo:

   Nakke3, sulle kelpaa sitten se edellisen aasiakkaan palauttama vähän käytetty tuote ihan uuden hinnalla?

   • Hotdog sanoo:

    Hitsi, mietinkin mistä saisin tästä pari vuotta vanhasta pyyhkeestä sopivan hinnan.

  • Hotdog sanoo:

   Ensiksi valitat ettei noita asioita saa selville, jonka jälkeen heti kerrot miten saat ne selville…

 3. Epsåme sanoo:

  Nakke3 puhhuu asiaa! Sutta ja sekundaa myytte eikä saa palauttaa. Surkiaa palvelua.

 4. Epsome sanoo:

  Ja taas nettikaupat tekevät tilin kivijalkakauppojen kustannuksella.

 5. jandj sanoo:

  Huoh. Olen itse puhelimia ja tabletteja myyvässä liikkeessä töissä. Jos joku ostaa laitteen, ei sitä voi myydä uutena jos on käyttöönotettu ja sen jälkeen palautettu. Aasiakas ihan itse päättää mistä maksaa. Hyvä myyjä osaa tehdä/suositella asiakkaan kannalta hyvät kaupat jotta asiakas palaa tyytyväisenä ostamaan lisää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *