Kaikille aaseille

Hei asiakkaat! Tämä on provosoiva kirje teille idiooteille (kaikille jotka ovat joskus käyneet ravintolassa tai baarissa) ihmiseltä joka ei sovi alalle eikä ansaitsisi töitä. Tässä tullut nyt kolme vuotta tehtyä ravintolassa ja yökerhossa enkä voi muuta sanoa kun että hatunnosto niille jotka jaksaa eläkeikään saakka. Pidän toki työstäni. Ihmiset on vaan kovin mul**ua porukkaa.
Tänään töissä tuli baaritiskille jos jonkinmoista vaeltajaa. Jutun surkea puoli on se, että olen teatterin a-oikeuksin varustetun ravintolan tarjoilija. Jonon kertyessä tulee jos toinenkin kärttynyt listanmetsästäjä. Itse tiskille mentäessä tiedän mitä tilaan. En sitten tiedä että mitä ne luulee että meillä myydään, kun ilmoitan että kaikkea samaa kuin muissakin baareissa saan vastauksen ”okei, no an sit GT”. Vi**u vautsi, giniä ja toniccia? Harvinaisuus, onneks sattu löytymään ja hyvä kun jumitit jonon tämän takia. Toinen jononpysäyttäjä on ”millainen valikoima teillä on?” ja ”mitä mikäkin maksaa” ja ”mitä teillä laitetaan valkovenäläiseen?” Käyttäydyttekö te ihmiset oikeesti näin jokasen baarin tiskillä vai oonks mä jokasessa työvuorossa jossakin piilokamerassa?
”Käyks teillä kortti” on myös aika aasimainen kysymys. Mä muistan kun vuonna 2003 Visa electron ei käyny Ärrällä, siitäkin on jo onneks kymmenen vuotta aikaa. Electronit on muuten kans yks juttu asiakkaiden lisäks jotka pitäis polttaa elävältä. Ne kun varmentelee niin pirun kauan ja joka firmalla ei oo varaa niihin kultakaivoksen hintasiin sirupäätteisiin. Sit sitä pitää aina ihmetellä että mitenkäs nyt näin kauan kun kaupassa menee sekunnissa. Sulla on Electron. Mutta kun vika on teidän laitteissa kun kaupassakin! Oon toki pahoillani kaikille jotka pillastuu siitä kun olen verisesti loukannut heidän maksukorttiaan.

Lisäksi nää jotka pöyristyy siitä kun käyn henkilökohtasesti nappaamassa niiltä pullot pois! Jotka yrittävät sitä viedä pois ravintolasta. Tästä on tullut ihan sähköpostiin palautetta, että kun hyeenan lailla tarjoilija tuli ottamaan pullon pois seuralaisemme kädestä ja että onko parilla desillä alkoholia muka niin paljoa väliä. Ei tietenkään. Oon sitä mieltä että se äijä joka ajo kännissä pienen lapsen yli aiheuttaen tälle elinikäsiä vammoja olis kuitenkin oikeutettu pienempään tuomioon, kun sillä oli vaan pari promillea alkoholia veressä.

Onneks mä pääsen opiskelemaan syksyllä. Koska mä vihaan teitä kaikkia. 🙂

– Kissa –

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Niinu sanoo:

  Juu ei ole tainnut olla kirjoittaja ihan oikeassa paikassa töissä :9

 2. MakeVinkkari sanoo:

  Kolikolla on kääntöpuoli. Itse ramppasin vajaa 10 vuotta ravintoiloissa ryyppäämässä ja nykyisin vaan syömässä. Olen itse käyttäytynyt aina etiketin mukaan jopa päihtyneenä. Olen kiittänyt ovimiestä kun on päästänyt minut sisälle ja ohjannut pihalle. Olen pyytänyt kauniisti tilausta tehdessäni ja kiittänyt saadessani. Ihmetyttää silti miksi 100%:ssa juottoloita minua on kohdeltu kuin paskaa – ihan kuin olisin kusenut kyypparin kaljahanaan. Sama ilmiö pätee 50%:n todennäköisyydellä ruokaravintoloissakin joissa yleensä asioin selvin päin. Pyytäisinkin siis näitä jumalan lahjoa jotka tekevät vain työtään tekemään sen niin että arvostaisivat asiakasta. Katsekontakti on jo paljon. Se saattaa nimittäin paljastaa että et pidä aasiakasta ihan pökäleenä.

 3. JV sanoo:

  Noniin rakas Jumalan ihme, täässä kirjoittelee toinen, joka katselee teitä sieltä oven vierestä ja kuuntelee niitä aasiakkaita (sinun mukaasi varmaan idiootteja), jotka teistä alan huipuista valittelee. Ja kirjoituksen mukaan syystäkin.

  ” En sitten tiedä että mitä ne luulee että meillä myydään, kun ilmoitan että kaikkea samaa kuin muissakin baareissa saan vastauksen ”okei, no an sit GT”. ”
  – Oletko käynyt monissa baareissa? Itse ainakin olen ollut ovella ties missä ja kaikissa baareissa ei todellakaan ole sama tarjonta. Osissa saatetaan myydä pelkkiä drinkkejä, osa myy pelkästään pullokamaa ja onpahan vielä sellaisiakin, jotka panostavat pelkkään nimeen ja myyvät ainoastaan ”hienostopaukkuja”. Millä siis määrittelet tämän ”kaikeka samaa?” Jos menet grillille ja kysyt heiltä mitä siellä myydään ja vastaus on ”kaikkea samaa kun muutkin grillit” mitä tilaat? (saatko mahdollisesti Helsingissä vedyn grilliltä, joka Lappeenrannassa varmasti löytyy joka kiskalta?)

  ”mitä mikäkin maksaa”
  – Hinnan kysyminen etukäteen on kiellettyä ilmeisesti. Olet varmaan huomannut itsekin, että kaikkia sekoituksia ei laiteta siihen hinnastoon juuri sen takia, että lista saattaa sisältää sitten useamman sadan juoman/drinkin/minkälie hinnat.

  ”Käyks teillä kortti” on myös aika aasimainen kysymys. Mä muistan kun vuonna 2003 Visa electron ei käyny Ärrällä,
  – Eikä muuten käy näin 2014 kaikissa baareissa vieläkään. Edes Helsingissä. Ja jos menet sitä rapapaikkaa hieman kauemmaksi oikeasti isoon kaupunkiin (kokeile vaikka apropoo Lontoota) löydät vielä vähemmän paikkoja, joissa kortti käy.

  Lisäksi nää jotka pöyristyy siitä kun käyn henkilökohtasesti nappaamassa niiltä pullot pois!
  – Niitä ei tarvitse käydä hyeenan lailla nappaamassa. Henkilöille voi kohteliaasti todeta, ettei pulloja saa viedä ulkopuolelle ja voisivatko he kohteliaasti antaa pullon pois. (jos tulee ongelmia, jv:t voivat tulla puolestasi olemaan niitä *kapäitä jotka vievät asiakkaan alkoholin ilman pätevää syytä. Näin sitten et saa ihmeellisiä s.posteja)

  Oon sitä mieltä että se äijä joka ajo kännissä pienen lapsen yli aiheuttaen tälle elinikäsiä vammoja olis kuitenkin oikeutettu pienempään tuomioon, kun sillä oli vaan pari promillea alkoholia veressä.
  – Ja se, että joku vie pullon ulkopuolelle aiheuttaa automaattisesti sen, että henkilö lähtee ajamaan autolla humalassa? Mitä ihmettä?

 4. ohhoh sanoo:

  Huh, oletpas sitten oksettava, vastenmielinen ihminen. Toivottavasti en joudu koskaan sinun ”palveltavaksesi”. Mieluummin istuisin vaikka yksin kotona kuin kokisin sen kohtalon. Niin ja btw, samaa mitä toivoit asiakkaillesikin: sinut itsesi pitäisi todennäköisesti ”polttaa elävältä”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *