Tietokonekaupan huollossa ei aasien mielestä kuitteja tarvi olla.

Olin viemässä tietokoneeni komponenttia takuuhuoltoon ja mua alko mietityttämään että miten hemmetin vaikeaa se on takuunalaisia osia korjaukseen/vaihtoon viedessä säilyttää ne kuitit niistä vehkeistä tai pyytää kuitti nimellä jolloin se jää aspan koneelle muistiin ja se ehkä löytyykin sieltä.

Torstaina kun vein komponenttiani takuukorjaukseen oli edelläni joku aasiperhe.
Eivät olleet säilyttäny kuittia ostoksestaan ja sitten sitä ei aspan yrityksistä huolimatta löytynyt koneelta.
Ei siinä mitään. Ite oisin kääntyny kannoillani ja kotoa etsinyt kuitin esim. verkkopankista vaan ei.. nämä idiootit alko syyttämään aspaa että kuulemma myyty osa ( oiskohan ollu joku ulkonen kovo tms ). On pistetty kirjanpidon ohi kun ei kuittia löydy koneelta. Se on varmaan v***n vaikee löytää se kuitti jos ei oo mitään mistä tarttua kiinni.. kuten asiakkaan nimi..

Noh sain oman asiani hoidettua tisella kassalla ja seuraavana päivänä menin hakemaan osaani huollosta niin eiköhän tiskillä ollu taas joku s****nan ääliö palauttamassa SD korttia ja eihän tälläkään apinalla ollu kuittia mukana. Kuulemma oli maahantuojaan ollu yhteydessä että ei tarvi kuittia olla..
Ite oon ollu monesta osasta maahantuojaan yhteydessä niin aina on pitäny myös valmistajalle esittää ostokuitti. Ja mistäpä ne tässä X kaupassa tietää, asiakahan on voinut ostaa kamansa vaikka kaupasta Y ja silloinhan se hyvitys pitää hakea sieltä mistä se on ostettu.

Hoitasivat hommansa kotona ensin loppuun asti niin kaikki sujuisi huomattavasti helpommin ja nopeammin.

mistä ihmeestä näitä idiootteja sikiää?

– FM –

Jaa tämä tarina:

15 kommenttia

 1. Korppi sanoo:

  Kerro mikä liike tappelee jonkun SD-kortin kuitista, niin tiedän välttää sitä. Ei ihmiset välttämättä tällaisten pikkutavaroiden kuitteja säilytä eikä ne aina säilykään. Miksi liike ei kysy nimeä? Ei asiakaan tarvitse sitä pyytää. Taitaa liike haluta välttää vastuutaan keinolla millä hyvänsä.

 2. Clas Ohlson sanoo:

  Kuittisulkeiset on kyllä aivan 1800-luvun hommaa. Jos tuote on rikki, siitä pitäisi saada hyvitys, vaikka olisi viiden euron tuote ja vaikka ei kaikista pikkuostoksista olisikaan viiden vuoden ajalta tositteita aakkosittain arkistossa. Tietysti on myös väärin jos jälleenmyyjä joutuu maksamaan valmistajan/maahantuojan virheistä.

  • Hepokatti sanoo:

   Niin, mutta katsohan kun sillä kuitilla voidaan todistaa että on kyseisestä liikkeestä sen tuotteen ostanu. Ei ne esim. Anttilassa ala mitään Prismasta ostettuja tuotteita korvaamaan, oli kuinka hajalla tahansa. Lisäksi kaupoilla on yllättävän rajalliset mahdolliset selvittää asioita, varsinkin ilman kuittia, mitä monet ihmiset eivät tunnu ymmärtävän.

 3. Mika sanoo:

  Säilytän itse ostokuitit ja pyydän esim markettien INFOSTA valokopion kuitista (minkä ystävälliset kassahenkilöt neuovovat pyytämään) sillä nykyiset lämpöpaperiset kuitit EIVÄT säily…
  Jos tuote on edullinen (esim muistitikku) en edes odota sen kestävän ikuisesti…
  Tietokoneet, Telkkarit yms. on tietysti asia erikseen…
  En edes viitsi juosta kympin muistitikun takia myyjäliikkeessä…

 4. Järki käteen ja ostoksille sanoo:

  Kuittien säilyttäminen ON todella vastenmielistä hommaa. Mutta mitä siitä tulisi, jos asiakkaat ostelisivat SD-korttinsa vaikka Marketista A, kameransa marketista B, ja playstationinsa marketista C. Jos kuitteja ei tarvittaisi, voisi asiakas mennä joka kerta lähimpään tavarataloon X, joka sitten joutuisi käsittelemään kaikki virhetilanteet, joita kaupoissa A,B ja C on tullut tehtyä. Tavaratalo X ei ole tilanteesta millään tavalla vastuussa, mutta heidän kontolleen lankeaisivat reklamaatioihin käytetyn ajan palkat työntekijöille, sekä kaikki muut lähettämisiin ja käsittelyihin liittyvät kulut?
  On reilua, että virheelliset tuotteet sekä muut reklamaatiot käsitellään siellä, mistä tuote on ostettu tai suoraan maahantuojan tms. kanssa. Valitettavasti vain asiakkaat eivät ole läheskään aina niin rehellisiä, että tosiaan toimisivat näin. Siksi on välttämätöntä pyytää sitä ostokuittia. Tiedetään, kenen tuo virhe tulee korjata, eikä esimerkiksi yhdessä liikkeessä vaihdeta/palauteta/ jouduta huollattamaan koko Uudenmaan virheellisiä tuotteita.

  Kiitokset silti niille asiakkaille, jotka rehellisesti toimivat hyvässä uskossa ja niin avoimesti, että asiat saadaan selvitettyä, vaikka jotain hämminkiä ilmaantuisikin.

 5. Järki käteen ja ostoksille sanoo:

  …..Lisättäköön tähän, että kaiken maailman pilvipalveluiden lisääntyessä yhä useammassa ketjussa otetaan käyttöön kuittien säilytyspalvelu. Eli kuittinsa voi tallentaa esimerkiksi etukorttia käyttämällä, ja sen numerolla takuutodistukset tms. saadaan kaivettua esiin. Ihmiset ovat vain tällaisissa asioissa kärsimättömiä. Kun tällaisia järjestelmiä otetaan käyttöön, se on iso askel ja resursseja kuluu. Yritykset tiedostavat varsin hyvin tämän kuittien säilytysongelman, mutta toimivat ratkaisut antavat odottaa itseään. Siihen asti – kärsivällisyyttä, ja kuitit talteen!

 6. Kuluttaja sanoo:

  Lain mukaan kuittia EI TARVITSE OLLA.

  Kuluttajansuoja ja myyjän virhevastuu tuotteesta on voimassa siitä riippumatta onko asiakkaalla kuittia tallessa vai ei. Jos joku myyjä muuta väittää tai kieltäytyy korvaamasta tuotetta kannattaa ottaa heti yhteys kuluttajansuojaan.

  • Sonofhades sanoo:

   Niin, no meillähän aikanaan liikkeessä kävi asiakkaita (useampia kuin yksi) palauttamassa viallista tuotetta. Kun pyysin nähtäväksi kuittia, niin muutama myönsi ostaneensa tuotteen kilpailijaltani, mutta ajatelleensa palauttavansa tuotteen mieluummin meille kun kilpailijalla takuuhuollossa kestää niin kauan.

   Ehheh. Mitäpä siihen voi todeta. Surullisintahan asiassa oli, ettei kilpailija edes ollut halvempi vaihtoehto.

   Paras aasiakas oli vastaavalla perusteella lähettänyt takuuhuoltoon asiakaspalautuksena kalliin tuotteen (postikulut siis firmani piikkiin) ja soitteli ärräpäitä ladellen jo ennen paketin saapumista liikkeeseeni kuinka huonolaatuinen tuote oli ollut. Eipä jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin postittaa viallinen tuote takaisin postiennakolla, joka sisälsi postikulut kumpaankin suuntaan sekä käsittelykulut (1 h) tehdystä työstä. Ei aikonut kuulemma koskaan ostaa enää mitään meiltä kun olin tarjonnut niin huonoa palvelua. Hitsi.

   Miksiköhän ne myyjät siis vaativat asiakasta osoittamaan kuitilla, että tuote on ostettu heiltä?

  • Badgeville sanoo:

   Eli jos löytäisin metsään jätettyjä tuotteita ja palauttaisin kaikki sinun liikkeeseen kuluttaja. Niin lähtisin pois käsi täynnä rahaa kun taas liikkeesi olisi konkassa.

  • Nörtti sanoo:

   Kuittia ei tarvita, jos palautat viallisen tuotteen sen VALMISTAJALLE, jota mainitsemasi virhevastuukin koskee.

  • Nakke sanoo:

   Nyt puhutaan höpöhöpöjä taas asioista mistä ei tiedetä mitään tai korkeintaan osittain. Kyllä, kuittia ei tarvitse olla vaan jos tuotteessa on virhe, siitä voi valittaa ilman kuittiakin. MUTTA: Ei, myyjällä ei ole virhevastuuta asiakkaan tuotteesta jos asiakas ei pysty osoittamaan tuotteen ostopaikkaa ja -aikaa jotenkin muuten kuin kuitin avulla. Tarkkuutta.

 7. Huh sanoo:

  Jaa kuittia ei varmaan tarvitse olla, mut veikkaan että kuluttajansuojalautakuntakin vaatii jonkinnäköiset todisteet siitä, että tuote on ostettu samasta kaupasta, johon sitä koitetaan palauttaa… Kuitti on helpoin todistusaineisto tästä.

 8. Lemmy sanoo:

  Kamasa toolsilla oli joskus sellainen (elinikäinen) takuu, menit ihan sama mihin liikkeeseen joka myi kamasaa ja reklamaatio onnistui ilman mitään kuitteja yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *